Dişçi korkusunu aşamıyorum

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.719
13.982
248
29
Merhabalar kisisel bakimina cok dikkat ederim. Dışarı çıkmasam dahi her gün duş alırım, tüylerimi haftada bir alirim. Parfüm dedorant kullanirim. Tabiiki de dislerimi de fırçalar,diş ipi ve gargara kullanirim. Ama ben de inanilmaz derecede dişçi fobisi var çocukluktan kalma ne zaman dişçiye gitsem hep kötü tecrübelerim oldu. Bu yüzden cok nadir gitmişimdir. En son dişçiye gittigimde 1.5 sene önce verdiği ilaçtan ötürü ayılıp bayılıyordum. Dişlerim bembeyaz ama kanal tedavileri ve dolgu yapilmasi gerekiyor 5-6 tane azı dişime. Ama ben inanilmaz korkuyorum gitmeye yani o koltuğa oturduğum anda yüzüm sarariyor vücudumdan kanım çekiliyor. Öte yandan da çekiniyorum. En son dişçiye gittiğim sen dislerini hiç fırçalamıyor musun,çürüklerin var vs.. diye azarlamıştı. Bu korkuyu nasıl aşabilirim

Benim de korkum vardi yillardir gitmiyordum. Sonnnra iyice arastirip iyi bir hastaneye gittim çok tatlı doktorlarim var artik, kanal+dolgu+ 20lik çekimler ve taş temizliği yaptirdim, korkum minimum seviyede kaldi diyebilirim artik rahatim.

Korkuyorken beni cok iyi sakinlestiriyorlar, sohbet edip, espri yapip beni de gulduruyorlar ve guler yuzlu yaklasiyorlar, rahatlatiyorlar.
Sabirlarini zorlamiş bile olabilirim ama sagolsunlar hersey cok guzeldi.

İyi doktorlar bulun kesinlikle korkulacak birsey kalmiyor.

Ben mecbur devlette gideceğim burada özel yok. En son gittigim discide kadın beni azarlamisti o yüzden de çekiniyorum açıkcas8

Ben mecbur devlette gideceğim burada özel yok. En son gittigim discide kadın beni azarlamisti o yüzden de çekiniyorum açıkcas8

Devlette de iyi doktorlar mutlaka vardir ama bulmak daha zor olabilir. Ben suan korkumu aza indirmiş halimle bile devlete gidemem diş konusunda...
Ama ertelemeyin, erteleyince hersey daha zor oluyor, diş kaybina kadar gider biliyorsunuz zaten.
Gecmis olsun.

Sizi azarlamaya hakkı yok.
Öyle doktorları 184 e bildirebilirsiniz.
Ben daha dün dişçideydim.Ağiz diş Hastanesi'nde.
Ben de ister istemez heyecanlanıyorum.elim buz gibi oldu mesela kalp atışı hızlandı. Bu tamamen yapıyla alakalı aslında.kapida kendini telkin edip içeri girdim
Korkularınızdan vazgeçin ve gidin derim

Korkmaaa. Damağına iğne vuruyorlar zaten hiçbir şey hissetmiyorsun hatta iğnenin vurulduğunu bile anlamıyorsun. Ben de korkuyordum ama boşaymış, yaptırınca gördüm

Ben de korkarım da, ne kadar beklerseniz sorunlar o kadar büyüyeceği için, kafada fazla kurmadan kendinizi o koltuğa atmak gerekiyor. Benim de kötü deneyimlerim oldu bu arada. 20lik çektirme, kanal, kaplama her türlü meredi gördü bu ağız. İlk kanal tedavimde adam beynimi oymuştu resmen, 20 küsur yaşında dişçi travması yaşattı bana pislik herif. Neyse... Sonra kendime harika bir doktor bulmuştum, onun yaptığı kanal tedavilerinde anladım ki, o pis herifin yaptığı tedavi değil Çin işkencesiymiş. Yani iyi bir doktor şart. Geçmiş olsun.

Ben de çok korkuyorum. Sanki tüm dişlerini çekeceğiz, artık sıvı ile besleneceksin diyecekler ya da ağzıma birsürü acı verici iğne yapıp canımı çok yakacaklar gibi hissediyorum. Çocuk gibi zorla götürüyor eşim beni. Tabi ben kaçmazsam.
Dün gittim seninle çok işimiz var, kanal tedavisi ve dolgular yapılmalı dedi doktor, kabullendim. Eli hafifti iğneyi hissetmedim bile. Bundan önceki doktor, iğneyi kemiğe batırdı resmen. Çok canım yanmıştı çok.

Dentofobi bu, nerde görsem tanırım bunu yenmek için genelde diş hekiminizle enerjinizin tutması gerekliliği vurgulanır. Hiç doktora gitmemektense randevu alın gidin ve durumunuzdan bahsedin, korkunuzu aşmanıza yardımcı olacak telkinlerde bulunacak hekimi bulana kadar da denemeye devam edin bence.

Dişçinizi iyi seçerek. Aynı korku bende de vardı. Ne yazıkki genetik olarak dişlerim pek sağlıklı değil. Birde oldum olası süt sevmeyen insan olunca katlanarak arttı bu durum.Arkadaş ortamımda dişçiyim diyen insanlardan koşarak kaçıyordum. En son dişlerimin 8-9 tanesi artık iflas ettim kullanamazsın beni dediğinde bir dişçi önerdi arkadaşım. Dişçim resmen manyağın biriydi. Sırf ben korkumu yeneyim diye karşımda göbek atmışlığı var. Son ses müzik cıstak cıstak dişlerimi yaptı Ama sağolsun ondan sonra ne dişçi fobisi kaldı ne dişçi koltuğu fobisi.

Cok ustune dusme bu korkunun bende ayni senin gibiydim
Koltuga otururum ayilirim bayilirim sararirim doktor isini yapar arada ayiltir bi kolonya serper devam eder o da alisti artik
Ama galiba atlattim ben korkumu bu sayede

Insallah korkunuzu asarsiniz ya yillarca disciye gitmemek cok kotu bir durum olmali. Ben sahsen yilda 3 sefer giderim, aksini dusunemiyorum. Mutlaka gider temizletirim kendimde dis temizligine onem veririm ama dis etlerim cok hassas olunca gidip temizletiyorum. 1.5 sene gitmesem agzimda 100 kilo agirlik varmis gibi hissederim herhalde

Ben de çok korkardım özellikle kanal tedavisinden ama yaptırdım hiç acı olmadı,merak etmeyin bir kadın olarak regl sancısı ağda acısı daha kadarını bile çekmeyeceksiniz.
Hatta muhtemelen hiç hissetmeyeceksiniz bile,en zor şey ağzınız açık beklemek olacak.

Aaay o azarlayanlar fena yaaa bende kaç aydır bir tedavilerimi bitiremedim randevularımı iptal edip duruyorum ilk randevum Eylüldü iki kez gittim kaçkez iptal ettim.Son gittiğim doktor çok tatlıydı ama diş çekilme ihtimali var ondan gidemiyorum...

2 kez ortodonti tedavisi görmüş, birinde damak genişletmeli
2 20’lik dişini çektirmiş biri olarak size şunu söylemek istiyorum;
Bundan kaçış yok, bugün gitmezseniz yarın ya da öbür gün. İlla ki gitmek durumunda kalacaksınız.
bir daha da kendinizi azarlatmayın bazı insanların tükürüğü bile diş taşına, çürüğe neden olabiliyor. Belki sizin de öyle bir yapınız vardır ve diş sağlığı her şeydir.
Korkmayın, bitince gerçekten çok rahatlayacaksınız :)

İğneden sonra hiç birşey hissetmiyorsun neyinden korkuyorsunuz hep devlete giderim hiç aorun yaşamadım neyse ki zaten hiç korkum falanda olmuyor dişsiz kalmaktan daha çok korkuyorum çünkü

arka azılardan birinin üstüne basıp yemek yiyemiyordum. Devlete gittim. Çürümüş dedi temizledi dolgu yaptı. Yapmaz olsaydı daha kötü oldu. İşin garip yani zaten korkarak ağlayarak gittim. Şimdi bir sene oldu hala o dişimi kullanmıyorum. Ama biliyorum daha kötüye gidiyor. Üstüne üstlük tel taktırmış biriyim ve 2 tane 20lik hortladı. Çekilmesi lazım ki dişlerim yerinden oynamasın. Ama ona da gidemiyorum. Para denkleştirip bir doktor buldum ona gideceğim. Altıma yapa yapa giderim artık.

Kendimi gördüm, bende iyi bakarım ama dişlerim genetik olarak çok zayıf ve sizin kadar şanslı değilim. 4-5 adet implant, kanal tedavisi, dolgu, 20'lik dişler alınacak, estetik gülüş tasarımı yapılması gerek çünkü lekelenmeler mevcut ama ben hala gidemiyorum maalesef..

En son muayene 2,5 sene önceymiş doktor bunu görünce gözü döndü senin dişin 2,5 sene önce ölmüş çekilecek dedi sonra diş temizliği yaptı gönderdi tatlı doktorcum kanal tedavisi yaptı çekmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…