disiplinsizlik... yenmem gerekiyor

yelizzce1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2016
1.575
1.538
63
iyi geceler güzel hanımlar. aranızda benim gibi erteleme hastalığından muzdarip, bitirmesi gereken bir işe hiç başlayamayan, sürekli bahaneler bulan, disiplinsiz, plansız programsız yaşayan ve bu durumu yenen birileri var mı? varsa bana akıl verebilir mi? çok önemli. yardımlarınızı bekliyorum.

Neleri erteliyorsunuz ?
her şeyi, faydalı olan her şeyi. mesela ingilizcemi geliştireyim diye kursa başladım cumartesi pazar. ama daha 3 kere gitmişimdir iki ayda. işten gelince sadece film izliyorum ya da uyuyorum. haftasonları da aynı şekilde. güya her gün bir saat yürüyecektim ama ha bir saat sonra hadi ki saat sonra diye diye o işi de yapamıyorum. plan program sıfır.

Normalde aşırı planlı programlı bir insanım. Bu sebeple bir güne insanın sınırlarını zorlayan birçok iş sığdırabilirim. Ancak bazı dönemler bazı işleri erteleyebiliyorum. Erteleme sebeplerimi de buldum aslında:
- yapacağım işi sevmediğimde
- işi planladığım vakit yapmadığımda
- işi kusursuz yapmak istediğimde

Çözüm bulamadım daha bu durumuma.

zaten ben de sevmiyorum. ama alese gireceğim. o yüzden kursa gitmem ders çalışmam lazım. 2.si bende de var. mesela saat 3 e bir planım olsun 3ü 5 geçse bile aman diyorum saat 4 te yaparım.

aslinda planladığınız gibi yapsaniz islerinizi eminim baska seylere de vakit ayirabieceksiniz. su an rahatliktan kaynaklaniyor. yapacak seyleriniz var ama nispeten keyfi durumlar. zamaninda yapin islerinizi oncelikle bunlari dert etmeyecksiniz sonra basarinizla kendiniz mutlu olacaksiniz ve bakis aciniz degisecek

bi başlayabilsem..

Bende de kısmen var bu erteleme sorunu ya her konuda değil ama zaman zaman oluyor mesela aylardır erken kalkmaya çalışıyorum çünkü erken kalkan insan gune herşeyi sığdırıyor en azından ben öyleyim ama erken kalkamıyorum
Takipteyim inşallah güzel öneriler gelir

bi başlayabilsem..
daha sonra yapilacak isler artar artar ve bir dag olur. bu kez hic baslamak istemesiniz. ooof hangi birinden baslayayim ya hangisini yetiştireyim diye. o yuzden ertelemeyin. beni cok yorar mesela dusunmek. bir isi yapmaktan cok dusunerek yorulurum o yuzden ertelemiyorum

benim ona bir önerim var. saatimi kuruyorum telefonu uzak bir yere koyuyorum. onu susturmaya giderken uyanmış oluyorum. ama mesele bu değil, erkenden de uyansam yapmıyorum işlerimi

valla haklısınız. artık bi çeki düzen vermem gerek kendime.

Hangi saatler daha verimli olduğunuzu bulmaya çalışın. Mesela ev işi için ben sabah olurum. Sabahtan öğleye kadar pek çok işi zorlanmadan tamamlarım. Ders içinse gece saatleri daha ideal. Kimse rahatsız etmiyor. Banyo, temizlik, yemek vb. bahanelerim olmuyor. Siz de en verimli saatlerinizi bulun

en verimli saatlerim sabah saatleri. gece asla çalışamıyorum hemen uykum geliyor. ama sabah da işe gitmem lazım olduğu için eve gelince direkt yatağa atıyorum kendimi. cumartesi pazar için sabah erken kalknaya çalışıcam.

Dikkat dağinıklıgınız var mı?

burda bir üye vardı. sanırım bu psikolojik bir hastalıktı. o tedaviye falan başlamıştı. siz de bir psikologdan faydalanabilirsiniz.
çünkü yarıya kadar gelince verilen emekler çöp oluyor. bu da insanı çok üzer.

yok, çok iyi odaklanabiliyorum. ama başlamak sıkıntı işte. sürekli erteliyorum yapmam gereken işi.
Bahsettiğiniz durum bende vardı.Fakat bende ileri düzeyde dikkat dağınıklığı var.Bunu kendime tamamlamam gereken konularda telkin yöntemi ile çözdüm.Tamamlayabilecegıme yapabilecegime inanıyorum.Siz de deneyin.Odaklanabiliyorsanız yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…