- 12 Haziran 2019
- 627
- 306
- 103
- 31
- Konu Sahibi zeynepkara
-
dıs gebelıgı nasıl kurtajla aldılar onu anlamadım ben canım. boş gebelık falan dedı de sen mı yanlıs anladın kiMerhaba. 3 kasım son regl dönemim ama 2 kez elle kullandım. Sonrasında yine eşimle korunmadık geçen cuma doktora gittigimde 99 cıktı degerim progesteron da 11 cıktı 3 gün sonra tekrarladılar 258 cıktı progesteron 7 ye düşmüş doktor dıs gebelik olabilir dedi 2 gün tekrar test yaptı bu sefer 403 olmuş progesteron yine 7 buyuk ihtimal dıs gebelik dedi bu testten 4 gün sonrada hamilelik istemedigim icin beklemedik bugün kürtaj oldm ne olur ne olmaz diye rahimde temizlendi ve igne vuruldum. sizce bu dış gebelik mi böyle bi durum yaşayan var mı ?
Yok canım dış gebelik dedi. Kürtajla rahimi temizledi her ihtimale karşı birde parça aldı bakılıp incelenmesi için. Ultrasonla yarım saat baktı ama hicbirşey goremedi rahimde, rahim dışında. Doktorda emin değildi dış gebelik olup olmadığından ama benimde kafamda soru işaretleri kaldı.dıs gebelıgı nasıl kurtajla aldılar onu anlamadım ben canım. boş gebelık falan dedı de sen mı yanlıs anladın ki
Neden bu kadar çabuk kürtaj oldunuz en kötü doktor bile herşeye rağmen 8.haftaya kadar bekleyin diyolar yanlış bir davranış olmuşMerhaba. 3 kasım son regl dönemim ama 2 kez elle kullandım. Sonrasında yine eşimle korunmadık geçen cuma doktora gittigimde 99 cıktı degerim progesteron da 11 cıktı 3 gün sonra tekrarladılar 258 cıktı progesteron 7 ye düşmüş doktor dıs gebelik olabilir dedi 2 gün tekrar test yaptı bu sefer 403 olmuş progesteron yine 7 buyuk ihtimal dıs gebelik dedi bu testten 4 gün sonrada hamilelik istemedigim icin beklemedik bugün kürtaj oldm ne olur ne olmaz diye rahimde temizlendi ve igne vuruldum. sizce bu dış gebelik mi böyle bi durum yaşayan var mı ?
Çünkü riske atmak istemedim korktum daha fazla büyüyüp tüpüme zararı olur diye daha once böyle birşey yaşamadım. doktorum bana istersen bekleyelim dedi istersen kürtaj ve igne yapalım dedi bende bian önce bu durumu atlatmak için iğne vuruldum kürtaj oldumNedne
Neden bu kadar çabuk kürtaj oldunuz en kötü doktor bile herşeye rağmen 8.haftaya kadar bekleyin diyolar yanlış bir davranış olmuş
Ben riske etmek istemedim korktum sonrasında dış gebelik riski olabilir diye. Düşük progrsteronla dış gebelik olabilir mi sizce ? Kimyasal gebelik mi yoksa ?403 değerde kese oluşmamıs tır doktor neyi aldı o kadar düşü progrstronla kanaman gelirdi sadece iğne olsaydın keşke
Kese oluşmaz kimyasal gebelik olarak kanamayla atardın kürtaj işle mi çok gereksiz olmuş keseyi rahimde görmeden kürtaj yapan doktor da ilk kez duydumBen riske etmek istemedim korktum sonrasında dış gebelik riski olabilir diye. Düşük progrsteronla dış gebelik olabilir mi sizce ? Kimyasal gebelik mi yoksa ?
kimyasal gebelikte degerler bu kadar yükseliyor mu ki ?? benden parça almak için kürtaj yaptı dış gebelik mi nedir bakılması için. Rahimi temizledik dedi .Sonlandırmayı iğneyle yaptıKese oluşmaz kimyasal gebelik olarak kanamayla atardın kürtaj işle mi çok gereksiz olmuş keseyi rahimde görmeden kürtaj yapan doktor da ilk kez duydum
Genelde 1000 e gelmeden kanamayla gidiyokimyasal gebelikte degerler bu kadar yükseliyor mu ki ?? benden parça almak için kürtaj yaptı dış gebelik mi nedir bakılması için. Rahimi temizledik dedi .Sonlandırmayı iğneyle yaptı
Canim o dış gebelik deildir ya o nasıl doktor değerin bini geçmemiş bile ben hamile olduğumu öğrendiğimde değerim 800 lerdeydi 5 haftalık dedi bir hafta sonra kanamam oldu acildeki doktor gel kürtaj yapalim dedi ben kabul etmedim özele gittim özemdeki iyiki yaptirmamissin dedi kürtaj zararlı kendiliğinden düşer dedi ve düştükimyasal gebelikte degerler bu kadar yükseliyor mu ki ?? benden parça almak için kürtaj yaptı dış gebelik mi nedir bakılması için. Rahimi temizledik dedi .Sonlandırmayı iğneyle yaptı
Bana bekleyelim istersen dedi ama dış gebelikse sıkıntı sa yaşayabiliriz dedi bende beklemek istemedim korktum çünkü progesteron düşmeye başlayınca. Gerçekten her doktor doktor değil ya bilgilendirse böyle olacağını kendiliginden düşeceğini bu sıkıntıları hiç çekmezdim ama her ihtimali göz önünde bulundurmak zorundaydımCanim o dış gebelik deildir ya o nasıl doktor değerin bini geçmemiş bile ben hamile olduğumu öğrendiğimde değerim 800 lerdeydi 5 haftalık dedi bir hafta sonra kanamam oldu acildeki doktor gel kürtaj yapalim dedi ben kabul etmedim özele gittim özemdeki iyiki yaptirmamissin dedi kürtaj zararlı kendiliğinden düşer dedi ve düştü
Canım dış gebelikte değer gittikçe yükselir kese görünmez ama kimyasal gebelikte değer düşmeye baslar seninde düşmüş yükselmemiş yani bini geçmeden zaten kese gorunmezki benim 800 deydi kese görünmez bir hafta sonra gel dedi zaten ozamana düşük olduBana bekleyelim istersen dedi ama dış gebelikse sıkıntı sa yaşayabiliriz dedi bende beklemek istemedim korktum çünkü progesteron düşmeye başlayınca. Gerçekten her doktor doktor değil ya bilgilendirse böyle olacağını kendiliginden düşeceğini bu sıkıntıları hiç çekmezdim ama her ihtimali göz önünde bulundurmak zorundaydım
Anlattıklarınız tuhaf geldi. Dış gebelik tüp lerde olur. Şu an dış gebelik mi o da net değil. Kese oluşmamış bir gebelikte kürtaj yapılmaz ki.Bana bekleyelim istersen dedi ama dış gebelikse sıkıntı sa yaşayabiliriz dedi bende beklemek istemedim korktum çünkü progesteron düşmeye başlayınca. Gerçekten her doktor doktor değil ya bilgilendirse böyle olacağını kendiliginden düşeceğini bu sıkıntıları hiç çekmezdim ama her ihtimali göz önünde bulundurmak zorundaydım
Bu değerle kese görünmez dedi doktor evet. Benim beta hcg yükseliyordu progesteron düşüyordu.Canım dış gebelikte değer gittikçe yükselir kese görünmez ama kimyasal gebelikte değer düşmeye baslar seninde düşmüş yükselmemiş yani bini geçmeden zaten kese gorunmezki benim 800 deydi kese görünmez bir hafta sonra gel dedi zaten ozamana düşük oldu
Kürtaj sadece bebeği almak için yapılmıyor ki bana kürtaj yapma sebebi parça aldı benden nedir diye bakılması için. Belirttim zaten yukarda. Progesteron düştüğü için dış gebelikten şüphelendi doktorAnlattıklarınız tuhaf geldi. Dış gebelik tüp lerde olur. Şu an dış gebelik mi o da net değil. Kese oluşmamış bir gebelikte kürtaj yapılmaz ki.
Olsa olsa tanısal histereskopi olur o yaptığı. Kürtaj kelimesi kazımak anlamını taşıyor. Oraya tutunmuş bir kese yok.Gereksiz bir müdahale gibi görünüyor. Özel hastaneydi sanırım. Ben bozulmuş kese nedeni ile kürtaj oldum rahimim hasar gördü. Kalınlaşmıyor. Bu durumun tedavisi yok. Gereksiz yere uzman olmayan kişilere rahminizi elletmeyin derim.Kürtaj sadece bebeği almak için yapılmıyor ki bana kürtaj yapma sebebi parça aldı benden nedir diye bakılması için. Belirttim zaten yukarda. Progesteron düştüğü için dış gebelikten şüphelendi doktor
Güvendik işte doktora bir ton da para aldı özel hastane olduğu için. Ama bi kaç doktora daha sordum dış gebelikten de progesteron düşük olabilir dediler.Düşük progestron da zaten bebek gelişmezdi sizin ki kürtaj yapmamış parçayı niye aldı ki progestoron düşüklügünün sebebi sağlıksız yumurta siz boşa operasyon olmuşsunuz
Malesef özel hastaneydi. Gittiğim doktor uzman doktor birde.Olsa olsa tanısal histereskopi olur o yaptığı. Kürtaj kelimesi kazımak anlamını taşıyor. Oraya tutunmuş bir kese yok.Gereksiz bir müdahale gibi görünüyor. Özel hastaneydi sanırım. Ben bozulmuş kese nedeni ile kürtaj oldum rahimim hasar gördü. Kalınlaşmıyor. Bu durumun tedavisi yok. Gereksiz yere uzman olmayan kişilere rahminizi elletmeyin derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?