Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Cok
Gecmis olsun canim bende bu forum ve konuyu buldugumda tam benlik demisyim :) yanliz ben 1 seneyi ilk defa duyuyorum.bende cok yeni yasadim 75 mg tek doz igne ile dustu doktorum 3 ay yeterli bir sure dedi bunun uzerine bben cok fazlada arastirdim hemen heryerde 3 ay okudum tabi operasyon gecirenlerin yada igne dozu fazla olup tek dozla dusmeyenleri
bilemem. Rahim filmi icinde benim doktorum onermiyorum dedi telrarlayan dis gebelikte tercih ediyoriz dedi. Buarada tum tedavi surecim ve kontrollerim ege universotesinde yapildi.

teşekkür ederim canım sanada geçmiş olsun allahım bidaha göstermesin. benim kntrollerde tedavide 9 eylül ünv. hastanesinde yapılıyor 6 haftalıkken anlaşıldı 100 mg 1 iğne yaptılar iğneden 1 hafta sonra kanamam başladı parçalar halinde attım en son 10 gün önce ölçüldü değerim 2400 dü ondan sonra dün ölçüldüğünde 76 çıktı sanırım düşürmüşüm artık ama sıfırlanması gerekiyormuş ordaki dr söyledi dış gebelik oldugu için 1 sene korunman gerekli dedi banada çok uzun geldiği için çeşmedeki doktorada sordum oda 1 sene dedi tüp zedelenmiş kendini tamir etmesi için 1 sene gerekliymiş erken olursa risk dahada artarmış kafam çok karıştı :( o kadar beklemekde istemiyorum eşimde bende çok istiyoruz birdaha aynı şeyleri yaşarım diyede korkuyorum ne yapacağımı şarşıdım. rahim filmi herşeyi gösteriyomuş araştırırken öğrendim onuda sizlere bi sorayım dedim rabbim herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin

merhaba kızlarrr.

geçen yıl ocak ayında dış gebelik yaşadım ve ameliyat olmak zorunda kaldım sağ tüpüm alındı doktorum bi kaç ay sonra tekrar gebelik düşüneblirisn dedi ve biz genede ara verelim dedik 6 ay sonra falan istedik ve korunmayı bıraktık doktora kontrol amaçlı gittik ve sıkıntı yok önce deneyelim olmazsa bakıcaz genel tedaviye dedi ameliyat olduğun ii olmuş arızalı tüp alınmış tekrarlama olasılığı daha düşük dedi biraz umut oldu bize çok strs yaptım umutsuzduk da bi kaç senemizi alır belkide dedik.ama rabbime şükürler olsun şuan hamileyim bebeğimin keseside göründü ve sıkıntı yok şuan için dedi onun çin bayanlar umudunuzu kesmeyinn gönülden isteyin ve rabbime güvenin bi kaç haftaya kadar böle bişi okuduğumda ben yok ya falan diodum ama başıma gelince inanın inanmak çok önemliymiş dedim.belki sizlere biraz umut olur die yazmak istedim rabbim isteyen herkese en yakın verir inşş..

Tekrar bu foruma girip ben de hamileyim ve 12. haftadayım demek ne güzel:34: beni bilmeyenlere kısaca geçmişimi ve bu forumu nereden tanıdığımı hatırlatayım-bu arada cerol senin adına çok çok sevindim, Allah bebeğini kucağına almayı nasip etsin bir an önce inşallah,
2011 haziranında ilk düşüğümü yaptım gayet normal ağrısız bir düşük oldu. Nedenini tam olarak bilmiyorum tam 8 haftalıkken düştü.2012 haziranında gebe kaldığımı öğrendim. yine 8. haftada dış gebe olduğumu öğrendim.İlk defa duyduğum bu gebelik halinde çok zorluklar yaşadım, yaşayan bilir,iki hafta hastanede yattım devlet hastanesiydi ve rezil bir yerdi.Bu arada beta hcgmi düşürmek için malum iğneden yaptılar. Düşmeye başladı 4. iğneden sonra ve beni evime gönderdiler. Rahatlamıştım, en azından evimdeydim, ve bizi sabah uyandıran hizmetliler yoktu. yaklaşık bir hafta sonra beta hcg düşmesine rağmen çok kötü bir ağrıyla hastaneye gittim. Bu sefer ameliyata aldılar, tüpüm patlamıştı ve iç kanama yaşıyordum. Ne yazık ki hastanenin tam donanımlı olmaması sebebiyle laparoskobi yapacaklarına genel yaptılar ve sağ tüpümü aldılar üç gün hastanede yattım. Evime geldiğimde yaşadığa şükrediyordum. Bir süre ailevi problemler nedeniyle bebek yapmaya ara verdik. 2013 haziran ayında bebek yapmaya karar verdik ve 8 ay sonra hamile kaldığımı öğrendim. ama tabi artık 3 ay geçmesini bekleyerek sevinmemi erteledim.Bu yanlış biliyorum da işte insanın elinde değil. Artık ikinci dönemime girdim ve çooook mutluyum. Yine dualarınıza ihtiyacım var. Allah hepimizin bebeiğini kucağımıza almayı nasip etsin. Bu sorunu yaşayanlara da Allah kolaylık versin. Sabredin her şey geçiyor:49::49::49:

Çok geçmiş olsun ve ayrıca hayırlı olsun Rabbim onu kucağına almayı nasip etsin inşallah,, ben de kısaca kendimden bahsetmek istiyorum ben De 7 Ocak 2014 de hamile olduğumu öğrendim ve 3 hafta sonrada iç grbelik ve açık ameliyat sağ tüpüm gitti,
Senden deneyimlerini almak istiyorum, rahim filmi çektirdin mi? Diğer tüpün açıkmıydı ve herhangi bir tedavi kür uyguladınız mı ? Cevap verirseniz sevinirim ,
Tekrar hayırlı olsun inşallah bol bol dua edin meleğiniz için inşallah kucağınıza da alırsınız ama eminim ki o zaman yaşadığınız herşeyi unutacaksınız :)

teşekkür ederim canım sanada geçmiş olsun allahım bidaha göstermesin. benim kntrollerde tedavide 9 eylül ünv. hastanesinde yapılıyor 6 haftalıkken anlaşıldı 100 mg 1 iğne yaptılar iğneden 1 hafta sonra kanamam başladı parçalar halinde attım en son 10 gün önce ölçüldü değerim 2400 dü ondan sonra dün ölçüldüğünde 76 çıktı sanırım düşürmüşüm artık ama sıfırlanması gerekiyormuş ordaki dr söyledi dış gebelik oldugu için 1 sene korunman gerekli dedi banada çok uzun geldiği için çeşmedeki doktorada sordum oda 1 sene dedi tüp zedelenmiş kendini tamir etmesi için 1 sene gerekliymiş erken olursa risk dahada artarmış kafam çok karıştı :( o kadar beklemekde istemiyorum eşimde bende çok istiyoruz birdaha aynı şeyleri yaşarım diyede korkuyorum ne yapacağımı şarşıdım. rahim filmi herşeyi gösteriyomuş araştırırken öğrendim onuda sizlere bi sorayım dedim rabbim herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin

çok geçmiş olsun canım sanada ben önümüzdeki cuma günü tekrar kontrole gidicem tekrar soracağım ama bana hastaneden çıkarken 3ay demişti doktorum ama benim de kafam karıştı. benim ilk teşhis olduğunda beklesek kendimi düşecek acaba demişlerdi çünkü benim 3 günde 596 dan 616 ya çıkmıştı ama sonra riskli olabilir beklemek diyince ben istediğim iğne vurulmayı korktum açıkçası operasyona gerek kalmasından :(

çok geçmiş olsun canım sanada ben önümüzdeki cuma günü tekrar kontrole gidicem tekrar soracağım ama bana hastaneden çıkarken 3ay demişti doktorum ama benim de kafam karıştı. benim ilk teşhis olduğunda beklesek kendimi düşecek acaba demişlerdi çünkü benim 3 günde 596 dan 616 ya çıkmıştı ama sonra riskli olabilir beklemek diyince ben istediğim iğne vurulmayı korktum açıkçası operasyona gerek kalmasından :(

seninde erken teşhis galiba canım ben hamile oldugumu öğrendikten 1 gün sonra hastaneye yattım dış gebelikmiş hayatımda öyle bir ağrı yaşamamıştım. normal gebelikte hcg 48 saatte bir iki katına çıkıyormuş benim düzensiz çıktı sonra hemen iğne yaptılar zaten. muhtemelen senin hcg değeri düşük diye kendiliğinden düşmesini beklediler heralde iğneyi yaptırmakla çok iyi yapmışın internetten bakıyorum da çok kötü şeyler yaşayanlarda var bu konuda zarar görmeden atlattık şükür seninde ilk gebeliğinmiydi canım benim

Ruya merhaba, bugun beta hcg 36.56 cikti. Daha da duser bu degil mi...cok mutluyum

Merhaba tubusus, değerin cok iyi bir müdahale olmadan düşmüş çok şanslısin. Gittikçe sıfırlanacaktır artık endişelenme canım. İğne vurulmadığın için korunmana da gerek yok senin adına sevindim. Bununla geçmiş olsun :)

Bidik merhaba, bugun beta hcg 36.56 cikti. Daha da duser bu degil mi...cok mutluyum

geçmiş olsun canım daha da düşecek sıfırlanacaktır artık. sen şanslılarımızdansın ne mutlu sana. gerçi bu değerler kimyasal sayılmaz. muhtemelen tutunamayan sağlıksız bebekti kendi kendine düştü diye düşünüyorum.
bundan sonra en kısa zamanda sağlıklı hamilelik diliyorum sana ve hepimize canım :)

Ben de dis gebelikk ameliyati olup sag tupumu kaybedeli iki ay oldu bugun doktora gittim korunma artik dedi sol tupumde iltihap olmasina karsin antibiyotik igne verdi ilac verdi bikac ay deneyelim rahin filmi cekmeden dedi ama icim rahat degil sanki korkuyorum ayni seyleri yasamktan dis gebelik sonrasi hamile kalanlar bir tedavi yontemi uygulasini z mi ya da ne kadar sure beklediniz yardimci olursaniz sevinirim

seninde erken teşhis galiba canım ben hamile oldugumu öğrendikten 1 gün sonra hastaneye yattım dış gebelikmiş hayatımda öyle bir ağrı yaşamamıştım. normal gebelikte hcg 48 saatte bir iki katına çıkıyormuş benim düzensiz çıktı sonra hemen iğne yaptılar zaten. muhtemelen senin hcg değeri düşük diye kendiliğinden düşmesini beklediler heralde iğneyi yaptırmakla çok iyi yapmışın internetten bakıyorum da çok kötü şeyler yaşayanlarda var bu konuda zarar görmeden atlattık şükür seninde ilk gebeliğinmiydi canım benim

Evet canm benimde erken teshistı 19 ocakta 116 değerimi öğrendik 31 ocakta 616 degerie iğnemi vuruldum :( benim tüpte bile tam olarak gozukmedi duzensiz artıs nedeniyle vurdular iğneyi hatta ilk basta kürtaj yapıp patolojiyemi göndersek dediler sonra gerek gormediler. Hatta tüm hastane evraklarımda teshiste 'ektopik gebelik?' Yazıyor ;(

Kızlar Şubat 11de iğne vurulmuştum ve on gün kanamam sürmüştü. Iki gün öncede adet olmaya başladım. Bugün çok sancılı geçti ve nohut büyüklüğünde sert bişey düşürdüm öğleden sonra. Bunu düşürdükten sonra sancım geçti ama şimdi yine başladı. Tam ruh halimi toparlamaya başlamıştım tekrar darmadağın oldum. Sizce düşürdüğüm şey kese olabilir mi?

Ben de dis gebelikk ameliyati olup sag tupumu kaybedeli iki ay oldu bugun doktora gittim korunma artik dedi sol tupumde iltihap olmasina karsin antibiyotik igne verdi ilac verdi bikac ay deneyelim rahin filmi cekmeden dedi ama icim rahat degil sanki korkuyorum ayni seyleri yasamktan dis gebelik sonrasi hamile kalanlar bir tedavi yontemi uygulasini z mi ya da ne kadar sure beklediniz yardimci olursaniz sevinirim

geçmiş olsun canım Allah acil şifalar versin en kısa zamanda. bende 3 ay önce geçirdim dış gebeliği.
doktorunun yaklaşımını sevmedim neden dersen, sol tüpündeki iltihaptan kastı hidrosalpenksten bahsediyor olabilir diye düşünüyorum. o da şiddetli ise tüpe hasar veren şeklini bozan sosis şekli almasına sebep olan bir iltihap. umarım senin öyle birşey değildir canım. rahim filmi varsa tıkanıklık, yapışıklık , iltihap(hidrosalpenks) gibi şeyler varsa ilaçla görmelerine yardımcı oluyor. ve tedavi etme özelliği de var bu ilaçlı röntgenin. riske girmeden, önce filmi çektirebilirsin sonra için rahatça korunmayı bırakırsın bence. ben çok araştırdım bu durumu üzüntüden bende de iltihap var çünkü, umarım yardımcı olurum
bir nebze de olsa

Merhaba benim de ameliyat olalı 2 ay oldu şimdi ikinci adetimi oluyorum, adetimde hiç sorun olmadı 4 hafta sonra geldi ikisi de ben de sağ tüpümü kaybettim, yurtdışında olduğum için detaylı inceleme yaptırmadım ama bu ay bende denemek istiyorum, eşime keçi boynuzu pekmezi yediriyorum kendimde soğan kürü ve bol bol papatya adaçayı içiyorum,mevlam neyler neylerse güzel eyler

Merhaba benim de ameliyat olalı 2 ay oldu şimdi ikinci adetimi oluyorum, adetimde hiç sorun olmadı 4 hafta sonra geldi ikisi de ben de sağ tüpümü kaybettim, yurtdışında olduğum için detaylı inceleme yaptırmadım ama bu ay bende denemek istiyorum, eşime keçi boynuzu pekmezi yediriyorum kendimde soğan kürü ve bol bol papatya adaçayı içiyorum,mevlam neyler neylerse güzel eyler

Bu arada bol bol dua ediyorum, ve dua seferberliğine başladık,
72000 fatiha
41 Meryem duası
41 Yasin
4444 tefriciye,
Hergün de bebek için zikirler var onları çekiyorum,

Evet canm benimde erken teshistı 19 ocakta 116 değerimi öğrendik 31 ocakta 616 degerie iğnemi vuruldum :( benim tüpte bile tam olarak gozukmedi duzensiz artıs nedeniyle vurdular iğneyi hatta ilk basta kürtaj yapıp patolojiyemi göndersek dediler sonra gerek gormediler. Hatta tüm hastane evraklarımda teshiste 'ektopik gebelik?' Yazıyor ;(

aynı şeyleri yaşamışız canım benim :) bendede erken gebelik ? ektopik gebelik ? yazıyordu :) anlayamadılar ondan yatırdılar yanlız benim iğne vurulmadan önceki ultrasyonda sol tüpümde sıvı izlemişler ondan sonra hemen iğneyi yaptılar zaten benim kan degerleri yüksek biraz farkımız o :)
bu perşembe gene gidicem kan vermeye değerlerimin 0 lanması lazım artık sen kontrole gidicektin gittin mi bu arada ?

merhaba canım soğan kürünü duydum arkasından incir kürüde yapılıyormuş papatya çayını bilmiyorum ama adaçayı gebelikte önerilmiyor diye biliyorum hatta düşük riskini arttırıyormuş bi araştır öyle devam et istersen bilgimi paylaşıyım seninle dedim.Allah hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.

merhaba canım soğan kürünü duydum arkasından incir kürüde yapılıyormuş papatya çayını bilmiyorum ama adaçayı gebelikte önerilmiyor diye biliyorum hatta düşük riskini arttırıyormuş bi araştır öyle devam et istersen bilgimi paylaşıyım seninle dedim.Allah hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.

Papatya çayı sancıları azaltıyor ve vücudu rahatlatıyor strese bağlı adet olamayanlar için iyi geliyormuş benim öyle sorunum yok ama içiyorum ,,adaçayı hakkında forumlarda ben de duydum onu aslında tereddütte kalmıştım ben de içmesem iyi olur :) İnşallah hepimiz bebişlerimize kavuşururzu

Papatya çayı sancıları azaltıyor ve vücudu rahatlatıyor strese bağlı adet olamayanlar için iyi geliyormuş benim öyle sorunum yok ama içiyorum ,,adaçayı hakkında forumlarda ben de duydum onu aslında tereddütte kalmıştım ben de içmesem iyi olur :) İnşallah hepimiz bebişlerimize kavuşururzu

bende adet zamanlarımda içiyim ozaman o papatya çayından :) İnşallah canım benimmm

Sen korunma sürecindenisin canım kaç ay oldu

benim daha yeni canım yaaa keşke hiç olmasaydı diyorum ama rabbimin taktiri olcağı varmış... şubat 24 te yapıldı bana ilaç değerlerim 76 ya kadar düştü ama şuan korunma sürecindeyim doktor 1 sene korunman lazım diyor ama bana çok uzun geliyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım anlıcağın sende korunma sürecisindesin heralde senin nasıl oldu ?

benim daha yeni canım yaaa keşke hiç olmasaydı diyorum ama rabbimin taktiri olcağı varmış... şubat 24 te yapıldı bana ilaç değerlerim 76 ya kadar düştü ama şuan korunma sürecindeyim doktor 1 sene korunman lazım diyor ama bana çok uzun geliyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım anlıcağın sende korunma sürecisindesin heralde senin nasıl oldu ?
Ben iç kanama geçirdim 6. Haftada sağ tüpüm alındı açık ameliyatla, 2 doktor ile görüştüm birisi 6 birisi 3 ay korun dedi, benim ay oldu şuanda 3. Adetimi okuyorum bundan sonra korunmayı bırakacağım sanırım, hsg de çektirmedim,

Back
X