Yok doktor kalp atıyor dedi normal her şey iyi dedi de benim sağ kaşığım çok agrıyor
Canım merhaba. Peki ikinci dış gebelikten ne kadar sonra hamile kaldın? Doktor bana da 3 ay korunma verdi. İğne oldum değerim 100 lerde suan da. 3 ay korun dedi bana da.. öyle yapıcaz bakalm. Merak ettim dış gebrlikten sonra ne kadar zaman sonra kaldın?
İlk dış gebeliğimden ile 2. dış gebeliğim arasında 1,5 yıl var... 2. dış gebeliğimi Nisanda yaşadım şuan ki normal gebeliğim Ağustos başı çok şükür
Yani 3 ay korunup bırakınca mı kaldın canım . Nisanda yaşamışsın 3 ay korundun mu
ikinci dış gebeliğimde MTX ilaç uygulaması yapıldı tek doz yapıldı kan değerim sıfırlanınca korunma süresi vermedi doktorumuz bize korunmanıza gerek yok dedi.
Hadi yaa. Genelde veriliyor ama. Hani ilacın yan etkisi falan olmasın diye. Bana da doktorum 3 ay korun dedi. Hap vericem dedi doğumkontrol hapı ama ben kullanmıcam tabi. Kullanmak istemiyorum kendim korunurum .
Doktorum bana eğer 3. kez normal yolla gebe kalırsan %90 yine dış gebelik olur bu sefer diğer tüpünü de almak zorunda kalırım ama bu işin bir de % 10 luk kısmı var ALLAH büyük belki normal olur bilemeyiz ALLAH büyük bence korunma demişti. Dediği gibi de oldu Rabbim yüzümüze güldü çok şükür
Doktorum bana eğer 3. kez normal yolla gebe kalırsan %90 yine dış gebelik olur bu sefer diğer tüpünü de almak zorunda kalırım ama bu işin bir de % 10 luk kısmı var ALLAH büyük belki normal olur bilemeyiz ALLAH büyük bence korunma demişti. Dediği gibi de oldu Rabbim yüzümüze güldü çok şükür
tebrik ederim , çok sevindim sizin icin. hayırlısıyla güzel bir gebelik geçırmenizi temenni ederim. ama siz sanslı kesimdesiniz. yalnız mtx sonrası neden korunma vermedigini anlamadım cünkü verme sebepleri ilacın vücuttan tamamen atılması.
ben şu an 3. dış gebeligımı yaşıyorum. bize de normal yolla gebe kalabilirsin, korunmanıza gerek yok demişlerdi. bunun nedeni genetiğimize kadar her seyimiz normal, hsg de tüplerin açık olmasıydı.2 dış gebelik sonrası uzun süre hamile kalamayınca tedaviye karar verdik. tüp bebek tedavim tutmayınca ara verdik o ara hamile kaldım. fakat görünen hic bir problem olmamasına rağmen yine dış gebelik. şimdiki aklım olsa asla normal denemezdim. işin kötüsü ben ameliyat olmak istedim eşimi ikna edemedim. şu an hala hastanedeyim ve ağrıdan fenalaşmaya başladım. mtx sonrasi 3. gün ve hala kanamam da yok.
Teşekkür ederim ALLAH razı olsun umarım sizde en kısa zamanda ALLAHın da izniyle yavrunuzun haberini alırsınız... Benim 2. dış gebeliğim Tüp Bebekten hemen sonraki normal yolla olan gebeliğimdeydi onu MTX le tedavi etti doktorum benim iğneden hemen sonra kanamam başladı yaklaşık 20 günde sıfırlandı kan değerim. Ben Tıp Fakültesinde bir Profa gidiyorum 2 yıldır korunmanıza gerek yok dedi ki zaten 2. den 4 ay sonra gebe kaldım
ben şu an çok eziyet çekiyorum. her gelenden agri kesici istiyorum ama takip edebilmek adına yapmıyorlar. sanci girince acıdan baygınlık geçiriyorum. daha kanamam bile başlamadı. kese de yerinde. buradan sağ salim çıkabilecek miyim bilmiyorum.
sorma canım esimi dinledigim icin cok pişmanim. benim tüpte sıkıntı da var en azından alsalardı. şuan tek başıma ayağa bile kalkamıyorum. sağıma soluma dönüp yatamıyorum. agrımı biraz dindirseler iyiydi.İçini ferah tut elbet düşecek... Tüpte herhangi bir deforme yoksa laparoskopi olsaydın keşke ilaca göre daha çabuk çözüm oluyor..
sorma canım esimi dinledigim icin cok pişmanim. benim tüpte sıkıntı da var en azından alsalardı. şuan tek başıma ayağa bile kalkamıyorum. sağıma soluma dönüp yatamıyorum. agrımı biraz dindirseler iyiydi.
inan ki gelen stajer , asistan dr , hemşire , hastabakıcı kim varsa hepsinden ağrı kesici dilendim. doktorun talimatı böyleymiş. ağrımı dindirecek bisey yaparlarsa iç kanamayi anlayamayabiliriz demis. benim daha çözünme başlamadı , kanamam yok. muhtemelen hala risk oldugu icin yapmiyorlar. bir de gecen sefer ozelde yatmıştım. orada hocalari daha sık görüyorduk, hemen ağrı kesicimi yapmışlardı. şımdi unı hastanesindeyim. zaten günde 1 dk gorebilirsek şanslıyız.Ayrıca bir şey takıldı kafama hemşireler bana habire soruyorlardı ağrın var mı varsa iğne yapalım diye sana niye ağrı kesici yapmıyorlar ki
Siz tam olarak kendiniz nasıl fark ettiniz benimde bu 2. Gebeliğim ilki 7. Haftada düşükle sonuçlanmıştı ve kürtaj olmam gerekmişti. Şimdi tekrar gebeyim ama hiç ilk seferki gibi hissetmiyorum kasık ve bel ağrılarım çok fazla bazen ağrıdan yatamıyorum 4+5 olmama rağmen hcg 2180 çıktı ve normal ultrasonda doktor birşey görmedi kese gibi bişey vardı ama bu kadar yeni bir gebelik için kese bu kadar büyük olamaz dedi yarın tekrar alttan ultrason için gideceğim ama sanki bütün belirtileri dış gebeliği gösteriyor ve ilk düştükte çok kanamam olduğu için tekrar o duruma düşmeden erkenden önlemi alınsın istiyorum zaten bide pıhtılaşma var diye kan sulandırıcı iğne kullanıyorum kanamam olursa ne olur bilmiyorumİki kere dış gebeliği yaşamış biri olarak size her şeyi detaylı anlatayım....
öncelikle eğer dış gebelik ise ve değeriniz 1000 lere ulaştı ama hala kese görünmüyorsa kesinlikle dış gebeliktir... Benim ilk gebeliğimde sol tüpe yerleşmişti ve tüpte kanama başladığı için acil ameliyata alındım bebek 6 haftalıktı kalp atışı da vardı. 2. gebeliğimde ise tecrübeli olduğum için daha erken farkettim ve bu sefer de sağ tüpe yerleşmişti kese bu sefer bebek henüz oluşmamıştı MTX tedavisi ile keseyi erime yolu ile yok etti ....
Ama ALLAH o kadar büyük ki herşeyden ümidimizi kesmişken bir mucize verdi bize şuan 9+3 haftalık hamileyim ve çok şükür ki herşey yolunda
Merhaba benim dün doktor kesemi gördü hatta iki tane kese gördü 2. Yı beklemiyorduk şok olduk ama daha cok küçük ve hani şuan tam net birşey soyleyemem dedi keseyi görmesine rağmen kesin hamilesin yada dış gebelik mı normal mi diye sürekli aklımda şimdi dış gebelik olayi bide iki kese varken kafam çok kariskkIlk 8 9 haftada belli olur. Doktor by süreçte keseyi göremezse dış gebelik teşhisi kotar doktor. Keseyi gördüyse dış gebelik değildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?