- Konu Sahibi PapatyaKralice
Merhaba ne yazık ki benim tüpüm alındı sol tüpümü aldılar o yüzden yarı yarıya şansımın düştüğünü biliyorum ama bana 3 ay korun diyen doktor da var 6 ay korun diyen doktor da var size neden 2 ay korunun dediler kapalı ameliyat mı açık ameliyat mı oldunuz ben açık ameliyat oldum belki ondan demişlerdir zaten denemeye de korkarım gibi bi 4 ay bekleyeceğim mecbur sonrası da zaten yani bakalım olacak mı olmayacak mı çok sıkıntılı süreçlerMerhaba aynı süreçten geçmiş olabiliriz. Benim dış gebeliğim tüpteydi ama dediğiniz gibi heterotopik gebelik geçirdim sanırım. Hamile olduğumu 100.2 değeriyle öğrendim kahverengi lekelenmem başladı kanamayla acile gittim 95 e düşmüştü betam kimyasal dediler çok ağrılı bi şekilde bir parça düştü. Sonra beta takibi yaparken betam yeniden yükselmeye başladı ve çok düzenli arttı doktorlar kese göremediği ve beta düzenli arttığı için müdahale edemediler en son betam 3600 lerdeyken keseyi göremeyip acil ameliyata aldılar. Tüpümüde aldılar. Bende siz gibi o kadar acil ameliyata alındım ki şoku atlatamamıştım. Ama iyi tarafı 2 ay korunduktan sonra 3. ayda hamile kaldım bu sefer çok şükür sorunsuz geçirdim. 2 yaşında oğlum. Şimdi ikinciyi düşünüyoruz inşallah. Ama aklımda hala dış gebelik faktörü var. Siz iyi yönünden bakın tüpünüz alınmamış. Tüp alınınca maalesef yarı yarıya düşüyor şansımız. Konu sahibininde tüpünün alınması kötü olmuş. Sanırım olay stresi yönetmekte. Ben çünkü dış gebelik sürecinde çocuktan falan vazgeçmiştim sanırım o boşvermişlik etkili oldu.