• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik sonrası tek tüple gebelik

Yani benimde 2 katı arttığı için doktorlarda çok şüphelenmedi ve geç kaldım ne yazık ki ameliyatla tüpümü aldılar iç kanama geçiriyordum benim lekelenmem kahverengi ve çok azdı açıkçası yerleşme kanamasıyla aynıydı ağrım da yoktu ama tüpüm patlamadan 1 gün önce ağrım oldu tek taraflı ama ben hamileliktendir diye aldırış etmedim ve öyle çok bir ağrı değildi dayanabiliyordum ama 1 gün sonrasında zaten keseyi görmek için gittiğimde aşırı bir ağrı girdi karnıma meğerse iç kanama geçiriyormuşum ondanmış yani değerim 2500 olana kadar ağrım yoktu ondan sonra ağrım başladı
Benim bildiğim dış gebelikte mutlaka verirdi biyerden falan ama geçmiş olsun lekelenme başlı başına belirti de zaten deger tabiki kaç defa yaptınız ozaman ?? Ya kusura bakmayın ama merakımdan soruyorum daha kese için girmedim benim de gebelik kaybım çok boş gebelik dahi yaşadım ama dış gebelik te insanın aklına ne yazık ki geliyor

Allah korusun korkmayın benim ilk gebeliğimdi çok cahildim bu konularda ne yazık ki dış gebelik kimyasal gebelik falan da hamile kaldığımda duydum doktor erken öğrendiğim için her ihtimal olabilir demişti benim kahverengi lekelenmemi ben dış gebeliğe çok yoramadım çünkü annemde de hamileyken gelmiş kuzenimde de onların hepsi doğurdu yani bende yerleşme kanamasıdır diye hiç ihtimal vermedim yani zaten dış gebelikle normal gebeliğin arasında hiçbir fark yok ki belirtiler aynı ama değerler düzenli artmaz dedi herkes bende 2 hatta 3 katı güzel artıyordu ya Allah kimsenin başına vermesin sizin bence değildir hiçbir belirti yok diyorsunuz daha önce ne yaşamıştınız

Bende öyle tahmin ediyordum ama benim değerim de 2 katı hatta 3 katı artıyordu hiç belli olmuyor yani ama tabi herkesin aynı olmak zorunda değil benim değerim güzel arttığı için zaten geç kalındı fakat ben kimsenin benim yaşadıklarımı yaşamasını istemem alttan muayene olmak istemediğim için değerim 3500 olunca baktırmak istedim o zaman alttan bakmıyorlar ama keşke alttan baktırsaydım diyorum şimdi belki bu kadar geç kalınmazdı benim tavsiyem değeri 1500 olduğu an alttan keseye baktırmak kimseyi korkutmak istemem gerçi psikolojim de çok bozuldu ama bence doktor takibinde erkenden gidip baktırmakta fayda var ben hayatta başıma böyle bir şey geleceğini düşünmezdim benim bi de ikizdi biri normal gebelik diğeri dış gebelikti o yüzden fark edilmedi çok nadir rastlanan bir durummuş oda beni buldu ne yazık ki
Öncelikle çok geçmiş olsun.. bende geçen ay dış gebelik yaşadım değerlerim iki kat hatta 3 5 kat artıyordu her şey yolundaydı. Beta 2500 de kese gözükmedi devletteki doktor biraz daha bekleyelim zamanımız var dedi tabi içime kurt düştü en baştan beri bi kese gözükseydi diye kimseye söylemedim sadece eşim biliyordu. Ertesi gün özele gittim beta 3700 kese yok. Doktor tüplerde bir oluşum görüyor gibiyim ama emin değilim büyük ihtimal odur bu değer kese çoktan gözükmesi lazım dedi ve benim muayenelerimin hepsi alttan yapıldı. Tek belirtim bitmeyen kahverengi kanamalardı. Yürüğüm an muayene olduğum an ayakta kaldığımda sürekli lekelenme oluyordu en korktuğum buydu zaten banada doktor yerleşme kanamasıdır korkma dedi ama 5 6 gün sürdü . Doktor o gün Dış gebelik hemen kürtaj ve iğne dedi tabi korktuğum başıma gelmişti. O gün hemen kürtaja alındım iğneden sonra yükleselebilir dedi çok şükür 3 haftada değerlerim düştü ameliyat olmadım. Eşim anlamadı acele ettin belki kese olacaktı hep senin pimpirikliliğinden oluyor bunlar diyip üstüme geldi o kadar psikolojim bozuldu ki bu süreçte yaşadıklarımı anlatamam. 8 ay uğraşlar sonucunu elde ettiğim bir gebelikte oda dış gebelik oldu. Rahimde kese varda doktor mu göremedi dedi. Eşimin bu tavrı yüzünden doktora beklemek istediğimi söyledim dış gebelikte bekleyemezsin tüpün patlar ametliyat olur dddi iyiki dinlemişim doktoru. Kürtajdan sonra patoloji sonucumda rahimde hiç bir plesanta yani bebeğe dair bulgu yoktu. Dış gebelik olduğu kesinleşti içim rahatladı. Bu süreçte yalnız kalmak desteksiz kalmak en kötüsü. 6 ay bekle dediler zaman geçmiyor umarım Allah hepimizin kucağını sağlıklı bebeklerle doldurur….

Çok üzülüyorum böyle hikayeleri duyunca benimde sizin gibi ilk gebeliğimdi 1.5 sene bekledim ilk sene adam akıllı deneyemedim hiç bilgim yoktu yumurtlama günü falan uygulamadan bakıp yapıyordum ama oda hep yanılttı adetim bir ay erken olurdu bazen 4 5 gün geç bazen tam gününde derken yumurtlamayı anlayamadım tam her konuya hakim olup yumurtlama günümü değerlendirdiğim 2.ay hamile kaldım bende pcosta var ondan hep hamile kalamıyorum diye düşündüm ama her ay düzenli adet olduğum için zayıf olduğum ve öyle bir pcos gibi belirtilerim olmadığı için zaten çok düşük seviyelerde dedi doktor kendiliğinde hamile kalırsın dedi ve gerçekten de herşeyi araştırınca hamile kalabildim ama benim sol tüpümde doktor ameliyat ederken bakmış tüplerime solda yapışkanlı varmış yani demek ki tüpümden kaynaklı böyle oldu 29 yaşındayım dış gebeliğe dair hiçbir semptomum yok asla olmaz diyordum ama demek ki tüpümde ki yapışkanlık yaptı bilemedim anlayamadım keşke rahim filmi çektirseydim dedim keşke hemen alttan basrırsaydım tüpüm hiç alınmasaydı dedim ama işin özüne baktığımızda olacak olandan kaçamıyorsun geldi beni buldu sizin mesela o değerle ilaçla sonlanabilmiş benim o değerde iç kanamam oldu tüpüm alındı herkeste farklı oluyor demek ki iyi yanından düşünmeye çalışıyorum belki tüpümün alınması iyi oldu ama yaşadığım korku kırılan hayallerim eşimin çocuk umrumda değil artık istemiyorum deyip beni rahatlatmaya çalışırken aslında onunda üzüldüğünü anlamam beni perişan etti insan kendisini düşünemiyor şimdi herkes bana sağlığını düşün kendini düşün diyor bende sizin gibi 6 ay geçse de yeniden başlasam diye heves ediyorum ama bir yanımda çok korkuyor ya yeniden aynı şeyleri yaşarsam diye bu seferde denemek istemiyorum vazgeçiyorum sizin yine şansınız var tüpleriniz duruyor ama muhakkak baktırın bir daha aynı şeyleri inşallah çocuğunuz olursa yaşamayın eş desteği çok önemli ama erkekler bu konuda böyle anlamayabilir yargılanabilir hiç canınız sıkılmasın demek ki oda şok istiyordu ondan öyle kendisini buna inandırmak istedi kimse bizi anlayamaz yani gerçekten sabretmek sonrasını bilmeden yaşamak çok zor ya Allah hepimizin yardımcısı olsun

Çok üzülüyorum böyle hikayeleri duyunca benimde sizin gibi ilk gebeliğimdi 1.5 sene bekledim ilk sene adam akıllı deneyemedim hiç bilgim yoktu yumurtlama günü falan uygulamadan bakıp yapıyordum ama oda hep yanılttı adetim bir ay erken olurdu bazen 4 5 gün geç bazen tam gününde derken yumurtlamayı anlayamadım tam her konuya hakim olup yumurtlama günümü değerlendirdiğim 2.ay hamile kaldım bende pcosta var ondan hep hamile kalamıyorum diye düşündüm ama her ay düzenli adet olduğum için zayıf olduğum ve öyle bir pcos gibi belirtilerim olmadığı için zaten çok düşük seviyelerde dedi doktor kendiliğinde hamile kalırsın dedi ve gerçekten de herşeyi araştırınca hamile kalabildim ama benim sol tüpümde doktor ameliyat ederken bakmış tüplerime solda yapışkanlı varmış yani demek ki tüpümden kaynaklı böyle oldu 29 yaşındayım dış gebeliğe dair hiçbir semptomum yok asla olmaz diyordum ama demek ki tüpümde ki yapışkanlık yaptı bilemedim anlayamadım keşke rahim filmi çektirseydim dedim keşke hemen alttan basrırsaydım tüpüm hiç alınmasaydı dedim ama işin özüne baktığımızda olacak olandan kaçamıyorsun geldi beni buldu sizin mesela o değerle ilaçla sonlanabilmiş benim o değerde iç kanamam oldu tüpüm alındı herkeste farklı oluyor demek ki iyi yanından düşünmeye çalışıyorum belki tüpümün alınması iyi oldu ama yaşadığım korku kırılan hayallerim eşimin çocuk umrumda değil artık istemiyorum deyip beni rahatlatmaya çalışırken aslında onunda üzüldüğünü anlamam beni perişan etti insan kendisini düşünemiyor şimdi herkes bana sağlığını düşün kendini düşün diyor bende sizin gibi 6 ay geçse de yeniden başlasam diye heves ediyorum ama bir yanımda çok korkuyor ya yeniden aynı şeyleri yaşarsam diye bu seferde denemek istemiyorum vazgeçiyorum sizin yine şansınız var tüpleriniz duruyor ama muhakkak baktırın bir daha aynı şeyleri inşallah çocuğunuz olursa yaşamayın eş desteği çok önemli ama erkekler bu konuda böyle anlamayabilir yargılanabilir hiç canınız sıkılmasın demek ki oda şok istiyordu ondan öyle kendisini buna inandırmak istedi kimse bizi anlayamaz yani gerçekten sabretmek sonrasını bilmeden yaşamak çok zor ya Allah hepimizin yardımcısı olsun
Aynen öyle erkekler asla anlamıyor oda çok istiyordu çok sevindi ve çok büyük bir hayal kırıklığına uğradı kabak bana patladı aslında. Bu süreci yaşamayan bilemez zar zor elde edilen bir gebelik sonu hüsran insan canından korkuyor olmadığına üzülemiyor bile bu sebepten. Sizde üzülmeyin lütfen tek tüple hamile kalan çok fazla en azından o yapışık tüpten tekrar etme riskiniz ortadan kalktı bizim tekrar etme şansı var. Bende 8 ay olmayınca o ay olacağını düşünmedim misafirlikteydik zaten doktora randevu aldım rahim filmi çekileyim niye hamile kalamıyorum diye o ay hamile kaldım belki rahim filmi çekilmiş olsaydım dış gebelik geçirmeyecektim ama nasip kader işte. Kürtajda maalesef rahime zarar veriyor. Hep kendimi belki sağlıksız bir çocuk olacaktı nasibimde yok diye telkin ediyorum. Rabbim bizi belki daha beterimden koruyor bilemeyiz. Sabretmeyi öğreneceğiz…

Aynen öyle erkekler asla anlamıyor oda çok istiyordu çok sevindi ve çok büyük bir hayal kırıklığına uğradı kabak bana patladı aslında. Bu süreci yaşamayan bilemez zar zor elde edilen bir gebelik sonu hüsran insan canından korkuyor olmadığına üzülemiyor bile bu sebepten. Sizde üzülmeyin lütfen tek tüple hamile kalan çok fazla en azından o yapışık tüpten tekrar etme riskiniz ortadan kalktı bizim tekrar etme şansı var. Bende 8 ay olmayınca o ay olacağını düşünmedim misafirlikteydik zaten doktora randevu aldım rahim filmi çekileyim niye hamile kalamıyorum diye o ay hamile kaldım belki rahim filmi çekilmiş olsaydım dış gebelik geçirmeyecektim ama nasip kader işte. Kürtajda maalesef rahime zarar veriyor. Hep kendimi belki sağlıksız bir çocuk olacaktı nasibimde yok diye telkin ediyorum. Rabbim bizi belki daha beterimden koruyor bilemeyiz. Sabretmeyi öğreneceğiz…
Aaaa kürtajın rahme zarar verdiğini düşünmemiştim banada kürtaj yaptılar ameliyat esnasında umarım zarar vermiyordur ben zararsız bir şey olduğunu görmüştüm biraz araştırdığımda ya diyorum ya o kadar pişmanlıkları oluyor ki insanın olması gerekiyormuş ne yazık ki.Erkekler öyle ne yazık ki kendileri sadece hayal kırıklığı yaşamış gibi inanmakta zorlanıyorlar halbuki anne daha çok hissediyor o duyguyu bizim daha çok yıkılmamız gerekirken onları toparlamaya çalışıyoruz yani ben bu süreçte eşimden öyle çok bir doktorla ilgili bir şey duymadım çünkü benim gittiğim doktora laf yaptılar sen kafama göre doktor buldun gittin diye o gün bana çok laf söylediler ben özel hastaneden çıkıp devlet hastanesine gittiğimde devlet hastanesi de aynı şeyi söyleyince pişman oldular doktor harbiden biliyormuş adama boşuna laf söyledik falan dediler yoksa sırf ben doktoru buldum diye bende laf yedim ama ta ki 2 devlet hastanesine gidene kadar orada anladılar yani bir şeylere laf atmak en kolayı kaçmak istiyorlar o duygudan suçlu arıyorlar biz nasıl kendimizi suçluyoruz onlarda başka şeylere suç atıp kendini rahatlatıyor eşine de zor tabi ama bize daha çok zor bizide kendimizden başka kimse toparlayamaz destek olurlar anlarlar üzülürler ama bir yere kadar yani o yüzden ben önümü şu an göremediğim için bir şey söyleyemiyorum ama umarım her şey hepimiz içinde güzel ilerler kaç yaşındasın bu arada 8 ay çok geç değil bu arada zaten 1 sene diyorlar

Back
X