dun kurtuldum tellerden nıhayet:) benım doktorumda cene gerılıgıne bısey yapılamıcagını onun ancak amelıyatlakı onu tavsıye etmıyor duzelebılcegını soyledı .. doktorumun yaptığı ust ıkı dıs cok ondeydı onca tellerle sıkılaştırıp onları gerı aldı sonra tum ust dıslerı cekebıldıgı kadar gerıye cektı baskı uyuglayıp her ay .. 3 ay surdu bu durum sonra alt dıslere tel takılıp lastık bağlantısı yapıldı ust alt dıs arası her ay o lastıklerın dırencı degıstırıldı böylece alt ust dısler bırbıırne yaklaştı doğumum olucagı ıcın tedavı az kalmışken bıtırdık ama bu halı bıle cok memnunum bırde plak verdı gece yatarken takıyorum 12 saat dıslerı yenıden gerı gıtmesın dıye bıraz zor ama alısınca emınım kolay gelıcek .
gulsevdam merhaba =) biliyorum üzerinden aylar geçmiş yazdığının ve sanırım anne olmuşsun tebrik ederim =) Ama anlattıkların tam olarak benim yaşadığım problemler. üst çenem ileride alt çenemse geride.ve 20 yaşındayım. yani çenem için yapılacak birşey kalmamış. küçük yaşta tel tedavisi görmeme ragmen eskiye döndü ve çok kötü duruyor üst dişlerim ilerde ve ön 2 dişim tavşan gibi =/ gittiğim son 2 doktor da üstten 4numaralı dişleri çekerek toparlanabileceğini söyledi. sağlam dişlerim yani. ve ben sonunda kabul ettim bugün ilk dişim çekildi. ama korkmaya başladım. ya kötü olursa diye sonuç. neyse uzattım biraz kusuruma bakma, sen sonuçtan memnun musun değdi mi emeklerine.bir de dişin çekilmiş miydi senin de?