Dış görünüşle ilgili kırıcı olmak

İki farklı isyerimde fizigime kotu laflar eden iki kadınla tanıştım. İkisi de diyet yapiyodu. Biri kilo verdi benden daha zayıf biri oldu baya baya anoreksikti ve o hale geldiği için çok mutlu oldu. Diğeri de sohbet esnasında farkında olmadan benim gibi fiziğe sahip kadınları örnek verip öyle fizikleri çok beğendiğini söyledi. Bu arada ben de milletin "ayyy çok zayifsin" dediği o uzun boylu kadinlardanim. Kendinizi sevin çünkü belli ki sizi kiskaniyolar

Bir konuda fikrinize ihtiyacım var. Uzun boylu kadınlar kısa yada orta boylu olanlara göre itici midir?
Yada kötü anlamda farklı mı görünür. Bugün bir arkadaşla konuşurken seni avm de gördüm dedi “ hay Allah ben seni görmedim” dedim “ beni görmemen normalde senin görünmemen mümkün değil” dedi. Ama nasıl gülüyo. Yüzüne baktım haklısın doğru diyorsun beni görmemek imkansız dedim de anlamamıştır büyük ihtimalle.
Boyumda 176

Yıllarca çok zayıftım zayıf ve uzun olunca görüntü haliyle kötü oluyor o yüzden özgüven kaybı yaşadım yıllarca “ çok zayıfsın kilo al yemek yemiyor musun” laflarına maruz kaldım

İlkokul zamanlarımda ilkokul arkadaşlarımın çok zorbalığına maruz kaldım.

şimdi çok şükür İstediğim kilodayım giydiğim üzerime oluyor boyla kiloyu dengeledim ama o günlerdeki iç sıkıntısı kaldı.
Bende 173 boyundayım çok da memnunum pantolonlar cuk oturuyor balık modeller cuk oturuyor bence hiç üzülme çünkü harika bir avantaj.

Manken gibiyiz ayol ….

Şaka yapıyorsunuz herhalde.
Daha dün hastanede 170 den uzun bir kadın gördüm ve kardeşime uzun boyun ne kadar güzel olduğundan bahsettim. Resmen giydiği, yürüdüğü bir başka türlü oluyor.
Uzun boy itici asla değildir.
Kıskanç olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam.

Uzun olduğum için zorbalığa maruz kalmadım ama içten içe benden kısa olan arkadaşlarıma ozendigim oldu, sekiz dokuz yaşlarındayken. ☺️

Hiç unutmam, İlkokulda boylarimiz olculurdu ve diğer kız arkadaşlarımdan uzun olduğum için kendimi cok kötü hissederdim. Onlar hep kendi boylarında arkadaşlarıyla tini mini gezerken, oynarken, ben yanlarında ablaları gibi dururdum halbuki aynı yaslardaydik. Cogu kisi beni daha büyük, okula geç yazılmış zannederdi.

Boyumu o dönem o kadar dert ediyordum ve bunun beni çirkin yaptığını düşünüyordum ki, arkadaşımın boyu bir metre yirmi beş santim cikti diye ona özenip, içim gitmişti. Adi yasemindi. Bir yirmiş beş yasemin. Hala unutmam. Düşünsenize, bütün sınıf neredeyse aynı boylarda, sen ablaları gibi boylu poslu geziyorsun aralarında, önlük bile önlük gibi durmuyor. Falan filan. Büyüdükçe aslında bunun çok iyi bir şey olduğunu anlamam uzun sürmedi tabii. Konu sahibinin bu yaşta böyle duygulara kapilmasina anlam veremedim.

Uzun olduğum için zorbalığa maruz kalmadım ama içten içe benden kısa olan arkadaşlarıma ozendigim oldu, sekiz dokuz yaşlarındayken. ☺️

Hiç unutmam, İlkokulda boylarimiz olculurdu ve diğer kız arkadaşlarımdan uzun olduğum için kendimi cok kötü hissederdim. Onlar hep kendi boylarında arkadaşlarıyla tini mini gezerken, oynarken, ben yanlarında ablaları gibi dururdum halbuki aynı yaslardaydik. Cogu kisi beni daha büyük, okula geç yazılmış zannederdi.

Boyumu o dönem o kadar dert ediyordum ve bunun beni çirkin yaptığını düşünüyordum ki, arkadaşımın boyu bir metre yirmi beş santim cikti diye ona özenip, içim gitmişti. Adi yasemindi. Bir yirmiş beş yasemin. Hala unutmam. Düşünsenize, bütün sınıf neredeyse aynı boylarda, sen ablaları gibi boylu poslu geziyorsun aralarında, önlük bile önlük gibi durmuyor. Falan filan. Büyüdükçe aslında bunun çok iyi bir şey olduğunu anlamam uzun sürmedi tabii. Konu sahibinin bu yaşta böyle duygulara kapilmasina anlam veremedim.
Aynı şeyleri yaşamış olmanıza rağmen nasıl anlam veremedimiz ben de onu anlamadım. Çirkinim yada kendimi beğenmiyorum demedim insanlar kırıcı olabiliyor bazı konularda dedim

Şaka yapıyorsunuz herhalde.
Daha dün hastanede 170 den uzun bir kadın gördüm ve kardeşime uzun boyun ne kadar güzel olduğundan bahsettim. Resmen giydiği, yürüdüğü bir başka türlü oluyor.
Uzun boy itici asla değildir.
Kıskanç olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam.

Haklısınız :) zamanında çok zayıftım uzun boy zayıflıkla birleşince çok çektim biraz onun etkisinde kalmışım sanırım hala :)

Bir konuda fikrinize ihtiyacım var. Uzun boylu kadınlar kısa yada orta boylu olanlara göre itici midir?
Yada kötü anlamda farklı mı görünür. Bugün bir arkadaşla konuşurken seni avm de gördüm dedi “ hay Allah ben seni görmedim” dedim “ beni görmemen normalde senin görünmemen mümkün değil” dedi. Ama nasıl gülüyo. Yüzüne baktım haklısın doğru diyorsun beni görmemek imkansız dedim de anlamamıştır büyük ihtimalle.
Boyumda 176

Yıllarca çok zayıftım zayıf ve uzun olunca görüntü haliyle kötü oluyor o yüzden özgüven kaybı yaşadım yıllarca “ çok zayıfsın kilo al yemek yemiyor musun” laflarına maruz kaldım

şimdi çok şükür İstediğim kilodayım giydiğim üzerime oluyor boyla kiloyu dengeledim ama o günlerdeki iç sıkıntısı kaldı.
Kiskaniyorlardir tek söyleyebilecegim bu. Eskiden bende zayiftim cok zayifsin kilo al derlerdi, şimdi biraz kilo ver diyorlar. Siz halinizden memnunsaniz kimseyi umursamayin bence. Önemli olan kendinizi iyi hissetmeniz ve sağlıklı kiloda olmaniz. Boy konusunda ise bence şanslısınız. Sevgiler🌼

Insanoglu iste ben de bi 10 cm daha uzun olmak isterdim boyum 1.55. Cok kafaya takmasam da genel olarak, boyle kalabalik eş dost dugun drnek ortamlarinda uzun boylu kizlarin yaninda kompleks hissederdm onlar dikkat cekici bense cocuk gibi hissederdimmHalbuki yuz guzelligim vardi. Siz ise uzun boydan dolayi cekmissiniz bu sıkntyi cok ilgijnc :) Sukretmeye sebep aramak varken malesef boyle yapiyoruz.Kimsenin ne dediginw bakma belki kiskancliktam soyleniyodur gizli kiskancliklardan.Kimseye karsi taraf sormadikca dis gorunusle ilgili yorum yapmam o kisinin belki hassas noktasidir diye Allah biliyor. Hem insan kendi mi seciyo fiziki ozelligini dimi?;)

Boyumda 176

Ben de minyonum, deseler ki bi dış görünüş özellği lütfedilse ne istersin die, boy derim 🙃 eski sevgilimin annesi de bacaksız koymuştu adımı 😁 demem o ki insanlar her halükarda moral bozmada birebir 🤷🏻‍♀️ Kısa olsan kilona, ideal kilonda olsan burnuna, burnun iyi olsa kaşına gözüne… bir bahane bulurlar nasılsa.. takma o yüzden..
Bi kahkaha da sen patlatıp ‘ay evet manken gibi kadınım oysa’ deseydin keşke 🙃

Boyumda 176

1.73 boyundayım çocukluktan beri uzundum hem iltifatlar alır hem de '' sırık '' adı altında laflarda duyardım. Çocukken gamsızdım açıkçası pek takmıyordum zaten sporcuydum ilkokuldan bu yana da bırakmadım doğal olarak zayıflığımı koruyordum hep. Ama hala böyle yok zayıfsın yok çok uzunsun beni görmemen normal gibi lafları abartı bi sevide duyacak olsam mesafemi de korurum kaç yaşına gelmiş insanlarız hala böyle şeylere takılı kalmaları onların kendi içlerinde bi eksiklik hissetmelerinden kaynaklıdır bana göre. Kıskançlık yani. Ben çok şükür fiziğimi de boyumu da beğeniyorum spora bile zayıflamak adına değil sağlığım ve enerjim için gitmişimdir hep. İyi ki de bu boydayım. Allah var genel olarak güzel kelimeler kullanırlar aşırı zayıf değil kilolu da değilim. Ama olsam da dediğim gibi bunları sürekli söyleyen biri ile mesafemi koyardım ki giydiğim kıyafetlere karışan arkadaşım sildim en sonunda :D insan artık alınıp kırılmaktan ziyade rahatsız oluyor, sinirleniyor.

Back
X