• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dişçi fobisi :(

Valla bende dişçi hobisi var. Bayılıyorum tıp alanındaki tüm aletlere. Sırf onlarla muhatap olmak için çocukluğumdan beri giderim gayet istekli biçimde. İlk dişçi koltuğuna oturduğumda yaşım 12 idi. Tek başıma gitmiştim. Morfin almadan kök dişlerin ikisini çektirmiştim. Kökler pek sağlam olduğundan birkaç kez abanması gerekti. Kabul etmeliyim çok acılıydı :)

Sonrasında sırf hastane koridorlarına ilgimden ötürü doktora "ilaç yerine iğne yaz" diye talepte bulunurdum. Beden acısının ruhun ve zihnin iyileşmesi için muhteşem bir yöntem olduğunu te çocukluğumda fark ettim. O acı esnasında başka hiçbir şey düşünülemiyor...
Sonra kanal tedavileri dolgu vs.

Şimdi de normal doğumu epey merak etmekteyim. Nasıl bir acı olacağını, vücudun nasıl tepki vereceğini... Dişçi fobisini bilmem de bedenin maruz kaldığı acılardan bu kadar korkmaya gerek yok. Zira zihnin en boş olduğu zaman, bedenin acı çektiği zamanlardır. Rahatlatır. Öngörü notu: Hayır mazoşist değilim.

Valla bende dişçi hobisi var. Bayılıyorum tıp alanındaki tüm aletlere. Sırf onlarla muhatap olmak için çocukluğumdan beri giderim gayet istekli biçimde. İlk dişçi koltuğuna oturduğumda yaşım 12 idi. Tek başıma gitmiştim. Morfin almadan kök dişlerin ikisini çektirmiştim. Kökler pek sağlam olduğundan birkaç kez abanması gerekti. Kabul etmeliyim çok acılıydı :)

Sonrasında sırf hastane koridorlarına ilgimden ötürü doktora "ilaç yerine iğne yaz" diye talepte bulunurdum. Beden acısının ruhun ve zihnin iyileşmesi için muhteşem bir yöntem olduğunu te çocukluğumda fark ettim. O acı esnasında başka hiçbir şey düşünülemiyor...
Sonra kanal tedavileri dolgu vs.

Şimdi de normal doğumu epey merak etmekteyim. Nasıl bir acı olacağını, vücudun nasıl tepki vereceğini... Dişçi fobisini bilmem de bedenin maruz kaldığı acılardan bu kadar korkmaya gerek yok. Zira zihnin en boş olduğu zaman, bedenin acı çektiği zamanlardır. Rahatlatır. Öngörü notu: Hayır mazoşist değilim.

Not'a çok güldüm tam mazoşist mısın arkadasım yazıcaktım kı :))))
Çocukken ben de kendı başıma dişçiye gider diş çektirirdim , nedense buyuyunce işler değişti ama normal doğumu bende merak edıyorum acısını değil o duyguyu tabı sız de deli cesaretı var o ayrı ama

o iğneyi görmemek için gözünüzü kapayın iğnesiz dayanılmaz bence sinirlere denk gelince :18: hem iğne hissedilmiyor bile çok az bi baskı oluyor sonra herşey süper hissizleşiyor ağız negüzel :21:benim dişim hafif ağrısa hemen koşarım hiçde korkmam helede ön dişlerimde görüntü bakımındanda kötü olucak bi dkka bile durmam :34: dişlerimi kaybetmekten çok korkuyorum tamamen çürüyünce napıcaksınız korkunuzdan dişsizmi geziceksiniz :20:

Not'a çok güldüm tam mazoşist mısın arkadasım yazıcaktım kı :))))
Çocukken ben de kendı başıma dişçiye gider diş çektirirdim , nedense buyuyunce işler değişti ama normal doğumu bende merak edıyorum acısını değil o duyguyu tabı sız de deli cesaretı var o ayrı ama

Duygu mu kalır o esnada yahu. Ben acı çekmiyorken de pek duygulu olmadığımdan, sadece doğumu merak ediyorum :) Gerçi anne olmak istemiyorken doğumun olması da mümkün görünmüyor. Öngörü notu iyidir hayat kurtarır :) Konudan sapıyoruz lakin fobinin temelinde acı korkusu yatar genellikle. O kısma değineyim dedim ben de.

Duygu mu kalır o esnada yahu. Ben acı çekmiyorken de pek duygulu olmadığımdan, sadece doğumu merak ediyorum :) Gerçi anne olmak istemiyorken doğumun olması da mümkün görünmüyor. Öngörü notu iyidir hayat kurtarır :) Konudan sapıyoruz lakin fobinin temelinde acı korkusu yatar genellikle. O kısma değineyim dedim ben de.

Ben korkuya sebeb olan seyı '' bılınmezlık '' olarak adlandırıyorum insan basına ne gelecegını kestıremedıgı ıcın aslında korkuyor
yanı en azından bana oyle oluyor mesela artık dişçiye gitmeyi acıdan kıvranırken son çare olarak bakmıyorum,umarım konu sahıbı arkadaşta güzel bir tecrube yaşar ve korkusunu atlatır dıyerek caktırmadan konuyu bağlıyorum :))

bugün bütün cesaretimi toplatıp gittim ama uyuşunca acımıyo olayı olmadı bende..
kadın bi iğne yaptı uyuşturdu çürüğü temizlerken sinire dokunuyo heralde güya uyuşuk öyle bi acıyo ki :(
bi daha iğne vurdu, vurmuyodu da ben zorladım.. yine aynı acı.. böyle resmen hoplatıyo..
ağla ağla bi hal oldum... bende bi gariplik mi var.. uyuştuğu halde neden bu kadar acıyo anlam veremiyorum..
haftaya bi daha gidilecek..
napıcam bilmiyorum.. dayanılacak gibi değil..

Back
X