• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dışarıdan yemek alma sorunu

Monny

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
705
1.458
113
Malum coronadan dolayı dışarıdan hic bir sey yiyemez olduk.Korkudan alamıyorum şimdi oruç olunca her seyi daha çok canımız çeker oldu eşim 1 haftadir baklava istiyor alalım fırına atarız 60 derecede ölür zaten olmadı ben 3 gün bekler öyle yerim diyor.Bende meraktan yemek sepetine girip yorumlara baktım hala dışarıdan yiyen çok kişi var.Sizde durumlar nasıl sizce alip bekletip yemek ya da ısıtmak mantıklı mı bi fikir verin kızlar ya .Aylardir korkudan market dışınsa hiç bir yere çıkmadım baklava yüzünden corona olursam çıldırırım ama insan oruç olunca iste daha çok canı istiyor 😭

Ben dışardan gelen yemekten (pişmiş olanlar) direkt korona bulaşacağını sanmıyorum. Dışardan yemek ısmarladığımızda asıl tehlikeli olan; tuttuğumuz poşet,verdiğimiz-aldığımız para ve kuryeyle sosyal mesafeyi ayarlayamamak..Yine de izolasyonun ilk gününden beri dışardan hiçbir şey almadık.Ama ben de bayramda ağam'dan gidip baklava alıcam kısmetse,hayaliyle yaşıyorum:KK70: (maske,eldiven ,gargara vs tüm önlemleri alarak.Artık Allah'a emanet)

Malum coronadan dolayı dışarıdan hic bir sey yiyemez olduk.Korkudan alamıyorum şimdi oruç olunca her seyi daha çok canımız çeker oldu eşim 1 haftadir baklava istiyor alalım fırına atarız 60 derecede ölür zaten olmadı ben 3 gün bekler öyle yerim diyor.Bende meraktan yemek sepetine girip yorumlara baktım hala dışarıdan yiyen çok kişi var.Sizde durumlar nasıl sizce alip bekletip yemek ya da ısıtmak mantıklı mı bi fikir verin kızlar ya .Aylardir korkudan market dışınsa hiç bir yere çıkmadım baklava yüzünden corona olursam çıldırırım ama insan oruç olunca iste daha çok canı istiyor 😭
Valla aynı durumdayım normalde etle arası pek iyi olmayan biriyim yasağın etkisi mi bilmiyorum geçenlerde Adana kebap vanım istedi ama asla almadım. Eşimde bazen diyor pizza mı söylesek? Ki sağlıklı besleniyoruz normalde de dışarıda yesek sağlıklı seçimler yapmaya çalışırken evde kalınca herşeyi can çekşyor ama şöyle düşünüyorum evet tekrar ısıtılır ne bilim bekletilir ama virüsün çok yüksek derecelerde bile yaşadığı biliniyor 200 derece de belki 2 saat tutunca ölir belki 5 bununla ilgili Bilgiler yok o yüzden bir iki ay sabredin aklınız rahat olsun. Alın baklavalık yufka siz Yapın inanın çok basit

Bence eşiniz yardım etsun evde kendiniz yapın iki kişi olunca kolay olur ben olsam almam
Tanıdığımız bir pastaneci vardı kadın korona olmuş pastane hâlâ açıkmış en son kocasina oğluna bulaşınca öyle kapatmış gerizekalı kim bilir orda kaç kişiye bulaştı herşeyi tatliları vs kendisi yapıyordu

Virus mide asidinde yasamiyor yani yemek yerken ayni anda elinizi burnunuza, gozunuze getirmediginiz surece sorun yok. Eger siparis verecekseniz temassiz olarak yapabilirsiniz online kredi karti ile odeyip - kuryeye kapiya asmasini rica edip - gelir gelmez poseti atip kendi kabiniza koyduktan sonra yuzunuze dokunmadan ellerinizi en az 30 sn guzelce yikarsaniz tamam iste :) Gidip yerinden alacaksaniz orada baska faktorler devreye giriyor insanlarla temas kurmak, oraya seyahat etmek, para alisverisi gibi. O konuda bir sey demek dogru olmaz.

Biz güvenilir temiz bildiğimiz yerden alıyoruz. Ucuz yerden alırsan kötü şartlarda yapılıyor olabilir. Hakiki yerden alırsan sorun olacağını sanmıyorum. Biz alıyoruz problem olmuyor 🌸

Biz güvenilir temiz bildiğimiz yerden alıyoruz. Ucuz yerden alırsan kötü şartlarda yapılıyor olabilir. Hakiki yerden alırsan sorun olacağını sanmıyorum. Biz alıyoruz problem olmuyor 🌸

Yanlis anlamayin ama koronanin, urunun fiyatiyla ne ilgisi var?
Pahali restoranlarin çalışanları korona olmuyor mu?

Biz de baklava istedik ve aldık tabiki ...:KK76:İzmir'de Ağam baklavacısı vardır,ünlüdür.Lezizdir.:dondurma:Güvendiğim için aldım.Şimdi dondurmaları çıkarmalarını bekliyorum dört gözle.:-)

Virus mide asidinde yasamiyor yani yemek yerken ayni anda elinizi burnunuza, gozunuze getirmediginiz surece sorun yok. Eger siparis verecekseniz temassiz olarak yapabilirsiniz online kredi karti ile odeyip - kuryeye kapiya asmasini rica edip - gelir gelmez poseti atip kendi kabiniza koyduktan sonra yuzunuze dokunmadan ellerinizi en az 30 sn guzelce yikarsaniz tamam iste :) Gidip yerinden alacaksaniz orada baska faktorler devreye giriyor insanlarla temas kurmak, oraya seyahat etmek, para alisverisi gibi. O konuda bir sey demek dogru olmaz.
Merhaba
Virüs mide asidin de yaşamıyorsa ishal olan hastalar var corona yüzünden
Nasil oluyor ki bu bende bunu düşünüyorum bagirsaklara nasil ulaşıyor virüs midede yok oluyorsa

Back
X