Eşin sana git çalış ne iş olursa olsun para getir dememiş ki . Calis memur ol demis , valla bacım olabiliyorsan ol bence.
Bir dene belki sanada iyi gelecek çalışmak, düşündüğünden daha iyi olacak. Kendine göre yorulmayacagin bir iş bulabilirsin . Geçici sözleşmeli kamu kurumlarına işçi alımı oluyor 6 aylık bir süre oralara başvur, kendinide bir dene .
Her geçen gün herseye zam geliyor . Eşin başta tamam demiş ama ekonominin gidişatından dolayı tedirgin olabilir, çalışamadigi durumlarda yada maaşının yetmediği durumlarda size güvenip guvenemeyecegini anlamak istiyor da olabilir.
Surekli evde olunca insan hantallaşiyor, armudun sapına üzümün copune takılıyor. Ve hayatın gerçeği evde duruyorsan malesef hem yemeği yapmak zorundasın, hem temizliği hem de çorapları toplamak zorundasın , birde evin huzuru kaçmasın diye nazını da çekeceksin.Seçim şansın olmuyor yani , eşin canı yardım etmek isterse eder. Çünkü senin düşüncene göre o aksama kadar çalışıp görevini yapmış oluyor . Çalışırsan şartlar esitlenir , sen çorba mi yapiyorsun o salatayı yapacak , sen siliyor musun o süpürecek . Ha yardım etmiyor mu yemekte temizlikte sen de yapma . Bırak pis kalsin veya temizlikci tut , sadece kendi çamaşırını yıka, disardan soyle vs vs. Bir zaman sonra çalıştığının sadece kendine katkısı olduğunu görünce pes eder .

Bu arada el işini kim alır diyenler olmuş, ben alıyorum valla

tek renk örgü ceketler ,yelekler ,örgü babet tarzi patikler . Tesettürlü olduğum için yine tek tek renkte boncuk oyalı tülbentler oluyor markete komşuya giderken kolaylık oluyor çok şık duruyor . yapabilenleride gercekten cok taktir ediyorum zor bir beceri. Ama çok bir getirisi olmaz diye düşünüyorum.
Neyse sen bir dene bence arkadaşım , hazır çocuğunda yokken vaktini değerlendir.