20lik diş ameliyat süreci hakkında bilgi verir misniz ? Sonradan şişlik oluyor mu, ağrı falan .kaç günde geçiyor
Merhaba
Benim sağ alttaki 20 lik dişim oldukca sakat ve sorunlu bir yerde bulunuyordu.
Derhal alınmasi gerekiyordu.
Fakat çok tehlikeli bir yerde bulunması sebebiyle diş hekimliği fakültesinde bir docente ameliyat yaptırdık. Bir miktar ödeme yaptık ama ciddi bir para ödemedik.
Yaklaşık 1 saat kadar sürdü ameliyat.
Üstümü çıkarıp önlük giydirdiler.
Sonra doktor ve öğrenciler gelip operasyona başladı. Hekim yaparken ögrencileri hem ogrenmek amaciyla izliyor ve hem de yardimci oluyorlar.
Biraz baskı, zaman zaman zorlama oldu ama acı filan kesinlikle yok. O konuda rahat olun. Sadece dişme asılma esnasında öğrencileri omuzlarımdan bei koltuğa doğru bastirirken hoca da dişimden beni yukari kaldırıyordu.
Sonrasında dikişlerim atıldı.
Bir süre gözlem altinda tutup sonra yolladılar.
Ilk gün narkozun etkisi ile hiç-bir şeyim yoktu.
Narkozun etkisi geçince biraz ağrı oldu. Ağrı kesici aldim. Doktor önermişti.
Tabi ağzımda ciddi bir oyuk olduğu icin yediklerim oraya doluyordu . O sorun oluyordu biraz.
Bi de sürekli kanıyordu.
Gece de kanamısti. Sabah yastikta kan görmüştüm. ama ince ince kanıyor. Ciddi bi kan akışı yoktu.
Kanı yutmak zorunda olmak kötüydü.
Sonraki günler hep agri kesici ile gecirdim.
Ameliyat çok basit değil
Ama zor da değil.
Ağız icinde olmasi zorlayici olabilir.
Neticede ağzımda doktor iki eliyle is yapmaya çalışıyor . Hekim icin de berbat bir durum.
1 hafta 10 gün kadar sonra dikişler alındı .o kısmı birazcik acidi. Sinek ısırığı kadar.
Korkulacak ya da endise edilecek bir sey yok inaninki. Olsa söylerim.
Tavsiyem hemen yaptırın. Kurtulun.
4 tane 20 lik
2 tane sağlıklı diş cektirdim
8 dolgu yaptırdım.
1 buçuk sene ortodontik tedavi gördüm ve tam 6 senedir dişlerimin ic kisminda pekistirici tel var.
Halen daha içim en rahat gittiğim doktorlar dis hekimleridir
Yerim onlari❤
Korkmayın. Sevin onları.
Simdiden geçmiş olsun. Allah şifa versin.