• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dışlanmak ve yalnızlık çok acı

nereid

Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2013
16
2
8
İstanbul
Merhaba kızlar,
Gerçekten içimi dökmeye çok ihtiyacım vardı ve yazmaya karar verdim.Ben lanet olsun ki doğuştan yapım gereği dışarıdan soğuk görünen ve okul hayatım boyunca başarılı bir öğrenci olduğum,akademik ve eğitim gibi konulara karşı ilgili olduğum için-"bayan zeka" gözüyle bakılan ama hiç bir zaman sevilmeyen bir insanım.Herkes bana karşı o kadar ön yargılı ki bir tanısalar çok cıvıl cıvıl ve konuşkanım ama yanaşmıyorlar.Peki hiç öz eleştiri yapmıyor muyum hayır yapıyorum kendi annem bile bana soğuksun dedi anneme çok düşkünüm o yüzden bu sözü o kadar zoruma gitti ki.Bu arada 21 yaşındayım ve hiç erkek arkadaşım olmadı kuzenlerim işi düşüp dersi,okulu olunca yanımda bitiyorlar ancak bir erkek arkadaşları olduğunda toplanıp oturduğumuzda kendi aralarında kıkırdaşıp anlatıyorlar ama benim suratıma bile bakmıyorlar benle hiç bir şey paylaşmıyorlar.Artık beni çok seven anneminde giderek benden uzaklaştığını fark ettim.Tek yakınım bir kız arkadaşım,ağbim ve üniversitede edindiğim 2 kız arkadaşım.Aynı gün doğup büyüdüğüm arkadaşım sözlenmiş bana hiç haber vermedi facesinden silip engellemiş aramızda hiçbir kavga ve kırgınlık olmadığı halde.Belki size tüm bu yazdıklarım hafif gelebilir ama çok yalnızım ve dışlanıyorum.Ağlamaktan çok sıkıldım gerçekten her şeyden herkesten kaçıp uzaklaşmak istiyorum ama mümkün değil kafayı yiyeceğim uyuyamıyorum,iştahım yok çok zayıfladım ve gerçekten çok bıkkınım ömrüm boyunca dışlanmaktan çok sıkıldım.Tek sevdiğim şey olan matematik ve moralim bozuk olduğundan deli gibi matematik sorularına dalıyorum ve aynaya baktığımda kendimden nefret ettiğimi fark ettim.Okuyan olursa şimdiden sabrı için teşekkürler.

Herkesin kendince bir yapisi vardir..... boyle olmak senin tercihin degil karekter meselesidir....

Insanlari mutlu edecem diye ugrasirsan kendi benliginden olursun.... birak seni seven boyle sevsin sevmeselerde bilki hic sevmemislerdir.....
Insanlari mutlu etmek zor sanaattir.....
Guler yuzlu olursan civik derler yada hafife alirlar agir olsan ya cok bilmis yada buz dolabi derler.....

farklıysan dışlanırsın bu hayatın öğrettiği acımasız ve bir o kadar da lüzumsuz derslerden biri..
en yakın arkadaşının seni engellemesine takıldım ben, belki de sözlüsüyle yeni bir hayat kurmuştur ve geçmişe dair en ufak bir şey görmek istemiyordur olamaz mı? Belki geçmişte kimsenin bilmesini istemediği hatalar yapmıştır ve kaçıyordur. Benim başıma geldi,bir arkadaşım da beni engellemişti durduk yere. Arayıp sert konuşunca anladım derdini sonra ne ben ona karıştım ne de o yeni hayatına eskiye dair bir şeyler karıştırdı. Kendinde aramamalısın sorunu.. Öz eleştiri yapmak sanıldığı kadar kolay da değil zor da değil. Ben çok egoist bir insan olarak bilinirdim ama hiç kabul etmezdim. Bir gün aynann karşısına geçip neym varsa döktüm ortaya. Kendime. Bazen en çok kendmizden saklamaya çalışrz kendimizi..
O gün bugündür kendimle rahatça dalga geçerim,hatta zevk alırım bundan. İnsanın kompleksli olmaması güzeldr çünkü. Empati kurarım.Bana kalırsa kmse kmseyi anlayamaz. gerçekten anlayabilmek için aynı zihniyette yetişip aynı olayları yaşaması gerekir ki bu imkansızdır.. ama anlamaya çalışmak bambaşkadır. insanlar arası iletişimi güçlendirir. kendini karşındaki insanın yerine koysan? desen ki, ben onun yerinde olsaydım benden ne beklerdim? cevap muhtemelen güler yüz olacaktır. sabah off başım ağryo diye kalkmak var, of yine mi diye kalkmak var, günaaydın diyerek kalkmak var.. işleri kendn zorlaştırıyor da olabilirsin? bir keresnde fbookda görmüşrüm, her gün özeldr çünkü uyandığımız her sabah geri kalan hayatımızın ilk gününe hazırlar bizi.. gerçekten de öyle. her gün ayrı güzel ayrı özel ve bence günleri bacaklarımızı karnımıza çekip düşünmektense kahkaha atıp mutlu olarak geçirebilirz. bu bizim elimizde çünkü, kendimizi geliştirebiliriz. daldan dala yazmış olabilirm kusura bakmayn çok uykum geldi ama cevap vermeden geçemedim:)

Gerçekten söylediğin gibi elimde olan bir şey değil diyorum ya kahretsin karakterim artık sırtımda bir kambur gibi gibi tek getirdiği yalnızlık.Düşünüyorum insanlara elimden geldiğince yardım ederim dertlerini dinlerim iyiliklerini isterim aslında konuşkan,esprili biriyim gezmeyi tozmayı severim ama ne bileyim niye böyle oluyor bir kaç yakın insanda olmasa ne yapacağımı bilmiyorum...

Merhaba kızlar,
Gerçekten içimi dökmeye çok ihtiyacım vardı ve yazmaya karar verdim.Ben lanet olsun ki doğuştan yapım gereği dışarıdan soğuk görünen ve okul hayatım boyunca başarılı bir öğrenci olduğum,akademik ve eğitim gibi konulara karşı ilgili olduğum için-"bayan zeka" gözüyle bakılan ama hiç bir zaman sevilmeyen bir insanım.Herkes bana karşı o kadar ön yargılı ki bir tanısalar çok cıvıl cıvıl ve konuşkanım ama yanaşmıyorlar.Peki hiç öz eleştiri yapmıyor muyum hayır yapıyorum kendi annem bile bana soğuksun dedi anneme çok düşkünüm o yüzden bu sözü o kadar zoruma gitti ki.Bu arada 21 yaşındayım ve hiç erkek arkadaşım olmadı kuzenlerim işi düşüp dersi,okulu olunca yanımda bitiyorlar ancak bir erkek arkadaşları olduğunda toplanıp oturduğumuzda kendi aralarında kıkırdaşıp anlatıyorlar ama benim suratıma bile bakmıyorlar benle hiç bir şey paylaşmıyorlar.Artık beni çok seven anneminde giderek benden uzaklaştığını fark ettim.Tek yakınım bir kız arkadaşım,ağbim ve üniversitede edindiğim 2 kız arkadaşım.Aynı gün doğup büyüdüğüm arkadaşım sözlenmiş bana hiç haber vermedi facesinden silip engellemiş aramızda hiçbir kavga ve kırgınlık olmadığı halde.Belki size tüm bu yazdıklarım hafif gelebilir ama çok yalnızım ve dışlanıyorum.Ağlamaktan çok sıkıldım gerçekten her şeyden herkesten kaçıp uzaklaşmak istiyorum ama mümkün değil kafayı yiyeceğim uyuyamıyorum,iştahım yok çok zayıfladım ve gerçekten çok bıkkınım ömrüm boyunca dışlanmaktan çok sıkıldım.Tek sevdiğim şey olan matematik ve moralim bozuk olduğundan deli gibi matematik sorularına dalıyorum ve aynaya baktığımda kendimden nefret ettiğimi fark ettim.Okuyan olursa şimdiden sabrı için teşekkürler.

tatlım üzülme lütfen bu senin karakterin değişemezsin. kimi insan soğuktur kimisi sokulgan. seni sevmek isteyen böyle sevsin. ben bir anneyim annen hakkında düşündüğüne üzüldüm sana hayatta tek kıyamayacak kişi odur sakın senden uzaklaştığını düşünme. bence psikolojin baya bozulmuş destek almanda fayda var.

Gerçekten söylediğin gibi elimde olan bir şey değil diyorum ya kahretsin karakterim artık sırtımda bir kambur gibi gibi tek getirdiği yalnızlık.Düşünüyorum insanlara elimden geldiğince yardım ederim dertlerini dinlerim iyiliklerini isterim aslında konuşkan,esprili biriyim gezmeyi tozmayı severim ama ne bileyim niye böyle oluyor bir kaç yakın insanda olmasa ne yapacağımı bilmiyorum...

benim de çevremde dost diyebleceğim sadece 1-2 kişi var. arkadaş mı? hayır hayır kullanmıyorum. ne zamn güvendiysem arkamdan konuşuldu, yanlış anlaşıldım. elimi eteğimi çektim ben de.. bugün tek başıma sinemaya gittim. tek başıma yemek yedim. bunlar güzel şeyler.. yalnız da mutlu olabilmek pek kmsenin yapabildiği bir şey değil.. hem çevrende 50 tane bozuk arkadaş olcaksa 1-2 dost olsun çok daha iyi bence. yanılıyor muyum?

elmaşekerim haklısın ama inan ki ben kendimle çok rahat dalga geçebilen eğlenceli bir insanım ama anlamıyorum insanlar benden ne istiyor kuzenlerim erkek arkadaşım olmamasına takmış okuldakiler hocaların beni sevmesine.En yakın arkadaşımdan öte kardeşimdi neden böyle yaptı bilmiyorum arayıp sormak istedim kaç kere ama sürekli insanlara yapışan biri gibi görünmek istemiyorum.

Daha cok gencsin.bende 26 yim.cok yakin arkadasliklarim bitti.unv yurt zamaninda benzer seyleri yasadim.dislanmak degilde uyum problemi yasadgm zamanlar cok oldu.etrafmda hep en yakin bi iki arkadasim oldu.hep uzulrdum bu duruma kendmde problem arardim.simdi ise inanilmaz cevreye sahbm yani arkadas grbuna.o kadar cok dostum varki bazen boguluyorum.hep bi beklenti icine giriyorlar inan.etrafnda sana yetecek bi kac dostun varsa inan gersi bos.tecrubeyle dabit.ailemde yillardr bana soguksun der.annem ablam.ama icimide bilirler.dis gorunusum oyledr.yani ben hic uzulmedim bu duruma.sende takma.anne bu herseyi soyler..

Son düzenleyen: Moderatör:
tatlım üzülme lütfen bu senin karakterin değişemezsin. kimi insan soğuktur kimisi sokulgan. seni sevmek isteyen böyle sevsin. ben bir anneyim annen hakkında düşündüğüne üzüldüm sana hayatta tek kıyamayacak kişi odur sakın senden uzaklaştığını düşünme. bence psikolojin baya bozulmuş destek almanda fayda var.

belki de destek almalıyım bilemiyorum artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım...

Daha cok gencsin.bende 26 yim.cokk yakin arkadasliklarim bitti.unv yut zamaninda benzer seyleri yasadim.dislanmak degilde uyum problemi yasadgm zamanlar cok oldu.etrafmda hep en yakin bi iki arkadasim oldu.hep uzulrdum bu duruma kendmde problem arardim.simdi ise inanilmaz cevreye sahbm yani arkadas grbuna.o kadar cok dostum varki bazen boguluyorum.hep bi beklenti icine giyolar inan.etrafnda sana yetecek bi kac dostun varsa inan gersi bos.tecrubeyle dabit.ailemde yillardr bana soguksun der.annem ablam.ama icimide bilirler.dis gorunusum oyledr.yani ben hic uzulmedim bu duruma.sende takma.anne bu herseyi soyler..

Bende hep kendimde arıyorum hatayı kırıcımıyım,sertmiyim ama insanların beni yalnızca işleri düştüğünde kullanmak istediğini farkediyorum ve bu çok üzücü

benim de çevremde dost diyebleceğim sadece 1-2 kişi var. arkadaş mı? hayır hayır kullanmıyorum. ne zamn güvendiysem arkamdan konuşuldu, yanlış anlaşıldım. elimi eteğimi çektim ben de.. bugün tek başıma sinemaya gittim. tek başıma yemek yedim. bunlar güzel şeyler.. yalnız da mutlu olabilmek pek kmsenin yapabildiği bir şey değil.. hem çevrende 50 tane bozuk arkadaş olcaksa 1-2 dost olsun çok daha iyi bence. yanılıyor muyum?

Yanıldığını sanmıyorum gerçekten o kadar doğru ki az insan çok huzur...

elmaşekerim haklısın ama inan ki ben kendimle çok rahat dalga geçebilen eğlenceli bir insanım ama anlamıyorum insanlar benden ne istiyor kuzenlerim erkek arkadaşım olmamasına takmış okuldakiler hocaların beni sevmesine.En yakın arkadaşımdan öte kardeşimdi neden böyle yaptı bilmiyorum arayıp sormak istedim kaç kere ama sürekli insanlara yapışan biri gibi görünmek istemiyorum.

belki de sorun gerçekten çevrendeki insanlardadır? bence iletişim problemi olan biri değilsn. öyle olsan bizlere nasıl açacaksın ki iç dünyanı.. belki de farklı ortamlara girmeyi denemelisin. tenis,voleybol,yamaç paraşütü,kanyoning tarzı aktiviteler sana iyi gelecektir:)

Evet ben de farklı ortamlara girmeyi düşündüm ve kısmetse eylülde dans kursuna gitmeye karar verdim dans etmeyi seviyorum ve benim gibi dans etmeyi seven insanlarla birarada olursam ortak bir payda olur diye düşündüm.

Evet ben de farklı ortamlara girmeyi düşündüm ve kısmetse eylülde dans kursuna gitmeye karar verdim dans etmeyi seviyorum ve benim gibi dans etmeyi seven insanlarla birarada olursam ortak bir payda olur diye düşündüm.

heey ben de dans tutkunuyum. geçen yıl latin danslarına gidiyordum:))

Bende sicak kanliligimdan sikayetciyim bazen diyiyorum buz gibi olsam...... bekarken okadar cok arkadasim en bastada kuzenlerim vardi..... ama belli bir zamandan sonra kimsenin gercek dost olmadigini anladim....... cocukluk arkadasim vardi akrabamizdida simdide ablamin eltisi.... yuzume hep guler arkamdanda dedikodumu yapiyormus..... ta 15 sene onceki hikayelerimizi yani hayatimda onunla ne paylasmissam ablama anlatmis.... benim gizlim yokki zaten kendim hetseyimi ablama anlatirim....bunlara guluyorum ablama soz verdigim icin soyleyemiyorum......

Bu arkadasim dedigim kisi anneme defalarca demis setwel evlendi degisti diye eskiden aramizda su sizmazdi......

O masumiyet cocuklukta kalmis insanlarin icini art niyet kaplamis.....simdi herkese arkadasim dostum demem.....

En azindan bir darbe yedigimde zoruma gitmez.....benim en iyi dostum arkadasim esim ve 2 oglum..... sirdasim dertlestigim ablam.......Arkadasim var yok hic umursamam..... hatta yanlizlik daha hosuma gidiyor.....

Insanin herseyden once Allah tan yana sansi olsun kuldan olmus olmamis ne farkeder...... cok sukur benim rabbimden yana sansim var cevremde sahte yuzlu insanlar olsada olur olmasada olur....

Bende sicak kanliligimdan sikayetciyim bazen diyiyorum buz gibi olsam...... bekarken okadar cok arkadasim en bastada kuzenlerim vardi..... ama belli bir zamandan sonra kimsenin gercek dost olmadigini anladim....... cocukluk arkadasim vardi akrabamizdida simdide ablamin eltisi.... yuzume hep guler arkamdanda dedikodumu yapiyormus..... ta 15 sene onceki hikayelerimizi yani hayatimda onunla ne paylasmissam ablama anlatmis.... benim gizlim yokki zaten kendim hetseyimi ablama anlatirim....bunlara guluyorum ablama soz verdigim icin soyleyemiyorum......

Bu arkadasim dedigim kisi anneme defalarca demis setwel evlendi degisti diye eskiden aramizda su sizmazdi......

O masumiyet cocuklukta kalmis insanlarin icini art niyet kaplamis.....simdi herkese arkadasim dostum demem.....

En azindan bir darbe yedigimde zoruma gitmez.....benim en iyi dostum arkadasim esim ve 2 oglum..... sirdasim dertlestigim ablam.......Arkadasim var yok hic umursamam..... hatta yanlizlik daha hosuma gidiyor.....

Insanin herseyden once Allah tan yana sansi olsun kuldan olmus olmamis ne farkeder...... cok sukur benim rabbimden yana sansim var cevremde sahte yuzlu insanlar olsada olur olmasada olur....

İnsan böyle şeyler yaşayınca insanları ve hayatı sorguluyor.İnsanlar neden böyle artniyetli anne diye dizinden 2 saatten fazla gözyaşı döktüğümü bilirim.Gerçekten insanlar çok tuhaf

Dans,müzik ve ritim insanı mutlu ediyo değil mi :) Dans ederken insan hem rahatlıyo,hem mutlu oluyor :)

kesinlikle. her şeyi unutturabilen tek şey diye düşünüyordum ama daha niceleri varmış.. yine de hala dans ederim,işittiğim her müzikte ayaklarım benden habersiz hareket eder,sözlerin kıymetinin çok da fazla olmadığının bir göstergesi.:)

elmaşekerim çok doğru dans insanı ritmiyle ele geçiyor bende sevdiğim ya da hareketli bir müziği duyunca yüzümde güller açar ve eşlik eder dans ederim :)

Kızlar sizlerle konuşmak içimi dökmek beni öyle rahatlattı ki gerçekten her birinize tek tek teşekkür ederim bugün kuzenlerimin yanından geldiğimde ağlayarak yazmaya başladım sizlerle yazışırken içimdeki hüznün azaldığını hissettim.

Back
X