• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Disarda ciplak ayak takilmak

Istanbulwoman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2011
75
0
86
İstanbul
Arkadaslar, ben, yurt disindayken, ozellikle de Avustralya'dayken 'yari-hipi' diyebilecegim bir tarza cok alismistim. Sonra, buraya kesin donus yapinca, vazgectim bu tarzdan ama bazen ozlemiyor degilim :)

Mesela disardayken de (ama club veya restorana filan giderken degil tabi) sade bir elbise, ciplak ayak ve bolca bilezikle filan takilmasini cok seviyordum. Bazen de, ellerime 10 farkli renk oje surerdim...hihi. E, ayaklar on planda oldugu icin, ayak aksesuarlarini da ihmal etmezdim (halhal, yuzuk).

Resim olayina duskun olmadim hic ; keske olsaydim ; bir suru bu tarz resmimi asardim buraya :) Bir fikir sahibi edinmemiz icin, arastirdim...su resmi buldum Net'te :

barefoot shopping | Flickr - Photo Sharing!

O resimdeki kiz gibi cok takildim...sade bir elbise, altina ciplak ayak....markete, alisveris merkezlerine filan oyle takiliyordum. Okula da oyle gittim (dil okulu) cok kez :) Orada genelde olumsuz tepkiyle karsilasmadim. Hatta oradaki erkeklerin cogunun hosuna gidiyordu bu tarz. Ama, Turkiye'de cogu yerde, bu tarz cok yadirganir, onu biliyorum :) Gerci, gecen yaz Bodrum'da, ilce merkezinde bile ciplak ayak cok takildim. Garip bakanlar oldu ama tahmin ettigimden azdi ; ama orasi Bodrum neticede. Istanbul'da yapamam boyle herhalde....her ne kadar baskalarinin tepkisini az onemseyen biri olsam da, ciplak ayak takilmaya cekinirim herhalde Istanbul'da :) Burada zaten dilenci cocuklar disinda kimsede gormedim onu. Sadece, gecen sonbaharda, Taksim-Levent metrosunda, ustelik aksam gec bir saatte bir genc adam gordum....t-shirt, sort ve altina ciplak ayak takiliyordu.....cesareti icin tebrik edecektim az daha...hihi. Ama, cok cok nadirdir iste burada.

Ciplak ayak takilmak gercekten cok rahat ; ozgurluk hissi veriyor ve cogu kiyafet altina da iyi gidiyor mesela.....hem de aslinda ayak sagligi acisindan iyiymis (tek dezavantaji topuk sertligi yapmasi...ve de tabi, bastiginiz yerlere dikkat edeceksiniz).

Sanmam ki, Turkiye'de bir sehir merkezinde filan bunu yapaniniz oldu...hihi. Neyse, sadece fikirlerinizi merak ediyorum bu konuda. Negatif yorumlara da acigim :)

değişik aslında güzelde taş batmaz mı ayağın üşümez mi ? bayanların ayaklarına dikkat etmesi gerekiyo ya ...bende yapmak isterdim =)

Avustralya deyince ilgimi çekti.5 sene önce bir dil kursunda yöneticilik yaparken, çok iyi Avustralya'dan bir öğretmenle çalışıyordum.Adam iyi, hoştu ama mart bitiminden kasıma kadar çıplak ayak gezerdi.Şap şap basa basa gezerdi.Derslere girerdi, iyi bir öğretmendi, kimseden ayağı çıplak diye şikayet almadım ama misal bazen büyük firmalara sunuma giderdik.Deneyimli diye de adamı yanımda götürmek isterdim.Tuttururdu "ayakkabı giymem, elektriğimi böyle toprağa veriyorum, giymem de giymem" diye.İçimden derdim sanki çayır çimende geziyorsun be adam, bildiğin laminant parkede geziyorsun işte :1: Neyse uzun vade çalıştıktan sonra memleketine geri döndü, tam şükür kurtuldum derken bir hatun geldi gene çıplak ayak akımından.
Birgün böyle kelli felli bir firma müdürü gelmiş görüşmeye, ben de boşta olan bu hanımı çağırdım konuşma testi yapsın, müşteriyi bağlayalım diye.Hanım kızımız adamın karşına oturup, bacak bacak üstüne atınca(biraz erkek gibi bacak bacak üstüne atış düşünün) Allahım zenci karası ayak tabanlarını (kız süt gibi beyaz bu arada) görüp resmen kadınlığımdan utandım derler ya öyle oldum.
Herkesin tercihleri kişileri ilgilendirir ama çok kalabalık büyük şehirlerde, hastane ziyaretinde, cenazede, iş yaşamında vb bazı yer ve konumlarda bence eksi puan kazandırabilecek bir durum.
Yazlık yerlerde mümkün ve doğal karşılanabilirken düşünsenize bir firmaya iş görüşmesine zift gibi ayak tabanlarıyla gidiyorsunuz, bence komik ve baştan kaybettiren bir nokta olurdu :1:
Bir de her ne kadar rahatlatıcı ve elektirik atıcı da olsa, İstanbul sokaklarını düşünüyorum da; hayvan pisliğine basmak var, böceğe basmak var, lama gibi tükürenlerin şeylerine basmak var,cam kırığına basıp mikrop kapıp hasta olmak var, var da var yani.
Ne doluymuşum arkadaş ya :1:
Özet geç diyenler için; isteyen yalınayak dolaşır,kimse de karışamaz ama ben zenci ayak olmak istemiyorum :1:

Avustralya deyince ilgimi çekti.5 sene önce bir dil kursunda yöneticilik yaparken, çok iyi Avustralya'dan bir öğretmenle çalışıyordum.Adam iyi, hoştu ama mart bitiminden kasıma kadar çıplak ayak gezerdi.Şap şap basa basa gezerdi.Derslere girerdi, iyi bir öğretmendi, kimseden ayağı çıplak diye şikayet almadım ama misal bazen büyük firmalara sunuma giderdik.Deneyimli diye de adamı yanımda götürmek isterdim.Tuttururdu "ayakkabı giymem, elektriğimi böyle toprağa veriyorum, giymem de giymem" diye.İçimden derdim sanki çayır çimende geziyorsun be adam, bildiğin laminant parkede geziyorsun işte :1: Neyse uzun vade çalıştıktan sonra memleketine geri döndü, tam şükür kurtuldum derken bir hatun geldi gene çıplak ayak akımından.
Birgün böyle kelli felli bir firma müdürü gelmiş görüşmeye, ben de boşta olan bu hanımı çağırdım konuşma testi yapsın, müşteriyi bağlayalım diye.Hanım kızımız adamın karşına oturup, bacak bacak üstüne atınca(biraz erkek gibi bacak bacak üstüne atış düşünün) Allahım zenci karası ayak tabanlarını (kız süt gibi beyaz bu arada) görüp resmen kadınlığımdan utandım derler ya öyle oldum.
Herkesin tercihleri kişileri ilgilendirir ama çok kalabalık büyük şehirlerde, hastane ziyaretinde, cenazede, iş yaşamında vb bazı yer ve konumlarda bence eksi puan kazandırabilecek bir durum.
Yazlık yerlerde mümkün ve doğal karşılanabilirken düşünsenize bir firmaya iş görüşmesine zift gibi ayak tabanlarıyla gidiyorsunuz, bence komik ve baştan kaybettiren bir nokta olurdu :1:
Bir de her ne kadar rahatlatıcı ve elektirik atıcı da olsa, İstanbul sokaklarını düşünüyorum da; hayvan pisliğine basmak var, böceğe basmak var, lama gibi tükürenlerin şeylerine basmak var,cam kırığına basıp mikrop kapıp hasta olmak var, var da var yani.
Ne doluymuşum arkadaş ya :1:
Özet geç diyenler için; isteyen yalınayak dolaşır,kimse de karışamaz ama ben zenci ayak olmak istemiyorum :1:

Ay, bu yazdigin dil kursu durumu, Istanbul'da mi gerceklesti ? :) Oyleyse, ilginc. Bu tur bir seyi bir ogretmenin ders verirken yapmasina kolay kolay onay vermezler zannederdim burada cunku.

Ya, ben zaten Istanbul'da yapmam bunu kolay kolay (ancak, mesela yaz aylarinda Bebek sahilinde, Ortakoy'de filan yapmak super olur) ama mesela yazlik bir beldede bunu tum gun yapma fikri cok hos.
Ben kolay kolay usutmem ; hem zaten sıcak zamanlarda ve soguk olmayan yuzeylerde yapmaya dikkat ediyorum....o acidan sorun olmaz.

bencede çok rahat bişey ama türkiyede en azından istanbul falan gibi yerlerde olabileceğini sanmıyorum çünkü burdaki insanlar pek doğal karşılamaz ayrıca burada yerler öyle çokda temiz değil hastalık falan bişi kaparsın :1:

Ya, ben de, bu konudaki hevesimi Mayis-Ekim arasi gibi, arada bir, sahilde, Ortakoy, Bebek veya Kurucesme'nin filan oralarda, uzunca bir yuruyusu (30-45 dk filan) ciplak ayak yaparak giderecegim....kararliyim :) Bir dukkana veya cafeye oyle girmedigim surece sorun yok zaten....sadece yuruyusu o sekilde yapacagim yani....sonra, bir parkta oturup iyice temizlenip, parmak arasi terliklerimi (yazin genelde parmak arasi terlik giyerim zaten) giyerim ve yoluma devam ederim. Sanirim, boylesi en guzeli. Eee, bastigim yere dikkat ederim yani...o acidan da sorun olmaz :)

Ama, (eger Winstonlight'in yukarida anlattigi sey, Istanbul'da gerceklesmisse tabi), Istanbul'da bir dil kursunda bir ogretmenin devamli ciplak ayak takilabilmesine sasirdim yani...ilginc. Ya, benim icin sahsen sorun olmazdi orada ogrenci olsam mesela ; ama, Turkiye'deki insanlarin cogu boyle bir seyi sorun eder zannederdim...neyse, olumlu anlamda sasirdim yani :)

Ya, ben de, bu konudaki hevesimi Mayis-Ekim arasi gibi, arada bir, sahilde, Ortakoy, Bebek veya Kurucesme'nin filan oralarda, uzunca bir yuruyusu (30-45 dk filan) ciplak ayak yaparak giderecegim....kararliyim :) Bir dukkana veya cafeye oyle girmedigim surece sorun yok zaten....sadece yuruyusu o sekilde yapacagim yani....sonra, bir parkta oturup iyice temizlenip, parmak arasi terliklerimi (yazin genelde parmak arasi terlik giyerim zaten) giyerim ve yoluma devam ederim. Sanirim, boylesi en guzeli. Eee, bastigim yere dikkat ederim yani...o acidan da sorun olmaz :)

Ama, (eger Winstonlight'in yukarida anlattigi sey, Istanbul'da gerceklesmisse tabi), Istanbul'da bir dil kursunda bir ogretmenin devamli ciplak ayak takilabilmesine sasirdim yani...ilginc. Ya, benim icin sahsen sorun olmazdi orada ogrenci olsam mesela ; ama, Turkiye'deki insanlarin cogu boyle bir seyi sorun eder zannederdim...neyse, olumlu anlamda sasirdim yani :)

Evet yurtdışındaki bir kolejin İstanbul taksim şubesinde gerçekleşmiş bir olaydı.Bizdeki asıl mantık İngilizce öğretmekti, bunu öğretmen başarsın, öğrenci anlasın da isterse öğretmen takla atsın sorun değildi.

Öğrenci şikayetleri kısmına gelince, birinci örnekteki bey 6 yıllık kolejin en popüler, en başarılı öğretmeniydi, adamın ayakkabı giymemesi kimseyi rahatsız etmedi ve çok sevildi.

İkinci zenci ayaklı hanım için daha ilerisinde "20 gündür yıkanmadığını derste söyledi, çok kötü kokuyor, yanına yaklaşamıyoruz" tarzında şikayetler aldım ki doğruydu.
Ayakkabı giyer ya da giymez eğitimi bu etkilemez bence (ilk başlarda ayakların ilgi çekişi biraz konsantrasyonu azaltır bu ayrı) ama kötü kokması, yanına yaklaşılmaması, yanında 10 dakika durulamaması bence sorundur ki sorunda oldu zaten.

Neyse özetle kişinin kendi tercihidir ve bence de arada sırada ayakları toprağa basıp, çayırla çimenle haşır neşir olunup negatif enerjiyi atmalıyız ama bunun kenesi var, pisliği var, garip bakış atan insanı var var da var :1:
En iyisi bağı bahçesi olan bir ev alalım, içinde dışında çıplak ayakla gezelim, ne kimse uzaylı gibi bakar, ne sağlıksız olur :61:

Senin calistigin dil okulunun yaklasimini begendim; gayet mantikli ve modern. Hala orada misin ?

Kotu kokan kadin ogretmene gelince...iyyy, bir insan nasil boyle bir sey yapar ya...gunlerce yikanmamak ne ya...birakin bir okulda calismayi, insan hic kendi evinden cikmasa ve yanliz yasasa bile, yikanmadan tek bir gunu atlarsa, kendinden igrenir genelde ayol.

Ayak guzelligi acisindan, cok sık yapmamak lazim tabi bu ciplak ayakla disarda yurume olayini. Sertlesmeyi kastediyorum. Ben, evde hep ciplak ayak sayilirim ama devamli krem surerek, sertlesmeyi minimize edebiliyorum ancak. Disarda bunu yapmayi da ARADA BIR isterim sadece....sertlesmesi/catlaklar olmasi hos degil tabi. Yani, guzellik ve rahatlik faktorlerini dengelemek lazim bence :)

Malesef aynı yerde değilim.Kolej de zaten isim hakkını yeşil parayla dönen başka kuruma verdi, sonrası malum tepe taklak yerlerdeydi en son.Şimdi belki de kapatılmıştır.

Evet sürekli olmaması lazım dediklerinin, ben yazın özellikle evde terlikten daralıyorum 2-3 gün giymezsem ayaklarımın tabanları zımpara gibi oluyor :1:
Hem elektriğimizi atalım, hem ayaklarımız yumuşak olsun off hatun olmak zor iş :1:

:1: olmaz
1.ayaklarım üşür
2.kesin cam taş vs batar
3.rahat edemem yahu
giyenleride tebrik etmem lazım :46:

Pislik ve mikrop dolu yerler..
İğrenç ya ayağına geçicek o pislik mikrop tek kelime ile iğrenç.

Pislik ve mikrop dolu yerler..
İğrenç ya ayağına geçicek o pislik mikrop tek kelime ile iğrenç.

Gorusune saygim var ama sunu demeliyim ki, ayaga mikrop gecmesi gibi bir sey, ancak ayagi onu kesecek bir seyin ustune bastiginda olabilir. E, ben, gunduz yapiyorum bunu ve bastigim yere dikkat ediyorum. Hem de, sectigim parkurda, siringa veya cam kirigi gibi seylerin olma ihtimali dusuk oluyor.

Ciplak ayakla takilmak, tam tersine, bazi istisnai durumlar haric (yukarida bahsettiklerim mesela), gayet saglikli bir sey.....ve de rahat ve zevkli tabi.

Ama, icinden ne dedigini tahmin edebiliyorum : 'Sen bir cam kirigina basip ayagini kesersen, ondan sonra goruruz rahati filan' diyorsundur :)

yazlığımız Avşa adasında ve akşam olana kadar terlik gibi bişey giymem. çarşıya markete her yere yalın ayak giderim. taşa belli bir süre sonra alışıyor insan. çok rahatladığımı hissederim ayrıca. enerji boşaltıyorum :) he tek dezavantajı bazen aşırı sıcaklar olabiliyor yere basmamdan dolayı :)

yazlığımız Avşa adasında ve akşam olana kadar terlik gibi bişey giymem. çarşıya markete her yere yalın ayak giderim. taşa belli bir süre sonra alışıyor insan. çok rahatladığımı hissederim ayrıca. enerji boşaltıyorum :) he tek dezavantajı bazen aşırı sıcaklar olabiliyor yere basmamdan dolayı :)

Ay, super ya, sevgili Ikizbalik. Dukkanlara oyle girdiginde kimseye ters gelmiyor orada, di mi ? Bir ara seyi merak ediyordum : Istanbul'da bir alisveris merkezinde oyle takilsam (klimanin cok soguk esmedigi bir tanesinde ; yoksa, usutur insan), magazalara girdigimde bazi calisanlardan tepki gelir mi diye ('Buraya boyle girmeyin' filan diye). Daha henuz takilmadim oyle hic bir AVM'de.

Avsa'ya gideyim bari bu yaz....hihi. Ya, tabi, bu acidan, sadece Avsa degil, Cesme, Kusadasi, Marmaris filan o tarz yerlerin hepsi rahattir.

Aklıma 15-16 yaşlarımdaki halim geldi. Yazın teyzemlere giderdim,teyze kızıyla ayakkabılarımızı elimize alıp yürürdük. Çok hoşumuza giderdi. Tabi eve gelince ayaklarımızın altını siz düşünün:1: çocukluk, cahillik işte:1:

Şimdi olsa hayatta yürümem, yollar pislik içinde:25: ama yurtdışında asvaltların çok temiz olduğu, insanların evde ayakkabı ile dolaştığını düşünürsek, zevkli olmalı:29:

Son düzenleyen: Moderatör:
Ay, super ya, sevgili Ikizbalik. Dukkanlara oyle girdiginde kimseye ters gelmiyor orada, di mi ? Bir ara seyi merak ediyordum : Istanbul'da bir alisveris merkezinde oyle takilsam (klimanin cok soguk esmedigi bir tanesinde ; yoksa, usutur insan), magazalara girdigimde bazi calisanlardan tepki gelir mi diye ('Buraya boyle girmeyin' filan diye). Daha henuz takilmadim oyle hic bir AVM'de.

Avsa'ya gideyim bari bu yaz....hihi. Ya, tabi, bu acidan, sadece Avsa degil, Cesme, Kusadasi, Marmaris filan o tarz yerlerin hepsi rahattir.

yok yok kimse kimseyi yadırgamıyor ve böyle girmeyin diyen olmuyor :) istanbulda denemedim çünkü yazın hiç burada kalmıyorum doğduğumdan beri 4 ay yokum, kışında yapılacak iş değil :)

ben isviçrede okula giderken çok yapardık kızlarla özellikle kızlardı erkekleri hatırlamıyom tabi ilkokuldu çok doğal geliyordu bize tabi sürekli diil ayda yılda bir öle farklı takılıyoduk güzel oluyordu özgür hissediyodum kendimi ama tabi isviçre gibi temiz ülkelerde olabilir ancak

Ben çok çok eskiden birkaç kez çıplak ayak yürüdüğümü hatırlıyorum. Ancak şimdi asla düşünmem çünkü istanbulda çook çok fazla köpek pisliği dolu sokaklar. bir de özelikle sahilyollarında cam kırıkları da var çünkü denize karşı içki içiyorlar akşamları. Avrupada böyle değil ki millet köpeğini gezdiriyor adam gibi pisliğini de temizliyor köpeğinin arkasından..

Bir guncelleme yapayim bu konuda......'Istanbul'da bu yaz sahil boyunca takilacagim ciplak ayak' gibi demistim. Sahil takilmasini daha yapmadim ama gecen hafta, Beyoglu donusu 'Neden simdi ve buralarda olmasin ?' dedim ve Istiklal Caddesi'nin ortalarindan (sakin bir hafta ici aksamustuydu...Istiklal sakin sayilirdi) Taksim Metro'ya, oradan metroyla Levent'e ve oradan da 5 dakika kadar yurume mesafesi olan evime bastan sona ciplak ayak takildim......superdi. E tabi, ilginc bakanlar oldu ama oyle pek olumsuz laflar filan isitmedim (e isitseydim de umrumda degildi pek gerci). Super bir duyguydu....e tabi tabanlar bayagi kirlendi.....ama kir dedigin ne ki....dairemin girisinde 5 dakikalik bir 'islak mendil calismasi' ile ve sonrasinda hemen dusta gecip gidiyor kir.

Tavsiye ederim herkese ;) Karanlikken yapmayin ama...bastiginiz yerleri gorun :)

Back
X