Diş teli takmaya başladım braketim kırılıyor doktorum tedaviyi sonladırır mı?

sebnemm2

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
1
Devlet hastanesinde takmaya başladım 1-2 aydır ama o günden beri 2-3 tane braket kırıldı doktorum başka zaman yapalım dişlerini temiz yüzey gerekli yapıştırıcı tutmaz şuan dedi de ben randevu gününü beklerken şimdi bir braketim daha da sallanıyor telden çıkmadı korkuyorum bu sefer doktorum bana ne der? Sert mi fırçalıyorum dişimi ya acaba?

Temiz yüzey gerekli derken orayı anlayamadım.yanina gittiniz geri mi gonderdi

Temiz yüzey gerekli derken orayı anlayamadım.yanina gittiniz geri mi gonderdi
Evet tam fırçalama öyle gel dedi yapıştırıcı etki etmezmiş aslında başka hastaları vardı braket yeniden takılacak diye uzun sürecekti o yüzden başka güne verdi ama şimdi beklerken o randevuyu bir braketim yerinden çıktı

Ağız hijyeni iz mi iyi değil.gunde 3 sefer etkin fırçalıyor musunuz

Neden kırılıyor onu anlamak lazım.siz üzerinize düşeni yapıyorsanız hekiminiz onları tekrar yapistiracaktir sorun yok.ama siz yeterli şekilde temiz tutup güzel bakım yapıyor musunuz acaba

Neden kırılıyor onu anlamak lazım.siz üzerinize düşeni yapıyorsanız hekiminiz onları tekrar yapistiracaktir sorun yok.ama siz yeterli şekilde temiz tutup güzel bakım yapıyor musunuz acaba
Günde 3 kere fırçalıyorum ama braketim gevşedi diye yine korkudan etkin temizleyemiyorum sert fırçaladigim için çoğu zaten fırçalarken gevşiyor

Ben devlet hastanesinde doktorun tedaviyi sonlandırma yetkisini bilmiyordum şimdi korkuyorum acaba braketim kopuyor diye bırakmasın imzaladığım kağıtta sık sık braketini koparan hastaların tedavilerini sonladırabiliyorlarmış

Kola vb gazli içecek ya da sut misir vb cok sert seyler yiyor iciyor musunuz?

Merhaba. Eşim tel taktırmıştı ilk gece braketi kırıldı. Diş sıkman var dedi hekimi diş sıkmasına karşı botoks uygun bölgelerine. Sizde de öyle bir sorun olabilir mi acaba

Merhaba. Eşim tel taktırmıştı ilk gece braketi kırıldı. Diş sıkman var dedi hekimi diş sıkmasına karşı botoks uygun bölgelerine. Sizde de öyle bir sorun olabilir mi acaba
Ben dişimi sıkmazdım ama tel taktığımdan beri dişimi sıkıyorum

Kola vb gazli içecek ya da sut misir vb cok sert seyler yiyor iciyor musunuz?
Hayır yiyip içmiyorum genel olarak tel takmadan öncede bu alışkanlığım yoktu başta pek dikkat etmedim diye kırıldı acaba şimdide çok fırçalıyorum yani çok sert mi fırçalıyorum diye olabilir mi?

Fırçaniz orta sertlikte ise sorun yok.fajat geceleri diş sıkmaya basladiginizi mutlaka hekime soyleyin.muhtemelen kapanışınizda bi degisim olmuş olabilir diş tedavisine geçtiğiniz süreden itibaren

Yani cok sert fırçalayıp birkac ayda 2-3 braket kiramazsiniz diye dusunuyorum. Hekiminiz neden kirilabilecegine dair yorum yapti mi? Belki saglam yapışmıyorlardir.

Ben dişimi sıkmazdım ama tel taktığımdan beri dişimi sıkıyorum
Muhtemelen o yüzden kırılıyor. Bide eşim çocuk fırçalarıyla dişlerini fırçalıyordu bide her gün mutlaka diş çatalı falan yapıyordu.

Yani cok sert fırçalayıp birkac ayda 2-3 braket kiramazsiniz diye dusunuyorum. Hekiminiz neden kirilabilecegine dair yorum yapti mi? Belki saglam yapışmıyorlardir.
Aslinda bir braket düştü doktorum iyi fircalamiyorsun dedi telimi değiştirirken iki tane daha düştü hastanede dediki iyi fircalamamışsın bende daha iyi yapacağım dedim ama iyi fırçalamaya başlamışken bir braketim gevşedi

Fırçaniz orta sertlikte ise sorun yok.fajat geceleri diş sıkmaya basladiginizi mutlaka hekime soyleyin.muhtemelen kapanışınizda bi degisim olmuş olabilir diş tedavisine geçtiğiniz süreden itibaren
Peki ne olacak daha yaşım çok küçük bana ne çözüm üretebilir? 18 yaşına daha bir gün önce girdim😂

Aslında şuan tek korkum doktorumun tedavini sonlandırırım lafı çok korkuyorum ablalar

Tedaviniz yarım kalmaz.endiselenmeyin
Sadece lütfen ağız hijyeni ise dikkat edin.lutfen tam da hekiminizin dediği gibi fırçalayın.agzinizda hiçbir zaman yemek artığı kalmasın.cunku gerçekten tedaviyi olumsuz etkiliyor

Tedaviniz yarım kalmaz.endiselenmeyin
Sadece lütfen ağız hijyeni ise dikkat edin.lutfen tam da hekiminizin dediği gibi fırçalayın.agzinizda hiçbir zaman yemek artığı kalmasın.cunku gerçekten tedaviyi olumsuz etkiliyor
Teşekkür ederim olumlu yorumunuz için ama ben diş sıkmayı mutlaka diyeyim o zaman?

Ben devlet hastanesinde doktorun tedaviyi sonlandırma yetkisini bilmiyordum şimdi korkuyorum acaba braketim kopuyor diye bırakmasın imzaladığım kağıtta sık sık braketini koparan hastaların tedavilerini sonladırabiliyorlarmış

Back
X