Dış gebelik

vilnass

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2025
6
2
1
25
Merhaba en son 25 mayısta regli oldum. 10 nisan salı günü hafif kahverengi lekelenme ve alt karın bölgemde agri sikayetiyle özel hastaneye muayeneye gittim ve beta 684 çıktı ama doktorum dış gebelik olabileceğini söyledi direkt. Hatta icerde kanamam ve pihtilasma olduğunu da ekledi. İlaç için geç olduğunu, iğneyle toparlanmanın uzun süreceğini, ameliyatla sol tüpümü almaları gerektiğini söyledi. İçim rahat etmediği için akşam devlet hastanesinde acilden tekrar kan verdim bu sefer 665 çıktı. 2 gün sonra tekrar verdim 677 çıktı ve devlet hastanesindeki doktorum da dış gebelik olabileceğini söyleyip 2 gün sonra tekrar kan vermemi söyledi. Buna benzer şeyler yaşayanlar var mı, bu kadar erken dönemde beta bu kadar yüksek olabilir mi, ya da dış gebelik olduğu söylenebilir mi? Bu arada şu an kanamam yok. Sadece son muayenemde alttan bakıldı ondan sonra regli olacakmışım gibi ağrılarım başladı. Sürekli değil, ara ara yokluyor sadece

Merhaba maalesef olabilir dış gebelik herkesde farklılık gösterebilir düzenli artıs gosterip belli rakamdan sonra belirti yasayanda var yasamayanda var, duzenli artışa ragmen kese gorunmeyip tupte gorununce ogrenende var. Maalesef bende de duzenli %60 civari artiyordu ama sizinki gibiydi rakamlarim tek bir belirti bile yoktu kanama pıhtı vs hic bir sey yoktu. 2 doktora gittim ikiside artisin %60 olmasi kabul edilebilir durum dedi keseyi gorecegimiz bi hesap kitap yapip tarih verdi o tarihe 2 gun kala sol kasıgimda gün boyu gecmeyen ama beni cok rahatsiz etmeyen tatli bi agri kramp vardi doktorumla gorustun hafta sonuydu acilden git dedi ve gittigimde sol tupte gorundu yatia verildi mtx ignesi ile sonlandirildi 8 gun yattim. Dis gebelikte direk tup alincak diye bir sey yok fakat pihtı vs varmis o yuzden tehlikeli olabilirmis. Icini ferah tut daha dun birine yorum yaptim ve keseyi gormus duzensiz artisa ragmen yinede Allahdan ümit kesilmez

Dış gebeliğe çok benziyor. İğneye ilaca geç kaldıysan tüpün yırtılmadan yani bebek daha fazla büyümeden ameliyat ol ki belki tüpün kurtarılabilir. Doktor neden direkt alalım dedi görmeden onu anlamadım.

Umarım benim de 2. Doza gerek kalmadan tek iğne ile olur. Sadece son adet tarihimle değerlerim eslesmiyo gibi. Sonuçta 3 haftalık bile bi hamileligim yok şu an

Ben de anlamadım. Çok da korkuttu beni. Yukarıda da söylediğim gibi daha adet olalı 3 hafta böle olmadı. 6. Haftadan sonra artık geç olduğunu söylüyorlar. Benimki daha 3 haftalık bile değil. Anlamadım

Ben de anlamadım. Çok da korkuttu beni. Yukarıda da söylediğim gibi daha adet olalı 3 hafta böle olmadı. 6. Haftadan sonra artık geç olduğunu söylüyorlar. Benimki daha 3 haftalık bile değil. Anlamadım
Başka doktora da gidin bence. Benim dış gebeliğime inatla doktor kimyasal dediği için tüpümü kaybettim. Bazen doktorları anlamak gerçekten güç.

Başka doktora da gidin bence. Benim dış gebeliğime inatla doktor kimyasal dediği için tüpümü kaybettim. Bazen doktorları anlamak gerçekten güç.
Çok geçmiş olsun. Tek tüpü kaybetmenin hamilelik riskini düşürmediği söyleniyor ama insan ister istemez korkuyor tabi. Yarın son kez betama bakılacak ondan sonra araştırma hastanesine gideceğim.

Çok geçmiş olsun. Tek tüpü kaybetmenin hamilelik riskini düşürmediği söyleniyor ama insan ister istemez korkuyor tabi. Yarın son kez betama bakılacak ondan sonra araştırma hastanesine gideceğim.
Korkmayın bana 2 doktor söyledi aynı şeyi iki tüplü biriyle aynı hamile kalma olasılığın var dedi. 2 tüple 4 yılda gebe kalamadım tek tüple 6 ayda gebe kaldım :) ferah olun

Umarım benim de 2. Doza gerek kalmadan tek iğne ile olur. Sadece son adet tarihimle değerlerim eslesmiyo gibi. Sonuçta 3 haftalık bile bi hamileligim yok şu an
Zaten 2. Doz derken 2ye boluyorlar igneyi genellikle hep 2 doz olue sag ve sol kalcadan o sekilde benimki yuksek dozluydu yani 50+50ydi toplam 100.
Toplam 75 olanlarda vardı vucut eendeksine gore ayarliyorlar. Bu igne pek ise yaramazsa ki yarama orani %98 gibi bi oran gec kalinmamissa bi aksilik yoksa tabiki. Sayet aksi taktirde tüp aliniyor veya tup icinden embriyo aliniyo bir kac tedavi cesidi var en basiti mtx ignesi.
Tekrar dış gebelik gecirme orani hic gecirilmemis orana gore %10 ile %20 arası artabiliyor. Olacak diye kaide yok ama ihtimaller daima var maalesef.
Mesela tupun alindi diyelim o tup olmadigi icin oradan dıs gebelik gecirme gibi durumda olmuyor diger tupte skinti yoksa saglikli gebelik olusuyor.
Genellikle dış gebelik sonrası veya dusuk sonrası tuplerde tıkanma kapanma yapisiklik gibi durumlar olabiliyor (ben daha obce kaybettim bebegimi belkide oradaki tedavimden kalma bir sey vardi ve dıs gebelik gecirdim bilemeyiz taktir Rabbimin nasipte ne varsa o yasanir o ayri tabide..) neyse o sebeple rahim filmi yani hsg cektirmek bir sonraki gebelik icin onemli bir sey doktorun zaten bilgilendirir ben temmuzda cektircem bakalım insallah Allahın izniyle varsa bisey gorcez cozcez ki sonraki bebis dusuncemde kafam rahat olsun.. ♡ umarım sizin bu sekilde dertleriniz olmaz Rabbim dusmanim dahi kimseye yasatmasın psikolojik olarak insan cokuyor.
Mtx ignesi ile direk kurtulmuyor insan zaten beta ilk 4 gunde artıyor sonra dusmeye basliyor takip gerekiyor muayenelere gidiliyoe taburcu olduktan sonra beta tamamen dusunceye kadar devam ediyor vs vs uzuyor surec benim tamamen sifirlanmasi taburcu olduktan sonra (8 gun kaldim hastanede) 1 ay surdu tamamen duatukten 1 ay sonra regl oldum duzenime devam ettim.

Öncelikle cok gecmis olsun. Umarim en hayırlı zamanda sağlıkla bebisinizi kucağınıza alırsınız özel hastanede mi muayene oldunuz yoksa devlet hastanesinde mi? Bir de siz ne zaman ogrenmistiniz hamileliginizi, ne zaman farkedildi dış gebelik olduğu

Ben kendim adetim 3 gun gecikince doktora gitmedim evde test yaptim silikdi baya silik.
4. Gun yine yaptim yine ayni sekilde
5. Gun yine silik cikinca kan verdim cok dusuk cikti rakam ama rakamin dusuk cikmasi onemli degil onemli olan duzenli artmasiydi (saglik ocaginda verdim kanı) sonra 4 gun sonra yine verdim anormal artisi gorunce 2 gunde bir vererek toplam 4 kere kan verdim sonra ozel hastanede bursada cok cok iyi bildigimiz bi doktor var ona gittim. 2 gun sonra yine kan verdirdi bana sonucla beraber evime yakin baska ozel hastaneye gittim.
2 doktorda bana kese gorunmeden net bisey diyemeyiz rakamlsr duzenli %60 artiyor bu bize yeterli sen 2 gun sonra tekrar kan ver 1000 ve ustu oldugunde gel tekrar dediler.
Bu esnada agrin kanaman veya olasi yan etki vs hemen gel diyede heo not dusmuslerdi.. surec bu sekilde ben kendim anladim ters giden bi durum var 2 gunde 1 kan vererek netlestirdim. Aslinda duzenli artsaydi 2 kez kan vermek ideal oluyor doktor istemedikce gerek yok ama artis garip olunca ben doktora gidene kadar kan verdim hep.. bu arada cok tesekkur ederim Rabbim hepimizin yuzunu guldursun.
Ben yatis yaptigimda rakamim 1200 yada 1400 gibi biseydi acilden alinan son kanla beraber rakam buydu sonuc cikinca muayene edildim gorundu. Zaten dis gebelikte sıvı birikmesi olabiliyor riskleri ciddi anlamda fazla bu sebepten cok bekletmemek gerek ic kanama gecirme orani cok yuksek dış gebelikte.. Allahım hepimizin yuzunu guldursun isteyen herkesinde kucagini doldursun insallah ♡

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…