• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dışardan buz gibi görünmek

Isyerinde herkesle mesafeliyim yalnızca isi öğreten arkadaşım ile en baştan beri birlikte olduğumuz için samimiyetim var oda iş yerindeyken.Mizacım böyledir herkesle yakınlık samimiyet kuramam kolay kolay.

Bugüne kadar zibilyon iş degistirdim. Bu yüzden bir gozlemimi paylaşayim. Bana göre yöneticiler 4'e ayrılır;
1) Bazı yöneticiler vardır kibir abidesidir, etrafını yalakalarla doldurur, kendini tanrı katında sayar
2) Bazı yöneticiler vardir aslında özgüvensizlik pacalarindan akar, şunun bunun ne dediğine takılır,kendi gibi olursa saygı duyulmayacagini bildigi için özgüvenli,soğuk görünmeye çalışır. Ama aslinda öyle biri olmadığı icin bocalar, küçük şeylere takılır.
3) Bazı yöneticiler vardır onla aram iyi boyle demeyeyim, ay uyarmayayim ortam gerilmesin der, aşırı yüzü yumuşak olduğu icin kimse onu sallamaz
4) Bazı yöneticiler vardir gayet guleclerdir, hal hatır sorar,ortamin enerjisini yükseltir, çalışanın dediklerini dinlerler. Bir sorun olduğunda konusabilecegini bilirsin ama aynı zamanda bir tavırları vardır, onun yoneticin olduğunu unutmana imkan vermezler, bir adım geri durur ve biraz cekinirsin.
Siz bence ayan beyan ikinci gruptasiniz.
Benim son isimde de kattan sorumlu bir arkadaş vardı. Hem mesafeli durup odasına kapısını calarak girmemizi isterdi, hem onsuz plan yapınca üzülürdü, hem sert bir dille uyarı mesajları yazardı, hem trendyoldan kargo ceyizlikleri gelince koşa koşa bize gösterirdi 😂😂 ona benzettim sizi. O da mesela hem soguk olmaya çalışırdı hem de birinin ona soğuk dediğini duysa beş gün kafasına takar, normal üstü tepki verir, gece bile rahat uyuyamazdi

Bunların konumuzla, sizin soğuk olmanızla alakasını kuramadım.

İşte kantincinin düşünceleri sizi niye kızdırıyor o kısmı anlamaya çalışıyorum.
Tanıyan insanların
Aslında doğru söylüyorsun bende mağazada yardımcı olarak çalışıyordum sert bir insan değilim insanlara şunu yap bunu yap diyemezdim yapımda yoktu ama benim bir üstüm bayağı sert biriydi herkes onu dinlerdi ama beni bazen dinlemezlerdi ve yorulan üzülen ben olurdum gerçi karşındaki insanla da alakalı birkaç kişi vardı beni sever sayarlardı dinlerlerdi sözümü ama bazıları da bunu fırsat bilip hiçbir şey yapmazlardı.. biraz araya mesafe koymak iyidir düşüncesindeyim ben varsın arkandan konuşsunlar seni tanıyan tanıyor :)
Sizinle birebir aynı durumu yaşamışız

Bugüne kadar zibilyon iş degistirdim. Bu yüzden bir gozlemimi paylaşayim. Bana göre yöneticiler 4'e ayrılır;
1) Bazı yöneticiler vardır kibir abidesidir, etrafını yalakalarla doldurur, kendini tanrı katında sayar
2) Bazı yöneticiler vardir aslında özgüvensizlik pacalarindan akar, şunun bunun ne dediğine takılır,kendi gibi olursa saygı duyulmayacagini bildigi için özgüvenli,soğuk görünmeye çalışır. Ama aslinda öyle biri olmadığı icin bocalar, küçük şeylere takılır.
3) Bazı yöneticiler vardır onla aram iyi boyle demeyeyim, ay uyarmayayim ortam gerilmesin der, aşırı yüzü yumuşak olduğu icin kimse onu sallamaz
4) Bazı yöneticiler vardir gayet guleclerdir, hal hatır sorar,ortamin enerjisini yükseltir, çalışanın dediklerini dinlerler. Bir sorun olduğunda konusabilecegini bilirsin ama aynı zamanda bir tavırları vardır, onun yoneticin olduğunu unutmana imkan vermezler, bir adım geri durur ve biraz cekinirsin.
Benim son isimde de kattan sorumlu bir arkadaş vardı. Hem mesafeli durup odasına kapısını calarak girmemizi isterdi, hem onsuz plan yapınca üzülürdü, hem sert bir dille uyarı mesajları yazardı, hem trendyoldan kargo ceyizlikleri gelince koşa koşa bize gösterirdi 😂😂 ona benzettim sizi. O da mesela hem soguk olmaya çalışırdı hem de birinin ona soğuk dediğini duysa beş gün kafasına takar, normal üstü tepki verir, gece bile rahat uyuyamazdi
Hiçbir şeyimi paylaşan biri değilim.

Bir de sizin gruptan var, laf söyleyip kendi dediğine gülen😄😄

Hiçbir şeyimi paylaşan biri değilim.
E hiçbir şeyini paylaşmayan,soğuk birisiniz madem neden sizin hakkınizda soğuk dediler diye hadsizzz bilmemne laf ediyrosunuz?
Adam tespit yapmış. Bu sadece duyduğunuz, Allah bilir duymadığınız daha neler deniyor arkanızdan. İnsanlarin her düşündüğüne önem verip böyle kafaya takacaksaniz erken yaslanirsiniz

Bugüne kadar işyerin içtenlikle başlayan arkadaşlıklarım, samimiyetle kendimi gösterdiğim insanlar oldu. Bunun defalarca pahalıya mal olduğunu gördüm ve zamanla bilinçli olarak olmada da samimiyeti ilerletmek istemeyen resmi kalıp sınırın olmasından yana oldum. Çünkü samimiyetten güç alıp yapması gereken işleri savsaklayan bir çok kişiyle karşılaştım. İŞuanki işyerimde soğuk ve çok resmi olduğum konuşuluyor. Bunu biri vasıtasıyla duydum. Soğuk ve resmi olmayınca insanlara iş yaptırmak zorlaşıyor. Arkamdan konuşulması biraz da üzdü. Tanıyanlar tanıyınca bambaşka birisin der hep. İş yerinde tavrınızı nasıl ayarlıyorsunuz. İşyerindeki kantinci asistanıma benle nasıl anlaştığını çık soğuk olduğumu söylemiş. Bunu duyunca bende yükseldim, arkamdan dedikodumu yapmak kimseye düşmez,hadsiz dedim. Ayrıca asistanıma da kızgınım bunu neden bana taşıyor ve ne cürretle söylüyor. Haksız mıyım
Derdinizi tam anlayamadım. Amacınız mesafeli bir duruş sergilemekmiş başarmışsınız.
Dedikodunuz yapılmış onuda uyarmışsınız
Hangi konuda yardımcı olmamızı istiyorsunuz 🤷‍♀️🤔
Ayrıca insanlara iyi akşamlar dememek için telefonla konuşarak gitmek çok kaba. Bence mesafeli olayım derken üstten bakan ,kibirli yönetici imajı çiziyorsunuz.

soğuk demek bir hakaret ya da küfür değil, kötü bişey değil bu önce bunda bi anlaşalım. soğuk insan demek kötü insan demek değildir. sıcak olma gibi bir zorunluluğun da yok.
bana iş hayatındaki ilişkiler, insanların daima yüz bulunca astarını istediklerini öğretti. o yüzden asla samimi arkadaşlık kurmam. bu, karşımdakiler kötü insandır anlamına gelmiyor. hatta biraz çekinmeleri iyi bence. toy zamanlarımda kime arkadaş yüzümü gösterdiysem sağlam kazıklar yedim. eh, insan çarpa çarpa öğrenemiyor demek bazı şeyleri. en azından bende böyle oldu.
bence boşver kantinciyi falan. sen ballı lokma tatlısı da olsan arkandan edecekleri lafları illa olur insanların.

Bugüne kadar işyerin içtenlikle başlayan arkadaşlıklarım, samimiyetle kendimi gösterdiğim insanlar oldu. Bunun defalarca pahalıya mal olduğunu gördüm ve zamanla bilinçli olarak olmada da samimiyeti ilerletmek istemeyen resmi kalıp sınırın olmasından yana oldum. Çünkü samimiyetten güç alıp yapması gereken işleri savsaklayan bir çok kişiyle karşılaştım. İŞuanki işyerimde soğuk ve çok resmi olduğum konuşuluyor. Bunu biri vasıtasıyla duydum. Soğuk ve resmi olmayınca insanlara iş yaptırmak zorlaşıyor. Arkamdan konuşulması biraz da üzdü. Tanıyanlar tanıyınca bambaşka birisin der hep. İş yerinde tavrınızı nasıl ayarlıyorsunuz. İşyerindeki kantinci asistanıma benle nasıl anlaştığını çık soğuk olduğumu söylemiş. Bunu duyunca bende yükseldim, arkamdan dedikodumu yapmak kimseye düşmez,hadsiz dedim. Ayrıca asistanıma da kızgınım bunu neden bana taşıyor ve ne cürretle söylüyor. Haksız mıyım
Doğrusunu yapıyorsunuz. Ben açıkçası çok sıcakkanlı sosyal biriyim ona rağmen soğuk derler :D Çünkü herkesle samimi olamazsın e bu samimiyeti görmeyende soğuk diyor. Tabi nasıl davrandığınızı bilmiyorum soğukluktan kastınız sadece görüntünüzse kibarsanız bu normal bir davranış aksi halde gerçekten bende çok yaşadım en ufak samimiyeti ya da güler yüzlülüğü farklı yerlere çekiyorlar. Aynı durumu sınıfımda yaşamıştım kızlarla yakınım erkeklerde de birkaç samimi arkadaşım var buraya kadar her şey normal birde davranışı sıkıntılı olan konuşmasını bilmeyen sevmediğim insanlar var ama konuşuyorum tabi sadece yakın değilim haklı olarak hemen kendi aralarında '' naz çok soğuk davranan biri '' diye konuşmuşlar erkekler daha dedikoducuymuş bu arada onu anladım :D aralarında bir köstebek vardı anlatırdı asdfghjk. Emin ol işlerine geldiği gibi davranmadığın herkes konuşacak bunu hiç sorun etme. Birde zaten insan gerçekten samimi hissettiği ne bileyim iletişimi kurarken yabancı hissetmediği birine soğuk olmuyor ki. Benim dışarıdan donuk gibi görünüp konuşunca çok samimi olan arkadaşlarımda var

Yerine gore hareket etmek gerekir. Ne bagirma, ne de fazla samimi olma. Bunu sadece siz kendiniz ayarlaya bilirsiniz. Ben işe yeni başladigimda benden mevkice altda ama yaşca buyuk bir çalişan vardi. Odada masanin yaninda sadece bir sandalye vardi ben girince yerini bana verdi ben de hayir oturun falan dedim. Yani onun ayakuste kalmasina içim el vermedi. Sonra iş arkadaşlarim oyle yapmamami soylediler. Yuz bulunca hicbir sozunu dikkata almazlar dediler. Bu sadece anlatilmasi kolay bir olaydi aslinda çok şeyde oyle yapma falan derlerdi. Ama nedense ben o huyumdan vazgecemedim. Ve kimse de saygisizlik yapmadi. Dengeyi iyi kurmak gerekir diye dusunuyorum

Bir de sizin gruptan var, laf söyleyip kendi dediğine gülen😄😄
Bence kendinizi çok fazla kasıyorsunuz.Yönetici olmak,altında çalışan herkese böcek gibi bakıp ezmeye çalışmak demek değildir.İyi bir yönetici,iyi bir stratejist olmalıdır aynı zamanda.

Güler yüz ve kibarlık enayilik olarak addediliyor artık.Soğuk ve mesafeli değil de şey gibi, hem kendini dinleten hem de kendinden biraz tedirgin ettiren,bak şunu yaparsan tepkisi böyle olur ona göre sınırınızı bilin x beye x hanıma karşı gibi.
Enseye şaplak bişeye parmak da olmamak gerekiyor suistimale çok açık.İş yapmıyorlar,savsaklamanın dibini sıyırıyorlar.
Kadın olarak bir de güleryüz ve sıcakkanlılığını ‘aha vallah bana güldü şuna biraz yanaşam kesin bana yazir bu’ niyetiyle bozmak isteyen hödük de çok oluyo.Napacaz biz? İki ucu şeyli değnek.
Sınırını,duruşunu korusan soğuk nevale.
Azcık gülsen bak kırıtıyo hemmen yanaşalım.
Rest çeksen azar çeksen manyak deli.Ama erkek yapsa hemen mum olurlar.
Kadınlar olarak gak desek yafta yiyoruz. Ama erkekte öyle değil.
Despot, asabi, dediği dedik otoriteler ooo aman efendim sepet efendim. El pençe divan dururlar.
Biz höd dedik mi, hemen delirdin, yok işte kadın böyle kadın şöyle.
Ben de çok bıktım.
Benim de arkamdan çok zırva atılıyor.
Kulaklarımı tıkadım he diyorum geçiyorum.
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.
Havlasın i.ler ziyadesiyle ısıramazlar onlar kim k.pek (ağır oldu ama hakettiler)
Ben de çok takıyodum kafaya şöyle yapsam ne dicek, soğuk dursam kesin bişe dencek.
Milletin ağzı çorba değil süzesin,olmuyor.
Siz kendinize bakın, kendinizi duruşunuzu bozmayın, milletin demesiyle prensiplerimizi bozacak olsaydık, onlar kendilerini para diye bozsun bozsun harcasınlar.

Yerine gore hareket etmek gerekir. Ne bagirma, ne de fazla samimi olma. Bunu sadece siz kendiniz ayarlaya bilirsiniz. Ben işe yeni başladigimda benden mevkice altda ama yaşca buyuk bir çalişan vardi. Odada masanin yaninda sadece bir sandalye vardi ben girince yerini bana verdi ben de hayir oturun falan dedim. Yani onun ayakuste kalmasina içim el vermedi. Sonra iş arkadaşlarim oyle yapmamami soylediler. Yuz bulunca hicbir sozunu dikkata almazlar dediler. Bu sadece anlatilmasi kolay bir olaydi aslinda çok şeyde oyle yapma falan derlerdi. Ama nedense ben o huyumdan vazgecemedim. Ve kimse de saygisizlik yapmadi. Dengeyi iyi kurmak gerekir diye dusunuyorum
Kendilerine bir adım gelinince hiç duruşunu bızmayan güzel insanlarda var, siz de onlara denk gelmişsiniz ne güzel

Bence kendinizi çok fazla kasıyorsunuz.Yönetici olmak,altında çalışan herkese böcek gibi bakıp ezmeye çalışmak demek değildir.İyi bir yönetici,iyi bir stratejist olmalıdır aynı zamanda.
Hayır böcek gibi davranıp bağırıp çağıran bir yapım yok. Yüksek sesi emir kipini sevmiyorum ve kimseye de kullanmıyorum

Güler yüz ve kibarlık enayilik olarak addediliyor artık.Soğuk ve mesafeli değil de şey gibi, hem kendini dinleten hem de kendinden biraz tedirgin ettiren,bak şunu yaparsan tepkisi böyle olur ona göre sınırınızı bilin x beye x hanıma karşı gibi.
Enseye şaplak bişeye parmak da olmamak gerekiyor suistimale çok açık.İş yapmıyorlar,savsaklamanın dibini sıyırıyorlar.
Kadın olarak bir de güleryüz ve sıcakkanlılığını ‘aha vallah bana güldü şuna biraz yanaşam kesin bana yazir bu’ niyetiyle bozmak isteyen hödük de çok oluyo.Napacaz biz? İki ucu şeyli değnek.
Sınırını,duruşunu korusan soğuk nevale.
Azcık gülsen bak kırıtıyo hemmen yanaşalım.
Rest çeksen azar çeksen manyak deli.Ama erkek yapsa hemen mum olurlar.
Kadınlar olarak gak desek yafta yiyoruz. Ama erkekte öyle değil.
Despot, asabi, dediği dedik otoriteler ooo aman efendim sepet efendim. El pençe divan dururlar.
Biz höd dedik mi, hemen delirdin, yok işte kadın böyle kadın şöyle.
Ben de çok bıktım.
Benim de arkamdan çok zırva atılıyor.
Kulaklarımı tıkadım he diyorum geçiyorum.
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.
Havlasın i.ler ziyadesiyle ısıramazlar onlar kim k.pek (ağır oldu ama hakettiler)
Ben de çok takıyodum kafaya şöyle yapsam ne dicek, soğuk dursam kesin bişe dencek.
Milletin ağzı çorba değil süzesin,olmuyor.
Siz kendinize bakın, kendinizi duruşunuzu bozmayın, milletin demesiyle prensiplerimizi bozacak olsaydık, onlar kendilerini para diye bozsun bozsun harcasınlar.
O kadar doğru ki dedikleriniz

Hayır böcek gibi davranıp bağırıp çağıran bir yapım yok. Yüksek sesi emir kipini sevmiyorum ve kimseye de kullanmıyorum
Işyeri ortamında kimse ile yüz göz olmanıza gerek yok ama günaydın ve ya iyi akşamlar demek insana değerli olduğunu hissettirir.Şahsen ben bunların denilmedigi bir işyerinde asla çalışmak istemezdim.

Işyeri ortamında kimse ile yüz göz olmanıza gerek yok ama günaydın ve ya iyi akşamlar demek insana değerli olduğunu hissettirir.Şahsen ben bunların denilmedigi bir işyerinde asla çalışmak istemezdim.
Kesinlikle size katılıyorum iyi akşamlar günaydın demekten değil benim kastım. Birisinin gülümseyerek iyi akşamlar demesi ve duymak da insana o kadar pozitiflik yüklüyor ki. Bu insanlıktır

Back
X