Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

ayyy canım yaaaa ağlıyorum şu an yazarken çok çok sevindim Allah keseni görmeyi kalp atışlarını duymayı ve sonunda da kollarına almayı nasip etsin. çok şükür zor günler geride kaldı artık

canım kardeşim benim,seni Allah için çok seviyorum.seninle aynı dönemde dış gebelik geçirmiştik. seninle çok dertleştik.Allah razı olsun senden.gerçekten hiç beklemiyordum.her ay tahliller yapılıyor sürekli kontroller yapılıyor,sesim halen düzelmedi,3 ay sonra vücut taraması vardı,yani nasıl oldu ben anlamadım.doktora gittiğimde bebeği gördüğümde inanacağım herhalde.halen rüya gibi soktayım şuanda.eşme diyorumki sanki her an gidecekmi hissediyorum,hiç beklemediğim bir anda bu müjde geldi.bende salı günü 5 haftalık olacak ozaman gitmeyi düşünüyorum.o zamana görebilirmiyim acaba.

aleyküm selam canım...hepinize merhaba kızlar.uzun bir aradan sonra yazabildim şükür.açar açmaz böyle güzel bir haberle karşılaşmak da çok güzel...hayırlı olsun selamet çook çoook sevindim.hepinizi çok özledim..nasılsınız??biz iyyiz.yarında doğum iznim bitiyor.15 tatilden sonra görüşmek üzere....

canım benim,bende seni,diğer kardeşlerimi hepinizi çok özledim,moralim çok kötüydü,sağlığımda pek yerinde değildi,o nedenle pek yazamıyordum,ama hepinizi hep takip ediyordum.inşallah sende kızında hep iyi olursunuz. Allaha emanet ol canım.

selamün aleyküm canım kardeşlerim.uzun bir zaman geçti görüşmeyeli.hep aklımdaydınız. biliyorsunu bir ameliyat geçirdim,ardında atom tedavisi aldım.o nedenle psikolojim pek yerinde değildi.o nedenle pek yazamadım sizlere.ama hep ara ara takip ettim.doğumlarınızdaki heyecanı bende yaşadım.şuan o kadar heyecanlıyımki kelimeleri yazamıyorum bile.en son geçen ayın 24 ünde yani 24 aralıkda adet görmüştüm. son 3 gündür sbahları midem bulanıyor başım dönüyordu. bende atom tedavisi aldığım için şuan bebek olmaması gerekiyor diye hiç beklemiyordum.ama 3 gün adetim gecikince bugün gidip gebelik tetsi aldım. ve hemen ikinci çizgi belirdi. çok şaşırdım.rabbim yıllar sonra hemde bu kadar şeyden sonra nasip etti.ama halen inanamıyorum.keseyi görmeden,kalp atışlarını duymadan inanamıyorum.rabbim bu heyacanı yaşattı ya o kadar mutluyumki,istiyorumki rabbim herkese bu duyguları yaşamayı nasip etsin.

Canimm hoşgeldin ne güzel bir habele geldin. Yuregim pir pir etti okuyunca heyecandan.Aklım sendeydi hep hatta başka topige yaziyordun aarada onları okuyordum senden haber almak için. Coookk sevindim canım. Rabbim o kadar buyukki her karanlığı her sıkıntıyı aydınlığa çeviren i. Rabbim cektiklerinini mükafatını verecek inşallah. Kal atislarinida duyacaksin inşallah Allahinizniyle. Rabbime emanet olun sende bebeginde. Güzel haberlerini ilet bize.

Merhabalar
Biz de 20+4 olduk çok şükür...Rahim şeklinden ve rahim ağzının normalden kısa olmasından dolayı biraz stresli geçiyor günlerimiz hayırlısıyla bi 30 u görebilseydik..Yata yata geçiyor günler işte kızımız olucak bizimde inşallah,hayırlısıyla

selamün aleyküm canım kardeşlerim.uzun bir zaman geçti görüşmeyeli.hep aklımdaydınız. biliyorsunu bir ameliyat geçirdim,ardında atom tedavisi aldım.o nedenle psikolojim pek yerinde değildi.o nedenle pek yazamadım sizlere.ama hep ara ara takip ettim.doğumlarınızdaki heyecanı bende yaşadım.şuan o kadar heyecanlıyımki kelimeleri yazamıyorum bile.en son geçen ayın 24 ünde yani 24 aralıkda adet görmüştüm. son 3 gündür sbahları midem bulanıyor başım dönüyordu. bende atom tedavisi aldığım için şuan bebek olmaması gerekiyor diye hiç beklemiyordum.ama 3 gün adetim gecikince bugün gidip gebelik tetsi aldım. ve hemen ikinci çizgi belirdi. çok şaşırdım.rabbim yıllar sonra hemde bu kadar şeyden sonra nasip etti.ama halen inanamıyorum.keseyi görmeden,kalp atışlarını duymadan inanamıyorum.rabbim bu heyacanı yaşattı ya o kadar mutluyumki,istiyorumki rabbim herkese bu duyguları yaşamayı nasip etsin.
Şu topikte hamilelik haberini beklediğimiz iki kişi kaldı diyorum bende geçenlerde. Biri selamet biri benimhalaumudumvar. Sizlerinde hamilelik haberiyle sürekli yazıştığımız herkes hamile kalmış olacak. Şimdi biri geldi benimhalaumudumvar içinde dua edelim. Selamet çok tebrik ederim canım okuyunca acaip mutlu oldum. İnşallah keseyide kalp atımlarınıda görürsünüz. Allahın mucizesi bu işte başımıza gelen en güzel şey :)) Şükürler olsun bunu yaşatan rabbime :)))
Merhabalar
Biz de 20+4 olduk çok şükür...Rahim şeklinden ve rahim ağzının normalden kısa olmasından dolayı biraz stresli geçiyor günlerimiz hayırlısıyla bi 30 u görebilseydik..Yata yata geçiyor günler işte kızımız olucak bizimde inşallah,hayırlısıyla
Zaman ne kadar çabuk geçmiş kocaman olmuş ya :)) Kızın hayırlı olsun canım. Dış gebeliği az hamileliklerimizi daha çok konuştuğumuz bir topik olsun burası. Yeni geçirmiş arkadaşlarımızda inşallah hayırlısıyla sağlıklı hamile kalıp onlarda dış gebelik değilde hamileliklerini konuşurlar burda :)))

Kızlar dün kontroldeydim. Bebeğim şükür iyi sancilarim nst de daha az çıktı. Ama muayenem ve bebeğin duruşu felan Birde be kansulandirici cleaxe kullandığım için sezeryan tarihi verdi iğne saatlerini hergün öne cektiki kanama sıkıntısı olmasın diye dr.um. inşallah Rabbim sağlıkla kavuştursun 5 şubatta sezeryana alacak. Hep hayirlisi hangisiyse onu nasip etsin Rabbim insallah diye dua ettim. Insallah bende saglikla kavusurum oglusuma.Dualarinizda unutmayn beni.

Kızlar dün kontroldeydim. Bebeğim şükür iyi sancilarim nst de daha az çıktı. Ama muayenem ve bebeğin duruşu felan Birde be kansulandirici cleaxe kullandığım için sezeryan tarihi verdi iğne saatlerini hergün öne cektiki kanama sıkıntısı olmasın diye dr.um. inşallah Rabbim sağlıkla kavuştursun 5 şubatta sezeryana alacak. Hep hayirlisi hangisiyse onu nasip etsin Rabbim insallah diye dua ettim. Insallah bende saglikla kavusurum oglusuma.Dualarinizda unutmayn beni.

ah canım benim sen kadar heyacanlıyım sanırım bende günler yaklaştıkça daha bir telaşlanıyor insan Allahım sağlıkla sıhhatle kollarına almayı nasip etsin ve sıra bana gelsin doğuma girerken dua et bana :)

ahhh cnm geri sayım başladı demek :) kimbilir nasıl heyecanlısındır rabbim sağlıkla yavrunu kucağına almayı nasip etsin inşallah vallahi ben bile heyecanlandım desem yeridir güzel haberlerini bekliyoruz cnm 10 gün sonra seni 2 kişi olarak görmek istiyoruz.

Bir dusuk bir dis gebelik 6 saat arayla gecirilen 2 ameliyat sol tupun kaybi alti ay aradan sonra gelen hamilelik haberinden sonra 1 gun suren mutluluk ve ikinci gundeki kanamadan sonra ogrenilen kimyasal gebelik.cok yoruldum artik ve gelecege hicte umutlu bakamiyorum.

cnm geleceğe hep umutla bak ve inancını asla kaybetme ben şuan oğluma kavuştum çok şükür ama 5. gebelik sonucunda kavuştum bundan önce 3 düşüğüm ,1 dış gebeliğim oldu çok üzüldüm elbette ama her zaman hayırlısı dedim ve hayırlı olan zamanlarda nasip et allahım diye dua ettim o zaman bu zamanmış ve rabbim nasip etti çok şükür her şeyin hayırlısını dilemek lazım cnm benimle birlikte annem ve babamda sabırsızlıkla benim bebeğimin olacağı günü beklediler ama ben doğum yapmadan 15 gün önce babamı kaybettim ve babama benim bebeğimi görmek nasip olmadı çok zor günler geçirdik şimdi oğlumla teselli bulmaya çalışıyoruz rabbim bir alıyor bir veriyor her şey o ne derse öyle oluyor.. seninde vaktin var bir gün gelecek sende bebeğine kavuşacaksın inşallah inancını yitirme ve bol bol dua et.

Son düzenleme:
canım gözün aydın inşallah keseni de göreceksin kalp atışlarını da duyacaksın rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin
Kızlar merhaba,

bu topikte 2,5 senem geçti. 2 dışgebelik geçirdim. Henüz ilk dış gebeliğimde tanıştım bu toikle. Ozamanar akimera vardı, tunemi vardı ve daha nice arkadaşlarım. hepsi gebe kalmışlardı ben bir türlü kalamıyordum. Evladıma ulaşma çabalarım yıllar sürdü. Ama mutlu sona ulaştım ve şimdi kızım1 ay sonra 1 yaşına girecek.

Ben bu topikte hep yazıyordum, bir gün hamile kalır da anne olursam, buraları asla terketmeyeceğim. UMut ışığı arayanlara yol göstereceğim andım olsun demiştim. İşte o gün bugünmüş....

Bir Tüp Bebek Başarı hikayesi başlığı altında hazırladığım,, mutlu sonla biten umut ışığı tutacak serüvenimi okumak isterseniz
www.melinasmom.com
Allah kızını sana bağışlasın canım buradaki arkadaşlar bizlere umut oldu inşallah bizlerde yeni gelen arkadaşlarımıza umut oluruz...
canım hep girip sana bakıyordum acaba doğum oldu mu diye büyük gün belli oldu demek inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebişini dualarımız seninle doğuma girerken sende bizler için dua et...

ah canım benim sen kadar heyacanlıyım sanırım bende günler yaklaştıkça daha bir telaşlanıyor insan Allahım sağlıkla sıhhatle kollarına almayı nasip etsin ve sıra bana gelsin doğuma girerken dua et bana :)

ahhh cnm geri sayım başladı demek :) kimbilir nasıl heyecanlısındır rabbim sağlıkla yavrunu kucağına almayı nasip etsin inşallah vallahi ben bile heyecanlandım desem yeridir güzel haberlerini bekliyoruz cnm 10 gün sonra seni 2 kişi olarak görmek istiyoruz.

canım gözün aydın inşallah keseni de göreceksin kalp atışlarını da duyacaksın rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin

Allah kızını sana bağışlasın canım buradaki arkadaşlar bizlere umut oldu inşallah bizlerde yeni gelen arkadaşlarımıza umut oluruz...

canım hep girip sana bakıyordum acaba doğum oldu mu diye büyük gün belli oldu demek inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebişini dualarımız seninle doğuma girerken sende bizler için dua et...

Kızlar eevt sira banada geldi sukurler olsun.Sag salim dogsun oglusum insallah. Heyecanlimiyim bilmiyorum aslında hala beklemedeyim gibi geliyor. Oğlumu kucağıma alacağım günün ozlemindeyim ama. Rabbim insallah sıkıntısız sorunsuz sağlıkla nasip etsin. Karam pınar canım inşallah eferim doğuma girmeden hepinize. Sonrada sırada bahar selamet var inşallah. Benim hala umudum var sendende güzel haberlerini bekliyoruz canım dualarimiz seninle. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

kızlar bugün sabah kanda beta hcg baktırdım 165,9 çıktı.bugün adetimin 34. günü sizce normalmi bu değer,yine korkuyorum dış gebelik geçireceğim diye.

canım kardeşim rabbim inşallah ağrısız sancısız çok kolay bir doğum yapmayı,sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah. rabbim her daim yar ve yardımcın olsun inşallah.dualarımız seninle inşallah.

Allah razı olsun güzel kardeşim benim.inşallah hakkımda hayırlı ise rabbim keseyide,kalpatışlarını da duymayı nasip etsin.
inşallah sende hayırla,sağlıkla çok kolay bir doğum yapıp bebeğini kucağına alırsın.rabbim tüm hamile kardeşlerime çok kolay ağrızı sancısız doğumlar yapmayı nasip etsin inşallah.

son sayfalardan basladim okumaya efe uyanmadan hemen yazmam gerekbyazamassambicimde kalir
selameeetttttttt ciglil atiyorum suan nasil sevindjm cok duygulandim diken diken oldum allahim hayirlisiyla saglikla tamamini erdirsin ayy cok sukur ama inan ki sen fazla fazla hakettin cunku cok sabrettin ve hep dua ettin canim arkadasim artik detaylari brkliyorum heyecanla .
sagligin nasil bunun disinda.esin pek istemiyordu dimi o ne dedi

serap karam selamet yani hamile arkidislerim dua edrrmisiniz carsamba 4tane asimiz var efem ateslenmesin huysuz olmasin diye cok korkuyorum.

slmm kızlarr.görüşmeyeli çook uzun zaman oldu.beni belki hatırlamassınız bile :))eskilerden bahsediyorum .topiği açtığım seneye baktımda aradan 5 sene geçmiş. vayy be zaman nede çabuk geçiyo.ilk açtığımda ne korkularla açmıştım bu topik sayesinde güzel dostluklar edindim.kimi zaman mutlu olduk kimi zaman hüzünlendik.topiği açtığımda 1 oğlum vardı birde yaşamış olduğum bir dış ebeliğim.şu an 3 oğlum var :)) rabbim diledi ol dedi oldu ne yapsak boş nasip olması gerekiyo bizamanlar ya yine dış gebelik geçirirsem ya bebişim düşerse diye feryatlar ederken 3.den snr tüplerimi kestirip bağlattırdımki birdaha hamile kalmayayım diye.nerden nereyeee.sizlerde bizim yaşadıklarımızı yaşıyosunuz arkadaşlar ama eminim rabbim sizlerede nasip edecek ve gün gelip sizde benim gibi yeterr diye korunma yöntemleri arayıp bu günlerede mazii diye bakacaksınız.sizlere sadece sabır diliyorum.rabbim gönlünüzden ne geçiyosa nasip etsin inşallahh:)))

canim bu topige giripte seni tanimayan hatirlamayan yoktur .sen ve diger szin zamandaki arkadaslat once bize umut sonra biz birbirimze umut olduk.
ve hepimizin sana bir tesekkur borcu var cunku biz umutla beklemenin ne deme oldugunu birnirimize kenetlenerek ogrendik ve cok guzel dotluklar kurduk .allahim isteyen herkese anne olmyi nasip etsin.

benimhalaumudumvar sira sende canim guzel hbrlrrle gel insallah

Bir dusuk bir dis gebelik 6 saat arayla gecirilen 2 ameliyat sol tupun kaybi alti ay aradan sonra gelen hamilelik haberinden sonra 1 gun suren mutluluk ve ikinci gundeki kanamadan sonra ogrenilen kimyasal gebelik.cok yoruldum artik ve gelecege hicte umutlu bakamiyorum.

haklisin belki ama senden daha kotu seyleri yasayanlar okuduk burda.
allah bir kapiyi kapatirr daha guzel kapilar acar.sen dua et yeter.hakkinda hayirlisini versin.insallah sagliklibhayirlisiyla bebegine kavusursun.

5 şubat büyük gün desene. Hadi bakalım canım hayırlısyla sağlıkla bebeğini kucağına al inşallah. Muayenede çatında mı sorun çıktı, bebeğin duruşu ters mi Serap?? Clexane için birşey demeyeceğim ama illa ki kanama olacak doğum sonrası. Bir de zaten öne çekmişsiniz ilaç zamanını. Normal doğumu destekleyen bir doktor değil mi acaba?? Normal doğum bir doktor için sezeryandan çok daha zordur o yüzden de tercih etmiyorlar. Sezeryan (helede ilk sezeryanlar daha kısa sürüyor) 15 dk sürse normal doğum saatler sürüyor; ilk normal doğumlar daha uzun sürüyor. Sancılarım öğlen başlamıştı akşam 4 buçukta doğum olmuştu. Sen normal doğum istediğin için söylüyorum çünkü evvelden sezeryan endikasyonun yoktu. Canım her zaman hakkında hayırlısı olsun; sezeryan gerekiyorsa sezeryan olsun ama doktorun bu kararı alma sebebinden emin ol, içine sinsin doğumun...
kızlar bugün sabah kanda beta hcg baktırdım 165,9 çıktı.bugün adetimin 34. günü sizce normalmi bu değer,yine korkuyorum dış gebelik geçireceğim diye.

Çok güzel canım değerin. Benim 35. günde 61 di betam. Seninki benden de yüksek :)) Şimdi önemli olan betanın yükselme hızı. En az %66 katlaması lazım iki güne bir. 2 katı ve üstü yükselirse de zaten kafan rahat olsun. Hadi güzel haberlerin devamını bekliyoruz. Dualarımız seninle :)))

Kızlar doğumlarınız iyice yaklaştı. Ben doğuma giderken emzirme hakkında hiçbirşey bilmiyordum sonradan araştırmadığıma çok pişman oldum. Hep doğum nasıl olacak telaşından aklımda birşey kalmamıştı haliyle. Ama siz lütfen emzirme konusunda bilinçli gidin. İlk sütünüz çok değerli. Eğer ki bebeğinizde ilk günler emme problemi olursa ki inşallah olmaz ilk sütünüzü kolostrumu elle küçük temiz bir kaba ya da biberona elle sağıp kaşıkla siz verin bebeğinize ya da başkası versin. 3-5 gün hep kolostrum geliyor sonradan arkasından olgun süt gelmeye başlıyor. Eğer insanlar derse ki senin sütün gelmemiş sakın inanmayın kolostrum bütün gelebilecek sütün en değerli kısmıdır. Ben bu konuda talihsizlikler yaşadım maalesef. Hem aşırı yorgunluktan hem bebeğimin yoğun bakımda kalmasından ötürü iyi bir emzirme başlangıcı yapamadım ve kolostrumun büyük kısmı zayi olmuştu. Siz daha dikkatli olun bu konuda mutlaka emzirin bebeklerinizi doğar doğmaz; emzirdikçe de sütünüz artacaktır. Eğer küveze de koyarlarsa gidin o küvezin başına saat başı ya da iki saatte bir emzirin. Bu konuda inatçı olun ki bol bol sütünüz olsun kızlar. Bir de sütünüzün bebeğinize yeteceğine emin olun; onun zaten ceviz kadar bir midesi olacak. Sürekli emzirin bir de becerebiliyorsanız emzirmeden sonraki 10 dk içerisinde sütünüzü sağın. Çok süt gelmez ama süt sağmak sütünüzün bollaşmasını sağlayacaktır. Özellikle ilk 6 hafta sütün vücut tarafından ayar çekildiği dönemdir ve bu dönemde süt salgılanmasını ne kadar uyarırsanız(sürekli emzirip sütünüzü sağarak) ilerde de o kadar çok sütünüz olur. Süt arttrıcı çayları özellikle tavsiye ediyorum. Günde 3 litre su tüketmeye azami özen gösterin. Tatlıya dadanmayın. Büyükler tatlı süt yapar diye kompostolar içirebilirler. İçmeyin!! Sütün yanında kilo da yapar size. Bu işin sırrı dengeli beslenme-bol sıvı, bol dinlenme-uyku ve süt salgılanmasını uyarmaktır.
Daha geniş bilgi edinmek istiyorsanız emzirme sanatı kitabını alın, bebeğinizi emzirirken okursunuz. Doğum bir şekilde olur ama sonra sudan çıkmış balığa dönmemek için bir de insanların sizi etkileyipte yanlış bilgilendirmemesi ve moralinizi bozmamaları için mutlaka emzirme konusunda bilinçlenin. O zaman anneliğe çok daha mutlu bir başlangıç yaparsınız. Benden size altın tavsiyeler :))

Back
X