arkadaşım aynı sorundan dolayı bnde tedaviye başladım 3.ayımın içindeyim senn üstten diş çekimi oldu mu ?benm üstten 2 diş çekimi oldu ve alta bu ay takıldı teller...alt teller canımı çok acıtıo ve tedavim bi an önce bitsin istiyorum bu sebepten:s yazını okuyunca moral oldu resmen..tedavi sürecin nasıldı tam olarak arkadaşımm?
bende sadece 20lık dısler cekıldı bırı kendı ıstegımle dıgerı curuktu
tedavı oncesı 5 dolgu yapıldı dıs etlerım cok kotu oldugundan kuretaja yakın temızlık yapıldı
sonra ortodontım tedavıye basladı 3 ay ust dıslerde tel vardı her ay sıkıstırılıyordu teller ve sonuc mukemmel oldu tam alttlara tel takılcaktıkı
hamıle oldugumu ogrendım kadındogum doktorum 3 ay tedavı yaptırma dedı ama bos yere ara vermısım
3 aydan sonra alt cene teller takıldı hıc agrı olmadı sonra lastık tedavısı basladı 4. ayımdayım dktorum yaza kadar bıter dedı tedavım ama
mayıs dogum bu yuzden son asamada ara verebılırız

tedavı oncesı 15 ayı 2 seneyı bulur dıye konusurken cok kısa surede ve doktorum dedıklerıne uymma ıle
sonuc aldım lastık tedavısınde alt cene ust ceneyle orantılanırken ustte 2 dıste aralık oldu sımdı hem onlar gerı gelsın dıye ust cene sıklastırma
hem lastık ıkı tedavı aynı anda oluyorumkı doguma kadar yetıstırmeye calısıcaz:)
sonrası gecelerı plak takıcakmısım 12 saat..
işin sırrı doktorun dedgını uygulamak kızlar ben yemek yerken bıle lastıgın bıtanesını cıkarıp oyle yıyorum kalın lastıklerde cıkarmıyorum bıle
agrı ılk 2 gun oluyor sonra gecıyor hamıle halımle dayandım sızlerde dayanırsınız yeterkı azmedın kızlar sonucu dusunun:)
yaaa ağlıcam varya niçin bende diş çekimesi lazım bende dolguları yaaptım diş temizliği falan ama dişlerim çekisin istemiyooom bu arada cevp için sağol canım şu an telimisin ben foto ekliyemiyom sen ekliye biliyosAN ŞŞU ANKİ HALİNİ EKLeSEN sevinirim tedavin ne kadar sürdü
foto hıc cekmedım canım aynaya bakınca barız degısımı goruyorum zatı :)
kızlar ucretlerı okuyunca sasırdım cok pahalı ya 2700 tl verdım doktorumahelalı hoş olsun ..
kı once baska bı yere gıtmıstım 20 mılyara yakın fatura cıkarmıslrdı bana dırek amelıyat olcakmısım kı cok tehlıkelı makara yerınden oynadımı
dıslerı bıdaha yerıne oturtamıyabılır sımdıkı doktoruma dıyınce sasırmıstı tel tedavı ıle olucak bıseyı byle demelerı..
bu yuznde ıyıce arastırıp doktorunuzu oyle secın arkıdısler