• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli mi, şeffaf plak mı?

Semphonia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
68
Puanlar
38
Merhabalar. İstanbulda Anadolu yakasında uygun fiyatlı diş teli veya şeffaf plak taktırmış olan varsa doktor ve fiyat yazabilir mi?

Avrupa yakasındayım biryer öneremem ama ikisi hakkında fikir verebilirim.
Yaşınız kaç? İkisinide kullanmış biri olarak telin plaklara göre çok daha hızlı etki ettiğini söyleyebilirim.20’li yaşlarımda şeffaf braket tel kullandım 1yılda düzeldi.. Zamanla 15 yıl içerisinde diş sıkmaya bağlı tekrar hareketlenme olmaya başladı ve şeffaf plak kullanmaya başladım.1 yıl oldu hala devam ediyorum ve yamukluk olmamasına rağmen bitmedi..hareketler çok yavaş plakla..
burada 200-300 bin arası fiyat veriyorlar 2 yıllık plak tedavisi için.

Yaşım 41 söylediğiniz rakamlar çok yüksekmiş.

Yaşınız kaç? İkisinide kullanmış biri olarak telin plaklara göre çok daha hızlı etki ettiğini söyleyebilirim.20’li yaşlarımda şeffaf braket tel kullandım 1yılda düzeldi.. Zamanla 15 yıl içerisinde diş sıkmaya bağlı tekrar hareketlenme olmaya başladı ve şeffaf plak kullanmaya başladım.1 yıl oldu hala devam ediyorum ve yamukluk olmamasına rağmen bitmedi..hareketler çok yavaş plakla..
Merhabalar şeffaf plak dediğiniz şey yamuk dişlerimi onarıyor , şeffaf plağın diş sıkma tedavisinde kullanıldığını biliyorum sadece

Merhabalar şeffaf plak dediğiniz şey yamuk dişlerimi onarıyor , şeffaf plağın diş sıkma tedavisinde kullanıldığını biliyorum sadece
Evet şeffaf plak aslında daha çok kısa süreli çapraşık diş tedavisi için veriliyor. 6 ay 1 sene gibi.

Evet gece diş sıkma plağı haricinde,dişlerin üzerine takılan küçük atançmanlarla dişe geçirelen,her hafta değiştirilen ve dişlere milim milim yer değiştiren bi sistem.. invisiling deniliyor. Bende 40lı yaşlarımdayım.
Her doktor farklı fiyat ve zaman veriyor.

Evet gece diş sıkma plağı haricinde,dişlerin üzerine takılan küçük atançmanlarla dişe geçirelen,her hafta değiştirilen ve dişlere milim milim yer değiştiren bi sistem.. invisiling deniliyor. Bende 40lı yaşlarımdayım.
Benim dişlerimin 2 tanesi biraz önde işe yarar mı peki

Merhabalar. İstanbulda Anadolu yakasında uygun fiyatlı diş teli veya şeffaf plak taktırmış olan varsa doktor ve fiyat yazabilir mi?
İstanbulda değilim o yüzden önermem doğru mu bilmiyorum ama yaş faktörü çok etkiliyor , gelişim cağındaysan tel daha iyi dişleri düz yapar eğer gelişim cağı tamamlandıysa iyi doktor bulup değerlendirmek lazım belki içten tel takılabilir.

İstanbulun en iyi ,en güzel doktoru bence İlker Arslan, profesyoneller ve elleri hafif rakamlar yüksek de olsa ,para için saçma sapan şeyler yapmıyolar gerçekten tedavi neyse onu uyguluyolar özellikle de Dr. Merve hanımın eli çok hafif 🙂

Devlet hastanesi yapıyor mu peki bu plakları yoksa mecburiyetten özeldeki yaptırmak lazın
Devlet hastanesi ile alakalı hiçbir fikrim yok. Belki üniversite hastaneleri yapıyordur.. ama yurt dışından gelen bir malzeme (maliyetli) ve kişiye özel devlet hastanesinde yapılacağını pek sanmıyorum..

Ergenlik sonu ile orta yaşında kıyaslaması pek makul değil sanki. Tabi ki 35 li yaşlarda etki hızı daha yavaş olur. Yöntemde bağımsız.

Fiyatlar konusunda bir fikriniz var mı?

tel en iyisi bana göre şeffaf plakta ne bilim yanı çok uzun sürüyor tedavisi

Ben ikisini de kullanmıştım ilk diş teli takılıyor dişler arasındaki boşlukları düzeltsin diye sonrasında şeffaf plağa geçiş yapılıyor açılma olmasın diye ikisi de can yakıcı bir şey ilk 2 hafta hiçbir şey yiyemiyorsun diş acısından

Merhabalar ben Anadolu yakasında prof.dr. Oğuz oztoprak’a tedavi oldum. Benim sürecim çok sıkıntılıydı maalesef yaşım 34, alt çene darlığı ve geriliği var dislerim saglikli kapanmıyor, hangi doktora gittiysem plak ya da tel olmaz ameliyat şart dediler. Büyükçekmece’de oturuyorum ve Avrupa yakasında olup en ünlü olan şeffaf plak doktoruna gittim ve bana direkt o da ameliyat dedi. Kuzenim diş hekimi onun hocalarının tavsiyesiyle Oğuz hocaya gittim, yapsa yapsa o yapar o da yapamazsa kesin ameliyat dediler. Gerçekten Oğuz hoca beni ameliyattan kurtardı, benim kompleks vaka olduğu için 3500dolar gibi bi ödeme yapmıştık diye hatırlıyorum, fiyat heryerde standart plak kompleks vaka olunca. Sizin yasınız vs durumunuz nasıl bilmiyorum ama uzman birine danışmakta fayda var. Sırf bu nedenle Büyükçekmece’den Bostancı’ya muayeneye gittim geldim 😅

Birde diş teliyle 2yilda duzelen vakalar şeffaf plakta 6 7 ayda duzeliyor, onu da kuzenimden biliyorum☺️ ve bana telle imkansız demişlerdi şeffaf plakla duzeldi çok şükür

Ben de istiyorum ama acırsa dayanamazsam diye çok korkuyorum. Yaşım 42. Gençken ortodontik tedavi gördüm ama dişlerim zamanla bozuldu. Düzeltmek istiyorum ama dediğim gibi cesaretim yok ve konuşmam değişir mi bunu merak ediyorum

Ben de istiyorum ama acırsa dayanamazsam diye çok korkuyorum. Yaşım 42. Gençken ortodontik tedavi gördüm ama dişlerim zamanla bozuldu. Düzeltmek istiyorum ama dediğim gibi cesaretim yok ve konuşmam değişir mi bunu merak ediyorum
İlk bir hafta alışma sürecinde ağrı hissetmiyorsunuz dişlere bir baskı olmuyor.diş üzerine takılan tutaçlar yani atançmanlar ağız içini biraz tahriş ediyor sürtünmeden dolayı ama bikaç güne yer edince geçiyor. Konuşma bozulmuyor diyen yalan söyler ağzınızda birşey var ve bazı harfleri s-ş gibi çıkartırken garipsiyorsunuz ama onada alışıyorsunuz.bikaç plaktan sonra yavaş yavaş hareket başlayınca artık her hafta değişen plaklar ilk 2 gün sıkmaya başlıyor ama dişler çok hızlı hareket ediyor.Amaçta bu zaten😊Ben plakla dişlerimi çok sıkıyorum mesela..Plak konforlu yemek yerken çıkarıp takmak güzel ama günde en az 21 saat takmak zorundasınız.Düşünüyorsanız ertelemeyin.

Son düzenleme:
İlk bir hafta alışma sürecinde ağrı hissetmiyorsunuz dişlere bir baskı olmuyor.diş üzerine takılan tutaçlar yani atançmanlar ağız içini biraz tahriş ediyor sürtünmeden dolayı ama bikaç güne yer edince geçiyor. Konuşma bozulmuyor diyen yalan söyler ağzınızda birşey var ve bazı harfleri s-ş gibi çıkartırken garipsiyorsunuz ama onada alışıyorsunuz.bikaç plaktan sonra yavaş yavaş hareket başlayınca artık her hafta değişen plaklar ilk 2 gün sıkmaya başlıyor ama dişler çok hızlı hareket ediyor.Amaçta bu zaten😊Ben plakla dişlerimi çok sıkıyorum mesela..Plak konforlu yemek yerken çıkarıp takmak güzel ama günde en az 21 saat takmak zorundasınız.Düşünüyorsanız ertelemeyin.
Açıklama için çok teşekkürler. Dayanılmayacak bir acı yaşanıyor mu? Zor sabrediyorum diyor musunuz?

Back
X