• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dışarıdan yemek alma sorunu

Geçen gün eve pizza söyledik mesela. Normalde evde yaparım ben ama dedik indirim kuponumuz da var biraz da hastaydım sahur bile yapmadık onu yedik yani. Dikkatimi çekti kutunun üstünde şu yazıyordu 230 derecede pişmiştir dakikası da vardı galiba şuan tam hatırlayamadım. O yüzden belli sıcaklıkta pişiyorlar baklava için de aynı şeyi düşünüyorum ekmeği her gün alıyoruz valla düşünmeden sorun olmaz sanırım.

Tvde doktordan duymustum korona midede ölüyor. O yuzden bol bol su icin, bogazda mikrop varsa mideye gitsin diyolar. Ben bu ramazan 6 7 tatli alip yedim cok rahat. iciniz rahat olsun :)

Malum coronadan dolayı dışarıdan hic bir sey yiyemez olduk.Korkudan alamıyorum şimdi oruç olunca her seyi daha çok canımız çeker oldu eşim 1 haftadir baklava istiyor alalım fırına atarız 60 derecede ölür zaten olmadı ben 3 gün bekler öyle yerim diyor.Bende meraktan yemek sepetine girip yorumlara baktım hala dışarıdan yiyen çok kişi var.Sizde durumlar nasıl sizce alip bekletip yemek ya da ısıtmak mantıklı mı bi fikir verin kızlar ya .Aylardir korkudan market dışınsa hiç bir yere çıkmadım baklava yüzünden corona olursam çıldırırım ama insan oruç olunca iste daha çok canı istiyor 😭

Ekmek pide vs alıyoruz. Bence alın hafif ısıtın.

İlk vakada beri canım çok yemek yemek istedi özellikle normalde dışarıdan çok yiyen insanlar olarak..
Lahmacunu bile evde yapmayı öğrendim bu süreçte, elbette çok daha fazla şeyler ama baklavaya cesaret edemedim. Bir kereye mahsus hijyeninden emin olduğum bir yerden sipariş verdim bu hafta ilk kez. Dayanamadım ama suçlu hissediyorum.

Malum coronadan dolayı dışarıdan hic bir sey yiyemez olduk.Korkudan alamıyorum şimdi oruç olunca her seyi daha çok canımız çeker oldu eşim 1 haftadir baklava istiyor alalım fırına atarız 60 derecede ölür zaten olmadı ben 3 gün bekler öyle yerim diyor.Bende meraktan yemek sepetine girip yorumlara baktım hala dışarıdan yiyen çok kişi var.Sizde durumlar nasıl sizce alip bekletip yemek ya da ısıtmak mantıklı mı bi fikir verin kızlar ya .Aylardir korkudan market dışınsa hiç bir yere çıkmadım baklava yüzünden corona olursam çıldırırım ama insan oruç olunca iste daha çok canı istiyor 😭
İlk günden itibaren dışarıdan hiç yemiyoruz Ramazan’da biraz tatlı krizi oluyor. Özellikle şerbetli :) revaniyle falan geçiştiriyorum.

Bi baklavayla bişey olmaz diyeceğim ama ne kadar iyi yerden alırsanız alın yinede bir acaba yemesem mi hissi oluyor. Kafalar karışık 🤷‍♀️

Dikkat ediyoruz evet ama mesela ekmek evde bi kaç kere yaptık yufka fln yendi ama mecbur alıyoruz ekmeği de dışardan illaki alınıyor yiyecekler inşallah hayırlısıyla bitsin şu korona :dua:

ben baklavalık yufka alıp evde mis gibi yapıp gönül rahatlığıyla yedim :kk77:

Bende dün dayanamayıp aldım.uzmanlar başından beri gıdadan geçmediğini,mide asidinin öldürdüğünü söylüyor.o yüzden çok da takmadım 1 seferlik.poşetini direk çöpe attım kutusunu da çamaşır suyuyla sildim 🙈

coronadn beri evde ramazan pidesi,adana,iskender, hamburger,lahmacun,pide,tavuk dünyası dışarıdaki tatlılar hepsini evde yaptım inanırmısın dışarıdaki yediklerimiz neydi acaba dedim ev yapımı bu kadar lezetlıyken. lahmacunu dışarıda iki taneden fazla yıyemeyen ve rahatsızlanan ben ev lahmacununda 8 adet yedim. evde dışarıda aklınıza gelebilecek her türlü şey yapılır. baklava şu saydıklarımdan en basit olanı. baklavalık yufka al. şerbetinide kendine göre ayarlarsın mis gibi olur.
Tavuk dünyası mi😍 hayaliyle yaşıyorum. Neyi nasıl yaptınız bana da anlatın ne olur

Yemekle bulaşmıyor, biz alıyoruz

Ekmek almayıp evde yapıyorsan hassasiyetin anlaşılabilir. Alıyorsan çok kasma bence. Ben ekmek alıyorum. Tatlı alıyorum. haftada 1 de dışardan yiyoruz.

Abartmak da insanı başka türlü hasta eder. Okb ye kadar gider Allah korusun. Bulaşık mulaşık olmuyo haftada 1 rahatlıyorum. Dene. Hem restoranlarda lazım batarlarsa nerden yiycez korona gidince:)

Bizde bu corona ciktigindan beri disardan yemiyoruz ama gecen gun dayanamadik cigkofte yedik :( ben cok korktum aslinda ama burda bildigimiz bi esnaf. Aldik yedik bisey olmadi cok sukur ama başka hc bsey almiyoruz gecenlerde canimiz kiymali pide cekti mesela ilk defa evde pide yaptm ve on numara oldu. Smdi de lahmacun istiyoruz ama yapabilirmiyim bakalim becereblcekmiyim istikrarliyim disardan yememe konusunda :)) he bu arada ankarada oturan teyzem corona testi pozitif cikmisti. Onlarda hep evdeydiler kucuk cocugu var zaten ama disardan cok yiyolardi. Buyuk ihtimal oyle bulasti doktorda demis disardan eve getirdiginz biseydende bulasma ihtimali var diye.. cok uzun oldu kusura bakmayn :) not: teyzem suan iyilesti

Benim de canım ekmek kafayıfı istedi bir iki gün direndim ama yok dayanamadım aldım yedim sonra birdaha aldım unutmuştum bak bir parça kalmıştı onu da yiyim atın ölümü arpadan olurmuş 😹

hamileyim, gebeliğimin başından beri hep lahmacun yedim. canım yine çok çekiyor. ama korkuyorum dışarıdan söylemeye :(:(

Küçük bir ilçede yaşıyoruz, dışarıdan yemek söyleme konusunda fazla alternatifimiz yok. Ekmek, açık süt, meyve sebze alıyoruz dışarıdan sadece. Virüs sebebiyle diğer ilçelere geçemiyoruz yollar kapalı. Yoksa ben kesin yerdim dışarıdan bir şeyler:) kap ve poşetlere, temasa dikkat etmek en önemli şey diye düşünüyorum

Back
X