• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dışardan buz gibi görünmek

Kantinciye neymiş? İster sıcak olursunuz ister soğuk ona ne? asistanınızda da var hata ne diye laf taşıyor?
Soğuk olmak en güzelidir boşverin soğuk desinler size. İnsanlar yüz bulunca astarını istiyorlar.

Kantinciye neymiş? İster sıcak olursunuz ister soğuk ona ne? asistanınızda da var hata ne diye laf taşıyor?
Soğuk olmak en güzelidir boşverin soğuk desinler size. İnsanlar yüz bulunca astarını istiyorlar.
Asistanıma laf taşıdığı için çok kızdım. Kendi aralarında söylenmiş olabilir bana gelip söyleme laubaliliğini nasıl buluyor. Benim hakkımda konuşmak onların haddine mi düşmüş dedim. Yok biraz daga gülümser olsaymışım. İstedikleri bir stil varsa söylesinler öyle yapayım dedim. Asistanıma da iyice kızdım.

Bugüne kadar işyerin içtenlikle başlayan arkadaşlıklarım, samimiyetle kendimi gösterdiğim insanlar oldu. Bunun defalarca pahalıya mal olduğunu gördüm ve zamanla bilinçli olarak olmada da samimiyeti ilerletmek istemeyen resmi kalıp sınırın olmasından yana oldum. Çünkü samimiyetten güç alıp yapması gereken işleri savsaklayan bir çok kişiyle karşılaştım. İŞuanki işyerimde soğuk ve çok resmi olduğum konuşuluyor. Bunu biri vasıtasıyla duydum. Soğuk ve resmi olmayınca insanlara iş yaptırmak zorlaşıyor. Arkamdan konuşulması biraz da üzdü. Tanıyanlar tanıyınca bambaşka birisin der hep. İş yerinde tavrınızı nasıl ayarlıyorsunuz. İşyerindeki kantinci asistanıma benle nasıl anlaştığını çık soğuk olduğumu söylemiş. Bunu duyunca bende yükseldim, arkamdan dedikodumu yapmak kimseye düşmez,hadsiz dedim. Ayrıca asistanıma da kızgınım bunu neden bana taşıyor ve ne cürretle söylüyor. Haksız mıyım
Soğuk olmak kendi tercihiniz anladığım kadarıyla iş yerinde öyle görünedebilirsiniz sinirlenmenize gerek yok insanları önemsemeyin bence soğuk görünmek isteyip soğuk görünüyosanız

Soğuk olmak kendi tercihiniz anladığım kadarıyla iş yerinde öyle görünedebilirsiniz sinirlenmenize gerek yok insanları önemsemeyin bence soğuk görünmek isteyip soğuk görünüyosanız
Uzun yıllardır iş hayatındayım ve yemediğim kazık kalmadı gibi.

bence çalışanlarla bir şeyler paylaşmak, günlük konulardan konuşmak gibi gereksiz samimiyetten kaçının fakat iş ile alakalı bile olsa duruşunuzu bozmadan gülümseyerek konuşmanızı öneririm, kimse gülümsemenizden cesaret alıp savsaklamaz. siz muhtemelen ciddi durmaya çalıştığınız için soğuk görünüyorsunuz. kendim dahil, etrafımda hem güleryüzlü olup hem insanların gereksiz samimiyetle yaklaşamadığı birçok insan var. deneyin, işe yarayacak. tek kaçınmanız gereken şey gereksiz muhabbet. gülümseyin:KK24:

bence çalışanlarla bir şeyler paylaşmak, günlük konulardan konuşmak gibi gereksiz samimiyetten kaçının fakat iş ile alakalı bile olsa duruşunuzu bozmadan gülümseyerek konuşmanızı öneririm, kimse gülümsemenizden cesaret alıp savsaklamaz. siz muhtemelen ciddi durmaya çalıştığınız için soğuk görünüyorsunuz. kendim dahil, etrafımda hem güleryüzlü olup hem insanların gereksiz samimiyetle yaklaşamadığı birçok insan var. deneyin, işe yarayacak. tek kaçınmanız gereken şey gereksiz muhabbet. gülümseyin:KK24:
İşte beklediğim süper ipucu. Benim en büyük hatam günlk konuşmalarda bulunmak. İşte işte bu. Günaydın iyi akşamlar derim mutlaka ama belli bir süre sonra ısınınca günlük konuşmalarda oluyor ipin ucu kaçıyor. Bende bir yerlerde eksik var ama nerde hata yapıyorum diyordum. Öneriniz muhteşem ve süper. 🙏

Çok guzel bir atasözümüz var bununla ilgili, sekreterini ..... çayini kendi alir, malesef samimi ortamlarda insanlar yapacaklari isi savsaklayabiliyorlar, resmi olmaniz en iyisi ama insanlari sicak bir gunaydinin motive edecegini de unutmayin

amir değilim ama normal bir çalışan olarak bile bir başkasının hakkında soguk vs demesine asla takılmazdım. Ben işten çıkarken karşılaştığım herkese iyi akşamlar iyi akşamlar iyi akşamlar dememek için telefonla konuşarak çıkıyorum. Gereksiz samimiyet olmaması gerektiğini son iki yılda kavradım.
Ve herkes işini yapmak zorunda. İşi yaptıracağım diye kimseye sıcak samimi olamam.
İnsanlara iyi akşamlar deyince gereksiz samimi mi olunuyor? Siz çok yanlış bir noktadasınız haberiniz olsun

Back
X