Dahliadivin
%50 zam bile çöp, markette kıçıkırık bir ürün bile %300 zamlanmış. Kocasının veya kendi durumu çok iyidir, pasif gelirler de vardır, kadın çalışmıyorum diyebilir. Bence çalışmak her açıdan iyi sadece para kazanmak olarak bakmamak gerekiyor;ama tamam çalışmasın. Kadın çocuğun emzirmesi, beslenmesi, kreş çağına kadar babadan çok daha aktif bir rolde, kadınlar kesinlikle bu durumlarda inisiyatiflidir gerçekten;ama durum yoksa yine de çalışıyor bu kadar kadın ne yapsınlar. Kara kara memeden düşsün de anne kaynana bakım desteğiyle çalışayım, evime, kocama destek olayım diyorlar. Ha o kadınlar çok yaman, çok saygı duyuyorum. Ekmek aslanın ağzında, yüreklerine ferahlık, bol kazanç diliyorum öyle kadınlarımıza.
Ama eş talep ediyorsa zor durumdadır, gerekirse evde el işi yapsın, dantel, oya olur, yemek olur, oyuncak yapsın harçlığını çıkarsın, fatura parasını çıkarsın ya da ne bileyim bir meslek öğrensin yapsın, en basiti markete girsin kasiyerlik yapsın. Çalışmak ZORUNDA, kalifiye olmasına da gerek yok.