• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

kızlarr ya benim bi sorum varr. şimdi benim ön iki dişim çarpık tel taktırıcam diş çekimi oluyomuş tel takmak için. o çekilen dişlerin yeri ne kadar sonra dolar yani aralıklı gezmeyelim malum üniversite başlıyor :)

Ben de tel taktırmak için bir doktora gittiğimde bana 2 dişimi çekmesi gerektiği söyledi ama daha sonra diğer doktorları da araştırdığımızda aslında ilk gittiğim doktorun ortodontist değil normal diş hekimi olduğunu öğrendik,o da diş teli tedavisi yapıyormuş ama çoğu kişi memnun kalmamış biz de bunu öğrendiğimizde derhal orayı terk ettik :9: Daha sonra ortodontist bir doktora gittiğimde aslında diş çekilmesinin gerek olmadığını öğrendim,bu anlattıklarım 2 yıl önce yaşadıklarımdı ve şuan dişlerim gayet güzel,eski hali o kadar berbattı ki,üst çenem aşırı ilerideydi falan :27: :D Şimdi telleri çıkarmama 3 gün kaldı ve çok heyecanlıyım.Yani demek istediğim sadece bir doktorun görüşlerine göre hareket etme,araştır,soruştur çünkü diş çekimi iyi bir yöntem değil zorunlu kalmadıkça tabi ki.Yeri kapanır mı? Kapanır ama uzun süre alır,benim bir dişim vardı daha önceden çektirmek zorunda kaldık,kökü falan kalmamıştı,o boşluk kapandı ama 5-6 ay falan sürdü hatta tam olarak dişlerin eski haline gelmesi daha da uzun sürdü.O yüzden iyi düşün taşın derim :)

21 Yaş sizce diş teli taktırmak için geç midir arkadaşlar???

Geç değildir,ama tedavi uzun sürebilir,çünkü yaş ilerledikçe tedavi süresi de uzuyor.Ama eğer gerçekten tel takmaya ihtiyacın varsa taktır derim,faydasını görürsün ama eğer dişlerindeki ufak problemler yüzünden istiyorsan taktırıp da boşu boşuna strese sokma kendini :D

Son düzenleme:
güzelim öncelikle arkadaşımızın da dediği gibi doktorunu iyi araştır....ben de tel taktım ve 16 ay sürdü çıkardım şimdi şeffaf plak takıyorum geceleri....benim ön iki dişim sağ taraftaydı yani tam orta hatta değildi ve onu orta hatta alabilmek için diş çekildi üstten sonra zamanla doldu tabii haa bi ara boş boş dolaştım düşün öğretmendim bir de :))) ama tel takılı olduğu için garip gelmemişti bana sonra altta da çene darlığım vardı ve köpek dişlerim öndeydi ordan da diş çekimi yapılıp köpek dişlerim yerlerine kaydırıldı ve sonuç cirlop gibi dişlerim oldu ipana reklamına hazırım:)))) gülüşüm bile değişti neden üni yıllarında yaptırmamışım diye pişmanım...

21 Yaş sizce diş teli taktırmak için geç midir arkadaşlar???

Tabiki geç deil ben 30 yaşındayım ve 6 aydır telliyim.Dişlerde eskiden beri çapraşıklık vardı ama hep erteledim işte ama 20lik dişlerde çıkıpda dişleri iyice sıkıştırıp kaydırınca taktırdım.Yani dişlerim düzgünken zamanla farkında olmadan içiçe geçmeye başladı ve tellendim.Tavsiye ederim yaşı sorun etme.Oğlum bile arada gelip dişlerime bakıp anne senin dişlerin çok güzel benimki o kadar güzel deil diyo.(porselen braket varda onlara çok güzel diyo yani:))

Tabiki geç deil ben 30 yaşındayım ve 6 aydır telliyim.Dişlerde eskiden beri çapraşıklık vardı ama hep erteledim işte ama 20lik dişlerde çıkıpda dişleri iyice sıkıştırıp kaydırınca taktırdım.Yani dişlerim düzgünken zamanla farkında olmadan içiçe geçmeye başladı ve tellendim.Tavsiye ederim yaşı sorun etme.Oğlum bile arada gelip dişlerime bakıp anne senin dişlerin çok güzel benimki o kadar güzel deil diyo.(porselen braket varda onlara çok güzel diyo yani:))

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim :) Ben de bu yıl atandım hastanede çalışıyorum. Bir yandan garip durur diye korkuyorum çok uzun sürerse eğer:) Cesaret edip gidemedim henüz doktora. Çalıştığım yerde ortodontist yok ne yazık ki 1 saat uzaklıktaki bir ilçede 2 dr. var onlara gitmeyi düşünüyorum. O kadar üşengecim ki nasıl gidip geleceğim, çok uzun sürerse nasıl bekleyeceğim diyorum hemen olsun bitsin istiyorum gidersem :) Tabi bu mümkün değil :) Bana cesaret verin de Pazartesi gideyim:) Şeffaf olanlardan taktırmak isteyeceğim inşallah :)

Son düzenleme:
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim :) Ben de bu yıl atandım hastanede çalışıyorum. Bir yandan garip durur diye korkuyorum çok uzun sürerse eğer:) Cesaret edip gidemedim henüz doktora. Çalıştığım yerde ortodontist yok ne yazık ki 1 saat uzaklıktaki bir ilçede 2 dr. var onlara gitmeyi düşünüyorum. O kadar üşengecim ki nasıl gidip geleceğim, çok uzun sürerse nasıl bekleyeceğim diyorum hemen olsun bitsin istiyorum gidersem :) Tabi bu mümkün değil :) Bana cesaret verin de Pazartesi gideyim:) Şeffaf olanlardan taktırmak isteyeceğim inşallah :)

merhabalar.bende 26 yasındayım ve tedavime başlanalı 3 ay oldu hala tellerim takılmadı şu an hazırlık aşamasındayım.
benim bulunduğum ilde ortodondistler ayda bir geldiği için ben başka bir ile gidiyorum.hiç de zor olmuyor artık alıştım sayılır bence sizde üşenmeyin :) daha küçüksünüz bir an önce başlayın derim

merhabalar.bende 26 yasındayım ve tedavime başlanalı 3 ay oldu hala tellerim takılmadı şu an hazırlık aşamasındayım.
benim bulunduğum ilde ortodondistler ayda bir geldiği için ben başka bir ile gidiyorum.hiç de zor olmuyor artık alıştım sayılır bence sizde üşenmeyin :) daha küçüksünüz bir an önce başlayın derim

Geçmiş olsun hemen başlayıp biter umarım tedaviniz :) Hiç cesaret edemiyorum ki ya eriniyorum her şeye tayin falan istersem tedavi yarıda kalır diye de korkuyorum. Haftaya Pazartesi aynı üşengeçliği göstermezsem gideceğim inşaallah :) Orta hat kayması ve çapraz kapanış var bende. Dışarıdan baktıklarında gerek yok diyorlar ama bence var. Umarım sizler gibi ilk adımı atıp başlarım tedaviye.

Canım ben 27 yaşındayım ve yaklaşık 3 ay önce diş teli taktırdım. Ben de bir kamu kuruluşunda memurum ve önceleri çok tedirgin oldum. Sonra karar verdim estetik braket (şeffaf olan) taktırdım ve çooook memnunum. Yemekhanede karşımda yemek yiyen arkadaşlarım bile farketmedi telleri düşün yani o kadar. Ama bir dezavantajı var normal braket olsaydı 1 yıl sürecekti ama şimdi 1,5 yıla çıktı. Bu arada telleri taktırdıktan 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim. Ondan 1 ay sonra da ikiz hamile olduğumu... :1::1::1: Bu aralar dişlerimin temizliğinde çok zorlanıyorum çünkü dişlerimi fırçalarken sürekli midem bulanıyor. Tüm bunlara rağmen pişman değilim. Çünkü 3 ay içinde dişimin biri o kadar düzeldi ki artık telli anne olacağımı bile umursamıyorum. İyi bir ortodontist bulursan hiç bekleme, hemen taktır.:1::1::1:

Geçmiş olsun hemen başlayıp biter umarım tedaviniz :) Hiç cesaret edemiyorum ki ya eriniyorum her şeye tayin falan istersem tedavi yarıda kalır diye de korkuyorum. Haftaya Pazartesi aynı üşengeçliği göstermezsem gideceğim inşaallah :) Orta hat kayması ve çapraz kapanış var bende. Dışarıdan baktıklarında gerek yok diyorlar ama bence var. Umarım sizler gibi ilk adımı atıp başlarım tedaviye.

teşekkür ederim.bende memur olmak için atama bekliyorum hatta doktorum uzak biyerleri yazmayacaksın dimi diyor bana :) ki zaten otobüse binip yolculuk ediyorum değişen birşey olmayacak.kapanış problemi bende de var alt çenem geride.sizin telle düzelecek mi peki görüştünüz mü daha önce doktorla?

kızlarr ya benim bi sorum varr. şimdi benim ön iki dişim çarpık tel taktırıcam diş çekimi oluyomuş tel takmak için. o çekilen dişlerin yeri ne kadar sonra dolar yani aralıklı gezmeyelim malum üniversite başlıyor :)

Merhaba canım :) Bende tellerimi taktırmadan önce bi doktora gittim alttan ve üstten 2şer dişimin çekilmesi gerektiğini söyledi ama 4 diş çekilmesini gerektiricek kadar bi çarpıklık yoktu. Daha sonra başka bi doktora gittim ağzımın kalıp gibi bişeyle ölçüsünü aldı ve dişlerin yanlarından hafif kesimler yapılarak çekimsiz yapılabileceğini söyledi. İlk 3 ay bazı dişlerimden kesimler yaptı ama ne gözle görülür bir boşluk ne de acı oldu yani kısacası kesinlikle bir doktorla sınırlı kalma başka doktorlara gidip göstermeni tavsiye ederim :)) :42:

Merhaba canım :) Bende tellerimi taktırmadan önce bi doktora gittim alttan ve üstten 2şer dişimin çekilmesi gerektiğini söyledi ama 4 diş çekilmesini gerektiricek kadar bi çarpıklık yoktu. Daha sonra başka bi doktora gittim ağzımın kalıp gibi bişeyle ölçüsünü aldı ve dişlerin yanlarından hafif kesimler yapılarak çekimsiz yapılabileceğini söyledi. İlk 3 ay bazı dişlerimden kesimler yaptı ama ne gözle görülür bir boşluk ne de acı oldu yani kısacası kesinlikle bir doktorla sınırlı kalma başka doktorlara gidip göstermeni tavsiye ederim :)) :42:

Senacım aynı sorun bendede var çok güvendiğim bir doktor olduğu için başka doktorlara gitme gereğide duymadım gitsemmiki o zaman :18: Benimde yarın başlıyordu tedavim bak şimdi aklım karıştı.Okullarda açılıyor zati ünide öyle tek dişli canavar gibi dolaşmak istemiyorumki been:5:

Senacım aynı sorun bendede var çok güvendiğim bir doktor olduğu için başka doktorlara gitme gereğide duymadım gitsemmiki o zaman :18: Benimde yarın başlıyordu tedavim bak şimdi aklım karıştı.Okullarda açılıyor zati ünide öyle tek dişli canavar gibi dolaşmak istemiyorumki been:5:

Şimdi ben aklını karıştırmak istemem bak tedavinde yarın başlıyomuş ama keşke önceden bi görüşseydin :17: Bende tedaviye başlamadan önce hep senin gibi düşündüm diş çekilince çok boşluk olduğunu bildiğim için okula öyle gitmekten çekindim açıkçası.. ilk gittiğim dişçiden bütün arkadaşlarım çok memnundu hastası da çok aşırı olan bi doktor çokta güveniyodum ama hiç başka yöntemler düşünmeden direk çekim yapıcaz dedi , öyle olunca hiç içime sinmedi başka bi doktora gittim iyiki de gitmişim doktor inceledi eğer çekim yapılırsa dudakların ince olduğu için yaşlılar gibi olursun, yüzün kaldırmaz dedii :18: İlk doktor hiç böyle şeylere dikkat etmemişti kafanı karıştırmak hiç istemem ama imkanın varsa gitmeni tavsiye ederim.. Bazı tedaviler çekimsiz olmuyomuş seninki nasıl bilemiyorum ama en azından için rahat olurdu :44:

Canım ben 27 yaşındayım ve yaklaşık 3 ay önce diş teli taktırdım. Ben de bir kamu kuruluşunda memurum ve önceleri çok tedirgin oldum. Sonra karar verdim estetik braket (şeffaf olan) taktırdım ve çooook memnunum. Yemekhanede karşımda yemek yiyen arkadaşlarım bile farketmedi telleri düşün yani o kadar. Ama bir dezavantajı var normal braket olsaydı 1 yıl sürecekti ama şimdi 1,5 yıla çıktı. Bu arada telleri taktırdıktan 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim. Ondan 1 ay sonra da ikiz hamile olduğumu... :1::1::1: Bu aralar dişlerimin temizliğinde çok zorlanıyorum çünkü dişlerimi fırçalarken sürekli midem bulanıyor. Tüm bunlara rağmen pişman değilim. Çünkü 3 ay içinde dişimin biri o kadar düzeldi ki artık telli anne olacağımı bile umursamıyorum. İyi bir ortodontist bulursan hiç bekleme, hemen taktır.:1::1::1:

Yaa ne güzel :)) Rabb'im hayırlı evlatlar nasip etsin. Şeffaf taktıranlar fiyatları yazabilir misiniz? Çok değişiyor mu acaba fiyatlar? Ben kesin kararlıyım şeffafta ama 4000 olanla 5000 diyenin farkı var mıdır sizce. Fiyat kaliteyi belirliyor mu?

teşekkür ederim.bende memur olmak için atama bekliyorum hatta doktorum uzak biyerleri yazmayacaksın dimi diyor bana :) ki zaten otobüse binip yolculuk ediyorum değişen birşey olmayacak.kapanış problemi bende de var alt çenem geride.sizin telle düzelecek mi peki görüştünüz mü daha önce doktorla?

İnşaallah en kısa sürede atanırsınız siz de :) Ben de tayin isterim diye korkuyorum. 1 yıl sürse sorun olmaz ama daha fazla sürerse bilemiyorum :) Aslında lise 1'deyken gömülü diş için üniversite hastanesine gitmiştim bana dişlerine tel takacağız deyip 3 yıl sonraya sıra vermişlerdi. Ben de yok dedim o zamanın aklıyla aman nasıl olur o zaman lise sona geçeceğim sınavlar var diye düşündüm. Halbuki şimdi işe başlarken inci gibi dişlere sahip olabilirdim olmadı akıl edemedim:( Ortodontik tedavi şart ama cerrahi bir işleme gerek var mıdır bilmiyorum gidip kontrol ettirmem lazım.

Canım ne yaptın tellerini merak ettim :44:

İlk muayene için randevu almak şart mı? Bir de özel muayenehaneler hafta sonları da açık olur mu? Ben aradım da gideceğim hekimin muayenehanesini sekreter çıktı Pazartesi akşam 7 de burada olacak tamam dedi. Hiç iletişim kuramadık ki bayanla soru soracağım evet deyip geçti. Hemen kapatma derdindeler telefonu :) Bir de özel Ağız Diş Sağlığı Merkezi var gideceğim ilçede. Önce hangisine gitsem acaba.

İlk muayene için randevu almak şart mı? Bir de özel muayenehaneler hafta sonları da açık olur mu? Ben aradım da gideceğim hekimin muayenehanesini sekreter çıktı Pazartesi akşam 7 de burada olacak tamam dedi. Hiç iletişim kuramadık ki bayanla soru soracağım evet deyip geçti. Hemen kapatma derdindeler telefonu :) Bir de özel Ağız Diş Sağlığı Merkezi var gideceğim ilçede. Önce hangisine gitsem acaba.

İlk muayene için de randevu almak gerekiyor. İstersen önce bi ağız diş sağlığı merkezine git eğer içine sinmezse özel bi muayenehaneye gidersin..

Ben özel muayenehanede tedavi oluyorum 2 yıldır diş teli kullanıyorum,kısmetse yarın sabah diş tellerim çıkıyor ve çok memnun kaldım tedaviden ayrıca diş eti kesimini de ek ücret olmadan yaptı bu da benim için büyük avantaj yani özel muayenehaneyi tavsiye ederim,sonuçta özel yani daha iyi bir tedavi görürsün :34:

Ben de ilk başta tereddüt ediyordum diş teli taktırmak konusunda,ama göz açıp kapayıncaya kadar 2 yıl geçti bile diş tellerimle :) İlk başlarda zorlansam da kullanırken sonra varlığını bile unuttum ağzımın içinde.O derece alışmışım :9: Onların sayesinde şuan rahatça gülüyorum çünkü eskiden dişlerim çok problemliydi ve çene yapımda bozukluk vardı şuan gayet iyi durumda,tavsiye ederim :34:

Kızlaaarr sonunda Pazartesi günü saat 12 ye randevu aldımm:) Gelişmeleri buradan paylaşacağım inşaallah:)

Back
X