• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DİŞ KİSTİ

gulefe355

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Merhabalar,benim tesadüfen öğrendiğim bir kistim var,sağ üst çenede yakın zamanda diş eti iltihabı yaşadım,mevcut bölgede bir kaplamam var ve uzun yıllar önce yaptırdığım için değiştirmek istiyordum ve gidip panoramik film çektirdim ve sağ üst 4 numaralı dişin kökünde dişide etkileyen bi kist olduğunu farkettim.
Diş hekimim bu kistin alınması gerektiğini ve bu nedenle bir çene cerrahına gitmem gerektiğini söyledi,gittim de.
Kaplama çıkacak ve 4 numaralı diş çekilecek,3 numaralı köpek dişimi kurtarmak adına kökü kazınacak,çene cerrahi burun altından yani 4 numaralı dişin üstünden diş etinden kesi yapılacağını söyledi.
Kaplama çıkması,4 numaralı dişin çekilmesi beni endişelendirmiyor fakat diş eti kesilmesi,3 numaralı dişin kazınması yani kökünün kazınması bunlar beni çok korkutuyor.
Panik atak hastasıyım ve daha operasyonu düşündükçe kalbim çarpıyor.
Genel anestezi altında yapılabildiğini duydum fakat aldığım fiyat 40 bini buluyır,maddi olarak bunu karsılayamıyorum.
Bu operasyonu olanlar bana yardımcı olabilir mi😥
Elimde değil o kadar korkuyorum ki..
O an uyuşacağımı acı çekmeyeceğimi biliyorum fakat beynim resmen benimle dalga geçiyor.
İşlem anı ve işlem sonrası özellikle 😥😥😥

Birçok insanda diş kisti oluyor bende de diş kisti vardı panoramik röntgen çekildim ve orada tamamlanmamış bir diş olduğu anlaşıldı bayağı büyük bir kist ve doktor dişime buz değdirdi hangi dişimin altındaysa onun üstündeki dişe buz değdirdi ve eğer buzu hissediyorsan dişin kanlanması iyidir dedi bana bakın bu çok önemli kendiniz deneyebilirsiniz önce bir parçayı patolojiye gönderelim dediler ama daha sonra takip edelim dediler birkaç ay sonra tekrar gittim takip edildi ve şu an alınmadı kist orada duruyor bir problem teşkil etmiyor Allah şifalar versin canım hepimize

Günaydın,çok teşekkür ederim cevabınız,bilgilendirmeniz için,bu yöntemi deneyeceğim mutlaka.
Bunun dışında bir çok cene cerrahine gittim hepsi de alınması yönünde karar verdi.
Kendimde yaklaşık 6 yıl diş hekimi asistanlığı yapmıştım oplum dünyaya geldikten sonra işi bırakmak zorunda kaldım,aslında diş tedavileri konusunda bilgim var ama cerrahi işlemleri yapmadığı için çalıştığım hekim bu konularda yok..
Önümüzdeki cuma günü alınacak,kaplama altındaki dişim çürük çünkü..
Tabi ben panik atak geçirmeden aldırabilirsem kisti.
Aklıma bir tek kulaklıkla müzik dinlemek geldi işlem anında,doktor için umarım sakıncası olmsz bunun..

Back
X