• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dişçi fobisi :(

pamukannesi

Göründüğün gibi değilsen,hiç görünme daha iyi...'
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
3.807
1.161
173
Kızlar benim inanılmaz derecede dişçi fobim var :(
ön dişlerimden iki tanesi dolgu olacak.. tüm cesaretimi topladım dr a gittim.. kadın muayene etti.. tamam dedim yapalım korkmuyorum.. kadının elinde ki iğneyi görünce kendimi dışarı attım.. yaptırmadan geldim..
eşim "giderken pek havalıydın, yaptırmadan, koşa koşa üstüme mi geldin" dedi...
küçükken de dişçinin elini ısırmışım..
şu an azı dişlerinde iki, ön dişlerimde de iki dolgu olacak.. offf
ağrı kesicilerle yaşıyorum.. bi de ön iki dişim... görsellik açısından da önemli..
dr a tamamen bayıltsanız olmaz mı dedim, yok dedi..
ya bilmiorum, iki kere sezeryan doğum yaptım, bıçak altına da yattım yani..
ama dişçiye gidince orda ki aletleri gördükçe çok fena oluyorum.. ben uyanıkken yapılıyo, herşeyi görüyorum ya, bu beni çok korkutuyo... var mı benim gibi olan.. bunu nasıl yenebilirim :(

Son düzenleme:
Tek bende var sanıyordum dişim dolgu olacaktı ağrılar giriyor falan en sonunda cesaretimi topladım gittim .
İğneyi görünce bir korku oldu iğne vurmayın dedim onlarda öyle yaptı .
Ne ağrı oldu ne sızı boşu boşuna çekmişim o kadar . :)
Hani soğuk su içince hafifçe hissedersin ya diş etlerinde ondan farksız :)

Tek bende var sanıyordum dişim dolgu olacaktı ağrılar giriyor falan en sonunda cesaretimi topladım gittim .
İğneyi görünce bir korku oldu iğne vurmayın dedim onlarda öyle yaptı .
Ne ağrı oldu ne sızı boşu boşuna çekmişim o kadar . :)
Hani soğuk su içince hafifçe hissedersin ya diş etlerinde ondan farksız :)

bravo valla... iğnesiz düşünemiorum bile..
hele o aletin sesi..
bi cesaret iğne yaptırdım diyelim, o alet canımı çok yakacakmış gibi gelio..
herkes uyuşunca bişey olmaz diyo ama kimisi de bazen koltuktan hoplatıyor uyuşuk olsa bile gibi şeyler söylüyor..hele ki o kanal tedavi nasıl bi olay ya of

Son düzenleme:
bravo valla... iğnesiz düşünemiorum bile..
hele o aletin sesi..
bi cesaret iğne yaptırdım diyelim, o alet canımı çok yakacakmış gibi gelio..
herkes uyuşunca bişey olmaz diyo ama kimisi de bazen koltuktan hoplatıyor uyuşuk olsa bile gibi şeyler söylüyor..

Uyuşuk olunca koltuktan hoplamak falan ne ya :1:
Korkma lütfen :)
Koltuğa oturana kadar ayetel kürsi okudum dedim Allahım canım yanmazsa çocuk sevindireceğim :)
Çok şükür hiçbir şey olmadı :)
Dolgu olana kadar dua okudum öyle rahatım ki şimdi boşuna çekmişim diyorum ya :)

3 hafta kadar önce arka dişime dolgu yaptırdım ben de doktorum o kadar tatlı ki önce uyuşturucu sprey sıkıp öyle yapıyo iğneyi yani onu bile hissetmiyorum :9: 5-6 tane iğne yaptı ama hiç bişey hissetmedim sen de öyle bişey istesen doktordan uyuşturucu sprey sıkıp iğneyi öyle yapsa korkmazsın da o zaman

eşinle birlikte git elini tutsun dolgu yapılırken belki faydası olur olmaz mı?

Cnm bende de ayni durum vardi 7 yasindan beri disciye
gidemedim korkudan tum mahalle seferberdi ve sulalem tabi
gitmedgm disci yoktu beyaz onlukleri bile cikartn dktorlar
vardi ama igneyi gorr gormez kcardim
Sonra lise 1de zorla ve hediye icin gittim babm sacimi boyatmama
izin vermusti
on disim dolgu olckti dktr allhtan sabirliymis.
2saat bes dklik islm icn cabaldi :-)
Gozlerimi kpttm igneyi oyle yapti bide ignedn oncd sprey sikti
o aletin sesi cirkn.ama can yakmio emn ol
sinradan alistim tek basima giduyorym :-)
kanal tedaviside yPtrdm sadece sinurler hassas oldgndan sinirler
alinirken hff aci o da herks icn gecerli degl
bnmde hala tek fobim gomuluv20 dis amelyati kprkum
4ude gomulu hemde :'( duruyo hala
bivde kalcadan asla igne olamm acile nbile gitmem yuzum
sapsari olur igne gorunce korkunu yenmenin yolu sakin olmk muzik bile dinleye blirsin

saolun kızlar tavsiyeleriniz için...
eşim biraz sinirli.. beraber gidersek bana tahammül edemez gibime geliyor...
benim bi dişim kanal tedavide olacak ama gidersem olacak :)
dr elinde sonunda geleceksin kaçış yok dedi.. şu an bile çok ağrıyo..
önce sprey sonra iğne gidersem eğer söyleyeceğim tşk

Cnm bende de ayni durum vardi 7 yasindan beri disciye
gidemedim korkudan tum mahalle seferberdi ve sulalem tabi
gitmedgm disci yoktu beyaz onlukleri bile cikartn dktorlar
vardi ama igneyi gorr gormez kcardim
Sonra lise 1de zorla ve hediye icin gittim babm sacimi boyatmama
izin vermusti
on disim dolgu olckti dktr allhtan sabirliymis.
2saat bes dklik islm icn cabaldi :-)
Gozlerimi kpttm igneyi oyle yapti bide ignedn oncd sprey sikti
o aletin sesi cirkn.ama can yakmio emn ol
sinradan alistim tek basima giduyorym :-)
kanal tedaviside yPtrdm sadece sinurler hassas oldgndan sinirler
alinirken hff aci o da herks icn gecerli degl
bnmde hala tek fobim gomuluv20 dis amelyati kprkum
4ude gomulu hemde :'( duruyo hala
bivde kalcadan asla igne olamm acile nbile gitmem yuzum
sapsari olur igne gorunce korkunu yenmenin yolu sakin olmk muzik bile dinleye blirsin

ameliyat mı..
ayy cnm allah yardımcın olsun.. bayıltsınlar seni tamamen yaa

Cnm bence gayet sakince gitmeye calis ve doktor baslicagi
zamn kulaklikla sonses muzikbdinle hic bises duymazsin
gozlerini kapa basks yerde hayal et kendini bnce
umarim yenersin korkunu bilirm bu korkuyu

korkudan bir diş için 2 yıl ağrı çektiğimi biliyorum hemde ford lardan .sonuç ağrıyan 20lik diş gömülü ve ameliyat dediler bi 6 ay daha dayandım baktım olmuyor özel bi dişçiye gittim sağolsun doktorum çok rahatlattı ilk iğneyi biraz hissettim ama fıs fıs sıktı ondan sonraki 6 iğneyi hiç duymadım. eşim elimi tuttu doktor bir güzel beni ameliyat etti hatta arada bi eşime gösterdi inan ki hiçbir şey hissetmedim. ve bin pişmanım ağrı çektiğim günlere. şimdide öbür 20 lik dişim ağrıyor resmen acile gittim çekin diye ama acilde 20lik diş çekilmiyormuş.....

diyeceğim hiçbir ağrıya değmez hissedeceğin sadece ilk iğne oda zaten fıf fıs azaltıcak onunda acısını biran önce gitde günün kaliteli geçsin. arkandayım ben senin:)

Daha bugun dis doktoruna gittim ,
kanal yapildi bir hafta sonra da dolgu yapilacak :)

Vallahi dis uzerine artik ihtisas yaptim sayilir .
Gidince doktorun ne yapacagini,
dise ne uygulayacagini,
dahasi iyi bir dis hekimini
el hareketlerinden, igneyi vurus seklinden bile tanirim :)
O derece yani ve dislerime yaptirmadigim kalmadi .
Buna ragmen arabada giderken esime off cok korkuyorum dedim
esim de sen de korkuyorsan ohooo dedi :)

Canim doktorun igneyi tek bir yere mi yoksa gezdirerek mi vurduguna dikkat et .
Mesela ben artik kendimi taniyorum 2 igneyle uyusuyor en bastan soyluyorum.
Iyi bir dishekimi Igneyi hic hissettirmez
Oglumun da cekilmesi gerek bir disi vardi ki 7 ,5 yasinda oglum o bile hissetmedi .

Igneyi vurulduktan sonrasi inan cok kolay sadece agzini ac, gozlerini kapat bekle :)
Hic bir sey hissetmeyeceksin
Dis onemlidir ihmal etme
ve
inan en fazla 20 dakikalik is hayat kurtariyor :)

Ben de korkardım ortaokula kadar doğru düzgün gitmemiştim dişçiye sonra bir sorun oldu dişlerimde azı dişlerin hepsini çektiler.Korkunuzu kenara bırakın neticede sağlık bu.

Kızlar benim inanılmaz derecede dişçi fobim var :(
ön dişlerimden iki tanesi dolgu olacak.. tüm cesaretimi topladım dr a gittim.. kadın muayene etti.. tamam dedim yapalım korkmuyorum.. kadının elinde ki iğneyi görünce kendimi dışarı attım.. yaptırmadan geldim..
eşim "giderken pek havalıydın, yaptırmadan, koşa koşa üstüme mi geldin" dedi...
küçükken de dişçinin elini ısırmışım..
şu an azı dişlerinde iki, ön dişlerimde de iki dolgu olacak.. offf
ağrı kesicilerle yaşıyorum.. bi de ön iki dişim... görsellik açısından da önemli..
dr a tamamen bayıltsanız olmaz mı dedim, yok dedi..
ya bilmiorum, iki kere sezeryan doğum yaptım, bıçak altına da yattım yani..
ama dişçiye gidince orda ki aletleri gördükçe çok fena oluyorum.. ben uyanıkken yapılıyo, herşeyi görüyorum ya, bu beni çok korkutuyo... var mı benim gibi olan.. bunu nasıl yenebilirim :(

Canım benım de basımda bu diş korkusu aslında her insanın başında malesef,
Bırkaç ay önce baktım bütün dişlerimi kaybetme noktasına geldim artık antıbıyotıkler vucuduma zarar verıyor kalktım mecburen gittim dr. kendim de dahil olmak üzere orda bulunan bütün hastaları şoka soktum :)
Sayemde hepsi strese sıkıntıyı gırdıler , sonuç mu ?
Hiçbişey anlamadım !
Ne acı ne sızı ..
Ben gunlerce nette sayfalarca deneyım okudum hemen hemen herkes acımıyor sinek ısırığı vs dıyordu ama ınsan yasamadan bılemıyor. Burda sana ne yazarsam yazayım senın ıcın ferahlamıycak bu yuzden imkanın varsa git bir psikiyatrı uzmanına sana sedasyon yazmasını iste,

Sedasyon : diş hekimleri tarafından genelde çocuk hastalar, özelde ise korkudan tansiyonu fırıldağa dönen ya da hekimin yapacağı işlemi tölere edememe durumu olan erişkin hastaların tedavisi sırasında uygulanır. genel anesteziden farklıdır, bılıncınız acık olur ama acı hıssetmemenızı sağlar.

Canım benım de basımda bu diş korkusu aslında her insanın başında malesef,
Bırkaç ay önce baktım bütün dişlerimi kaybetme noktasına geldim artık antıbıyotıkler vucuduma zarar verıyor kalktım mecburen gittim dr. kendim de dahil olmak üzere orda bulunan bütün hastaları şoka soktum :)
Sayemde hepsi strese sıkıntıyı gırdıler , sonuç mu ?
Hiçbişey anlamadım !
Ne acı ne sızı ..
Ben gunlerce nette sayfalarca deneyım okudum hemen hemen herkes acımıyor sinek ısırığı vs dıyordu ama ınsan yasamadan bılemıyor. Burda sana ne yazarsam yazayım senın ıcın ferahlamıycak bu yuzden imkanın varsa git bir psikiyatrı uzmanına sana sedasyon yazmasını iste,

Sedasyon : diş hekimleri tarafından genelde çocuk hastalar, özelde ise korkudan tansiyonu fırıldağa dönen ya da hekimin yapacağı işlemi tölere edememe durumu olan erişkin hastaların tedavisi sırasında uygulanır. genel anesteziden farklıdır, bılıncınız acık olur ama acı hıssetmemenızı sağlar.

kızlar hepinize tavsiyeler için tşk..
diş çok önemli evet, hem dişimi kurtarmış olcam hem de ağrılardan kurtulucam gidebilirsem..
cnm senin bahsettiğin şey tam benlik ya...sedasyon yani.. bu olayı benim dayım da uyguladı..
o da dişçiden çok korkardı, 50 yaşında adam :) bunu yapmışlar ona... baygın değilsin ama baygın gibisin falan diodu :)
peki benim bunu illa ki psikiyatri ye mi yazdırmam gerekiyor..

bence kendinize geveze bir doktor bulun.çok ciddiyim. dişlerime tel taktırdım. o esnada birini çektirdim de hatta. doktorum çok neşeli çenesi hiç durmayan bir adam. insana güven veriyor. hiç dişçiye gitmiş gibi hissetmiyorum oraya giderken. velhasıl kelam dişçi fobisi ancak sevdiğiniz bir dişçiyle aşılabilir gibi geliyor bana :34:

hayatımda 8-9 kere kanal yaptırdım.bir okadar da dolgu.8 dişim artık iflas etti çektirdim,diş yaptırdım.diş tedavisinde uzman oldum artık valla.iğne yapıldıktan sonra hiç korkma birşey hissetmessin.sadece ağzını aç yeter.iğne de çok büyük bir olay değil.gerçekten korkma.git kurtul canım

kızlar hepinize tavsiyeler için tşk..
diş çok önemli evet, hem dişimi kurtarmış olcam hem de ağrılardan kurtulucam gidebilirsem..
cnm senin bahsettiğin şey tam benlik ya...sedasyon yani.. bu olayı benim dayım da uyguladı..
o da dişçiden çok korkardı, 50 yaşında adam :) bunu yapmışlar ona... baygın değilsin ama baygın gibisin falan diodu :)
peki benim bunu illa ki psikiyatri ye mi yazdırmam gerekiyor..

Canım bu sedasyon bıraz pahalı en son 70 tl bır kullanımlık demıslerdı bana ama diş doktorum devlette psıkıyatrı bolumunde derdımı anlatıp dr.ıkna edersem yazdırabılcegımı soylemıstı devlet karsılıyormus o sekılde bana boyle anlatmıştı tabı ıstersen sen eczaneye de danısabılırsın onlar daha ıyı bılırler

Ama şunu söyliyim ; bunların hıcbırıyle uğraşmana gerek yok gerçekten yok, git otur o koltuğa zaten hersey koltuga oturana kadar :)
oku ıcınden dualarını önce fısfıs sıksın hatta al kendın sık rahatla,iğneyi yapsın ( yemın ederım bısey anlamıyorsun ) sonrası çorap sokuğu gb gelıyor.. ben kök dişimi çektirdim dr. çekmiş ben hala acaba ne zaman çekicek diye bekliyorum gülerek dişi göstermişti dr bitti diye ( hoş beni kan tuttu bayıldım o ayrı ama ) sonuc olarak inan bısey yok olduktan sonra insan bosu bosuna o kadar cektıgı sancıya yanıyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X