Dişçi fobisi

Madamgonca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
3.476
1.496
63
41
Merhaba herkese ,

Benim sorunum Dişçi fobisi.
Dişçiye gitmem gerekiyor kanal tedavisi gerekebilir dişim icin ağrım çok ama çok korkuyorum. Bu fobiyi nasıl yenebilirim ?

Cevaplayan herkese çok çok tesekkür ederim.

Ben napiyim bi şöyle günlerdir diş ağrısından uyuyamiyorum dün gittim dişçiye ve cuma günü 20lik çekilecek nasil korkuyorum anlatamam normal dis olsa ama bu 20lik beni cokkk korkutuyor

Ben napiyim bi şöyle günlerdir diş ağrısından uyuyamiyorum dün gittim dişçiye ve cuma günü 20lik çekilecek nasil korkuyorum anlatamam normal dis olsa ama bu 20lik beni cokkk korkutuyor
Ben 4 tane 20 lik çektirdim korkma 5 dk da bitiyor 3 güne de topluyorsun çok geçmiş olsun

Dişçiyle yaşadığım olumsuz bir deneyimden sonra bende de öyle bir korku oluşmuştu. Uyuşamama sorunum var ve doktor buna inanmıyordu :D canlı kanlı hissederken dişimi çekmeye calismisti zorla :D üstüne bir de dişimi kırmıştı :D

Güzelce araştırıp iyi bir hastaneden, iyi bir doktora randevu alıp bir cesaret gittim. 2 tane uyuşturucu igneden sonra hissedersem söylememi söyledi doktor, biraz his vardı hala ve 2 iğne daha yaptı ustune ve birşey hissetmeden işlem bitmişti.
Uyuşma sorununuz yoksa sorun yaşamazsınız, sorun varsa bile düzgün bir doktor bunu dikkate alacaktır ve birşey hissetmezsiniz.

Ben 4 tane 20 lik çektirdim korkma 5 dk da bitiyor 3 güne de topluyorsun çok geçmiş olsun
Gerçekten mi yani normal diş cekimi gibi mi ben o kadar çok korkuyorum ki anlatamam yani sezeryanla doğum yaptım bu kadar gerilmedim bi de salak gibi 20lik dis cekimi videoları baktim peki sonrasında yapılacaklar var mı arkadaşım ben de 20lik apse yaptı su an antibiyotik aliyorum

Dişçiyle yaşadığım olumsuz bir deneyimden sonra bende de öyle bir korku oluşmuştu. Uyuşamama sorunum var ve doktor buna inanmıyordu :KK70: canlı kanlı hissederken dişimi çekmeye calismisti zorla :KK70: üstüne bir de dişimi kırmıştı :KK70:

Güzelce araştırıp iyi bir hastaneden, iyi bir doktora randevu alıp bir cesaret gittim. 2 tane uyuşturucu igneden sonra hissedersem söylememi söyledi doktor, biraz his vardı hala ve 2 iğne daha yaptı ustune ve birşey hissetmeden işlem bitmişti.
Uyuşma sorununuz yoksa sorun yaşamazsınız, sorun varsa bile düzgün bir doktor bunu dikkate alacaktır ve birşey hissetmezsiniz.
Doktorda bıktı benden artık biraz daha korkarsan hiçbşy yapmayacağım diyor

Gerçekten mi yani normal diş cekimi gibi mi ben o kadar çok korkuyorum ki anlatamam yani sezeryanla doğum yaptım bu kadar gerilmedim bi de salak gibi 20lik dis cekimi videoları baktim peki sonrasında yapılacaklar var mı arkadaşım ben de 20lik apse yaptı su an antibiyotik aliyorum
Antibiyotik kullan zaten bitince doktor çağırıyor. Gömülü mü ?
Gömülü değilse çok kolay hiçbşy yok korkma birazcık acı oluyor ama çekim 5 dk ve gercekten çok zor değil 3. Gün herseyi yemek serbest

kesinlik iğne dahil hiç bir işlemi hissetmedim.
gidip yaptırıp çıkınca bundanmı korkmuuşum diyeceksiniz :)
Benim şöyle dişimde normal dolgu vardı ama eskimiş dolgu bir de yemek yerken düştü alttan da çürümeye devam etmiş sanırım şimdi kanal gerekebilir :(

Benim şöyle dişimde normal dolgu vardı ama eskimiş dolgu bir de yemek yerken düştü alttan da çürümeye devam etmiş sanırım şimdi kanal gerekebilir :KK43:
benim kendi öz dişim yemek yerken kenarı kırıldı o dişe kanal ve dolgu yaptılar hiç bir şey hissetmedim kanalı uyuştuurup yaptılar dolguyu uyuşturmadan ama kesnlkle hissetmedim.
eğer hissetsem dolguyuda uyuşturup yapcaklardı :)

Bende de var bu ya. İyi bi doktorsa korkma ama. İki ay yirmilik dişimin sancısını çektim manyak gibi korkumdan gidemedim. En son babam zorla götürdü. Ama sana ciddi söylüyorum zerre kadar hissetmedim. Doktor çekmiş dişimi ben hala bekliyodum ne zaman çekecek diye. Bitti dedi. Aaa bu kadar mıydı dedim. Tabi ya ne sandın dedi. Oynaya oynaya eve geldiydim ehehe:)

benim kendi öz dişim yemek yerken kenarı kırıldı o dişe kanal ve dolgu yaptılar hiç bir şey hissetmedim kanalı uyuştuurup yaptılar dolguyu uyuşturmadan ama kesnlkle hissetmedim.
eğer hissetsem dolguyuda uyuşturup yapcaklardı :)
Acı eşiği yüksek birisiniz galiba keşke bende kurtulsam şu olaydan :(

Back
X