• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Merhaba kızlar . 2 yıldır tel takıyodum dün çıktı . ama doktor dişlerimin önünü haddinden fazla kısalttı yani diş minesine zarar gelmesin diye ön diş kısaltılırmış ama adam bildiğin diş bırakmadı yani şu n bakıyorum al dişim üsttkinin nerdeyse 2 katı Allahım kafayı yiycem . eve geldim dün ağladım doktorlada tartıştık zaten ama salak herif !!!! bende başka doktora gidip oraya diş ekletmeyi istiyorum . yani dişimin altına 2 milim daha uzun diş olmasını istiyorum . benim önceden ne kadar güzel gülüşüm vardı şimdi aynaya bakınca bu ben değilim diyorum önde iki tane kısa şey duruyo . kızlar bilen arkadaşından duyan varsa söyleyebilrmi öyle diş uzatma oluyo mu ??

geçmiş olsun üzüldüm başınıza gelene.daha bugün kompozit dolgu yaptırdım kendi dişimden farklı durmuyo konuda açtım bakın bi isterseniz. basit bir işlem zaten üzmeyin kendinizi.:31:

alıntı yapmayı unuttum deniz234-porselen braket kullanıyorum çok çay kahve içen biri değilimdir ama sararma falan olmadı.
çok içen biride her içişinden sonra fırçalarsa sorun olcağını sanmıyorum. :8:

tellerimle 1.5 yıl olmasına 1 ay kala dişcimden müjdeyi aldım 2 ay sonra çıkarabilirim dedi yani kurtuluyoruuum.:32:

arkadaşlar porselen braket çay ve kahve içince sararıyor mu? daha önemlisi dişi fırçaladıktan sonra o sarılık hala kalıyor mu?

braketler sararmıyor canım, ama braketleri sabitlemesi için lastik takılıyor, lastiklerde sararma olduğu için dişlere yansıma yapıyor :S her ay lastikler değişirse sıkıntı olmuyor ama iki ay değişmezse bir ayı sarı görünen dişlerle geçiriyosun ki çok sinir bozucu oluyodu

braketler sararmıyor canım, ama braketleri sabitlemesi için lastik takılıyor, lastiklerde sararma olduğu için dişlere yansıma yapıyor :S her ay lastikler değişirse sıkıntı olmuyor ama iki ay değişmezse bir ayı sarı görünen dişlerle geçiriyosun ki çok sinir bozucu oluyodu

sağol canım, ama bunu bana doktor dedi hatta sigarayı da ekledi. braketler sararır ve çok kötü görünür dedi.

Diş Telimi taktırdım :) Şuan sadece üst çeneye takıldı, doktor alt çeneme şimdi takmayacağını ilerleyen aylarda takacağını söyledi :) Şuan çok ferahladım kızlar bu benim için öyle bir sorundu ki anlatamam :) İlerleyen günlerde fotoğraflarımı paylaşırım :) Ama benim anlamadığım şuan ne ağrı ne sızı var, gayet rahatım çok rahat konuşabiliyorum acaba bende mi bir aksilik var ?

Diş Telimi taktırdım :) Şuan sadece üst çeneye takıldı, doktor alt çeneme şimdi takmayacağını ilerleyen aylarda takacağını söyledi :) Şuan çok ferahladım kızlar bu benim için öyle bir sorundu ki anlatamam :) İlerleyen günlerde fotoğraflarımı paylaşırım :) Ama benim anlamadığım şuan ne ağrı ne sızı var, gayet rahatım çok rahat konuşabiliyorum acaba bende mi bir aksilik var ?

hayırlı olsun,en kısa sürede kurtulursun inşallah :) benim de bu hafta takılacak sanırım, dişim çekildi bir tane. inşallah ben de senin gibi rahat konuşabilirim, ağrıdan sızıdan çok konuşma zorluğunu düşünüyorum :26:

hayırlı olsun,en kısa sürede kurtulursun inşallah :) benim de bu hafta takılacak sanırım, dişim çekildi bir tane. inşallah ben de senin gibi rahat konuşabilirim, ağrıdan sızıdan çok konuşma zorluğunu düşünüyorum :26:
Teşekkür ederim :) Senin de hayırlı uğurlu olsun şimdiden :) Çok garip o kadar rahat konuşuyorum ki diş telim takıldı , doktor Bey'in yanından ayrıldım , 10 dakika sonra kardeşim için bir dershane ile görüşmeye gittim ve telafuzumda hiçbir sıkıntı olmadı, tükürük fışkırır diye çok korktum gerçi :D Ama hiçbir sıkıntı olmadan, gayet güzel biçimde irtibat kurdum :D Şimdi yeni yeni diş köklerimde hafif bir sızı var ama onun dışında hala bir sıkıntım yok çok şükür :)

sağol canım, ama bunu bana doktor dedi hatta sigarayı da ekledi. braketler sararır ve çok kötü görünür dedi.

Ben sigara kullanmıyorum belki o yüzden sararma olmamıştır bilemiyorum ama dediğim gibi braketlerim hala bembeyaz :) doktorlar nedense şeffaf braket kullanmayı tercih etmiyor, caydırmak için bana da birçok şey söylemişlerdi ama ben yine tercihimi şeffaftan yana kullanmıştım, iyi ki kullanmışım diyorum

Hayirli olsun canim benimde 3 ay önce takildi tellerim bende hic ağrım sızım olmadı merak etme :) hatta belki oha diceksiniz yarım saat sonra tavuk yemistim keserek tabi :D benim ta bi sonraki randevumda lastik takti doktorum o zaman agrim oldu sadce 4 gun siviyla beslendim yemek yiyemiodum sadce ymk zamani hissettigim bi agri yani :)

Hayirli olsun canim benimde 3 ay önce takildi tellerim bende hic ağrım sızım olmadı merak etme :) hatta belki oha diceksiniz yarım saat sonra tavuk yemistim keserek tabi :D benim ta bi sonraki randevumda lastik takti doktorum o zaman agrim oldu sadce 4 gun siviyla beslendim yemek yiyemiodum sadce ymk zamani hissettigim bi agri yani :)

Ben bugün akşam ilk kural ihlalimi yaptım :27: Ama dayanamadım n'apıyım , annem antepfıstıklı çikolata almış doktorda çerez türü şeyleri yasaklamıştı :D buna rağmen oturdum hatır hutur yedim valla :52: Bu arada 3 ayda gelişme nasıl oldu :) Dişin çekilmiş miydi ? Tedaviye başladım ya bir an önce dişlerimin iyiye gittiğini görmek istiyorum :)

Hayırlı olsun =) zaman ne çabuk geçiyo. benim de ilk ayım bitti ve hiç ağrım olmadı. ilk gün hiçbir şey hissetmedim hatta. 2. gün biraz ağrı oldu ama ertesi gün geçti, hala yok =) ve gözle görünür değişimler var şimdiden =) çekimli tedavilerde ağrı az mı oluyo acaba,böyle bir yaklaşım yürütebilir miyiz ki =)

bende yeni taktırdım canm 1 ay olacak :) maşaallahh bendede öle çük şkür ağrı sızı flan olmadı. ilk 2 3 gün yemek yemede zorlandım hafif bi sızı oluyodu şuan alıştım :) bnmde sadece üstlere takıldı alta taktırmıyorum.

Bendede aynı durum var sol yankesicim gerideydi tedavimim 5.ayı içerisindeyim.önden bakınca diğer dişlerimle aynı hizada duruyo ama dilimle kontrol edince seninki gibi diğer dişlerin kökleriyle eşit deil.ama ben tam yerine oturmadı diye düşünüyorum yani diş öne geldi ama diğer yankesicimle karşılaştırdığımda onun gibi dümdüz inmiyo biraz eğik mi duruyo ne .yani anlatabildimmi duygularımı bilemedim:)

heh evet benimde tam öyle işte :) ..acaba herkeste mi böyle normal bi durum mu?

Dişimi çektirdim :( Çektirmez olaydım.. :2: Hayatımda bu kadar rezalet bir deneyim yaşamamıştım :14: Dişimi çekecek doktor bayandı , bunu görür görmez irkildim çünkü sağlam dişi bayan doktorun çekebilmesi çok zor , morfini yaptı bekledik uyuştu , dişimi çekerken kırdı dişimi :( Allah ımm o nasıl bir his anlatamam kendi dişinizin kırılma sesini duymak kadar korkunç bir şey yoktur heralde, o an gözlerimi kapattım ve Allah a dua ettim sadece beni burdan kurtar diye , ameliyat geçirmiş kadar müdahaleye maruz kaldım kadın bir türlü çıkaramadı kökü çok kötü bir sızı var , ve dişimi çektiği yer çok uğraştığı için resmen çürüdü kahverengi bir et tabakası oldu :( Kısaca tavsiyem sağlam dişinizi asla bayan doktora çektirmeyin.. :43: Diş çekimi bu kadar ağrıttıysa diş telinden korkar oldum bugünden sonra :50:

canım bu biraz şans meselesi doktorun erkek yada kadın olmasıyla alakası yokmuş.kuzenim diş doktoru o söyledi. bende azı dişlerimden birisini çektirdim söylediğin gibi dişim kırıldı,yarısı çıktı yarısı çıkmadı filan doktor 20 25 dk uğraştı erkekti bide :( ama 4 tane gömük 20'lik dişimi bi bayana çektirmiştim 15 dk sürüyordu her biri cerrahi olmasına rağmen çok kolay olmuştu. Tel tedavisi çok daha kolay 3 5 gün dişlerin sızlayacak o kadar,emin olabilirsin

bende yeni taktırdım canm 1 ay olacak :) maşaallahh bendede öle çük şkür ağrı sızı flan olmadı. ilk 2 3 gün yemek yemede zorlandım hafif bi sızı oluyodu şuan alıştım :) bnmde sadece üstlere takıldı alta taktırmıyorum.

alta taktırıp taktırmamak sizin elinizde mi?

Hayırlı olsun =) zaman ne çabuk geçiyo. benim de ilk ayım bitti ve hiç ağrım olmadı. ilk gün hiçbir şey hissetmedim hatta. 2. gün biraz ağrı oldu ama ertesi gün geçti, hala yok =) ve gözle görünür değişimler var şimdiden =) çekimli tedavilerde ağrı az mı oluyo acaba,böyle bir yaklaşım yürütebilir miyiz ki =)

Mantıklı bir yaklaşım :) Alt çeneme takılsın diş teli diye sabırsızlıkla bekliyorumm :))

canm benım üstteki dişlerimde hafif eğrilik wardı muayene olurken doktor sordu altda istermisin die bende hayır alt dişlerim çk şkür dzgün dedim :) hatta gereklimi bişey olurmu diede sordum ? doktorda yok estetik açısından idahada düzgün olmasını istersen takalım demişti :) ben istemedim ama

üst dişleriniz için kullandığınız pekiştirme plağı değilmi :) o tedavi bittikten sonra dişler eski halini almıyor demi, yani eğrilmiyor tekrar.

tellerin 6 aymı kaldı canm az sürmüş tedavin .. nasıldı dişlerinin durumu.:) doktor banada 6 ay kalır dedi.

Back
X