• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dışarıdan yemek alma sorunu

Merhaba
Virüs mide asidin de yaşamıyorsa ishal olan hastalar var corona yüzünden
Nasil oluyor ki bu bende bunu düşünüyorum bagirsaklara nasil ulaşıyor virüs midede yok oluyorsa

Merhaba, virus mide bagirsak yolundan bulasmiyor ama size bulastiginda once solunum sistemindeki hucrelere saldiriyorlar. Virusler hayatta kalmak icin hemen cogalmaya baslarlar, kendi kopyalarindan cok fazla uretiyorlar. Virusler solunum hucrelerinde ACE2 isimli bir enzime baglanarak hucrelere saldiriyorlar, bu enzim ayni zamanda gastrointestinal sistemde (mide - bagirsak yolu) de bulunuyor. Boylece cok fazla kopyalanan virus gastrointestinal yolda da zarara ugratiyor ve mide bulantisi, ishal olusabiliyor. Yani yiyecekten bulasmiyor, hali hazirda viruse sahipseniz bu gastrointestinal sisteminize ulasabiliyor.

Merhaba, virus mide bagirsak yolundan bulasmiyor ama size bulastiginda once solunum sistemindeki hucrelere saldiriyorlar. Virusler hayatta kalmak icin hemen cogalmaya baslarlar, kendi kopyalarindan cok fazla uretiyorlar. Virusler solunum hucrelerinde ACE2 isimli bir enzime baglanarak hucrelere saldiriyorlar, bu enzim ayni zamanda gastrointestinal sistemde (mide - bagirsak yolu) de bulunuyor. Boylece cok fazla kopyalanan virus gastrointestinal yolda da zarara ugratiyor ve mide bulantisi, ishal olusabiliyor. Yani yiyecekten bulasmiyor, hali hazirda viruse sahipseniz bu gastrointestinal sisteminize ulasabiliyor.
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için 💖

Yanlis anlamayin ama koronanin, urunun fiyatiyla ne ilgisi var?
Pahali restoranlarin çalışanları korona olmuyor mu?
Onu demek istemedim. Mesela temizliği hiçe sayan var eline eldiven ağzına maske takmayan , bir de dikkatli davranıp bütün önlemleri alan eldivenle maskeyle çalışan yerler var. Mesela 25 tl kilosu olan tatlı var eminin içinde Mısır şurubu glikoz vardır. Bir de kilosu 100 tl üstü olan var. Ben parası için demiyorum ama önleme ve kaliteye göre demek istiyorum. Anlatabildim mi. Sizin için birşey söylüyorum yardımcı olmak için Konu sahibine yön göstermek için. 👍🏻

Onu demek istemedim. Mesela temizliği hiçe sayan var eline eldiven ağzına maske takmayan , bir de dikkatli davranıp bütün önlemleri alan eldivenle maskeyle çalışan yerler var. Mesela 25 tl kilosu olan tatlı var eminin içinde Mısır şurubu glikoz vardır. Bir de kilosu 100 tl üstü olan var. Ben parası için demiyorum ama önleme ve kaliteye göre demek istiyorum. Anlatabildim mi. Sizin için birşey söylüyorum yardımcı olmak için Konu sahibine yön göstermek için. 👍🏻

Malzeme kalitesi, lezzet vs kismina kesinlikle katiliyorum, ancak icinde bulundugumuz şu donemde hepimiz korona tehlikesi açısından baktik, e öyle olunca da, ustanin bir anlik dalginligi, mekandaki herhangi bir calisanin hasta olmasi hatta tasiyan kuryenin paketle temasi bile her tur hazir gida icin ayni seviyede risk tasiyor.

Nadiren bir şeyler almaya başladık biz.
Biraz tedirgin medirgin yiyoruz.
Her şeyi evde yapmaktan, mutfakta çok zaman harcamaktan hoşlanmıyorum.

Sebze meyve de aynı oranda sıkıntılı bir de.
Başlarda yeşillik falan almayalım dedim ama olmuyor, ne yiyeceğiz onu alma bunu alma.

coronadn beri evde ramazan pidesi,adana,iskender, hamburger,lahmacun,pide,tavuk dünyası dışarıdaki tatlılar hepsini evde yaptım inanırmısın dışarıdaki yediklerimiz neydi acaba dedim ev yapımı bu kadar lezetlıyken. lahmacunu dışarıda iki taneden fazla yıyemeyen ve rahatsızlanan ben ev lahmacununda 8 adet yedim. evde dışarıda aklınıza gelebilecek her türlü şey yapılır. baklava şu saydıklarımdan en basit olanı. baklavalık yufka al. şerbetinide kendine göre ayarlarsın mis gibi olur.

Malum coronadan dolayı dışarıdan hic bir sey yiyemez olduk.Korkudan alamıyorum şimdi oruç olunca her seyi daha çok canımız çeker oldu eşim 1 haftadir baklava istiyor alalım fırına atarız 60 derecede ölür zaten olmadı ben 3 gün bekler öyle yerim diyor.Bende meraktan yemek sepetine girip yorumlara baktım hala dışarıdan yiyen çok kişi var.Sizde durumlar nasıl sizce alip bekletip yemek ya da ısıtmak mantıklı mı bi fikir verin kızlar ya .Aylardir korkudan market dışınsa hiç bir yere çıkmadım baklava yüzünden corona olursam çıldırırım ama insan oruç olunca iste daha çok canı istiyor 😭
Biz baklava aldik yedik.Zaten belli bir derecede pisiyor.Satici da el sürmeden kutusuna koyuyor.Güvendiginiz biyerden ,hijyene dikkat eden bi satıcıdan alın yiyin.Kendinize eziyet etmeyin bence.Baklavalarin uzerine de hapsurup ,öksurmuyorlar heralde ki bize birsey olmadı.

Oğlumla kızımın canı adana çekmiş aldı yediler üstünede baklava yediler mahallemizin bildiğimiz pidecisinden o işletmelerinde para kazanması gerekli güvendiğiniz bir yer varsa neden olmasin

Eskiden kasıyordum şimdi o kadar düşünmüyorum.maske sosyal mesafe hayata devam.önümüzdeki bir yıl virüs hayatımızda olucak işe gideceğiz alışverişe derken baklava için bu kadar düşünmek sürdürebilir gelmiyor bana.ama risk var mı var

Ben de bugün çiğköfte aldım ilk kez. Akşama kadar balkonda bekleteceğim. Virüsler canlı konak olmadan yaşayamıyor, büyük bir kısmı ölür diyorum. Bu marttan beri ilk hazır gıda alışverişim oldu ama sanırım haftaya da bir pide lahmacun alacağım evde yapılanlar da aynı olmuyor ki, fırında azıcık ısıtırım yada tavada diyorum.

Benim eşim bizden farklı bir şehirde çalışıyor şuan. Biz yanına taşınamadık bu süreçte. Günde 3 öğün dışarıdan yemek zorunda. Temiz, güvenilir yerleri seçmeye çalışıyor. Bir sorun yaşamadı şimdiye kadar.

Benim doktorlardan duyduğum 3-4 saat girişte bekletin etkisini kaybetmeye başlar bulaşsa bile etkili olamaz

Biz bundan baya tirsiyoruz ya. Paketlemeden hazirkayan kisiden. Bende alerjik astim oldugu icinde durum bizim icin daha stresli. Almiyoruz ama yapiyoruz. Cigkofte hamburger vs. Baklavada nefsi korelticek sekilde yapilabilir belki

Ben de baklavaya yenilenlerdenim. İki aydır eve dışardan ekmek bile girmedi. Ama baklavayı yapsaydım iki kişiyiz ziyan olacaktı. Gözümü kararttım gece 1de baklava peşine düştük.

Eve gelir gelmez kendi poşetini attım kutusunu dezenfekte edip öyle açtım. İçindekileri başka bir kapaklı fırın kabına aktardım. Fırında ısıttım tekrar. Kapaklı ısıttığım için kurumadı ama şerbeti falan hep dışarı aktı. Göze almıştım zaten akmasını ısıtmadan yiyemedim.
7 gün olmuş bugün. Daha bir belirti yok koronaya dair. Korona olursam pisboğazımın yolunda başıma neler geldi diye güncelleme yaparım 🤣

coronadn beri evde ramazan pidesi,adana,iskender, hamburger,lahmacun,pide,tavuk dünyası dışarıdaki tatlılar hepsini evde yaptım inanırmısın dışarıdaki yediklerimiz neydi acaba dedim ev yapımı bu kadar lezetlıyken. lahmacunu dışarıda iki taneden fazla yıyemeyen ve rahatsızlanan ben ev lahmacununda 8 adet yedim. evde dışarıda aklınıza gelebilecek her türlü şey yapılır. baklava şu saydıklarımdan en basit olanı. baklavalık yufka al. şerbetinide kendine göre ayarlarsın mis gibi olur.
öyle bende yaptim pidesinden lahmacununa beytisinden hamburgerine ama disaridan yemek kolaylikti artik yemek yapmaktanda sıkıldım bunaldim fenalık geldi bıktın ciddi manada bıktım dayanamıyorum gerçekten öyle mal gibi bi köşede oturup yasamak istiyorum

Back
X