Sende benim lisedeki halimi gördüm,17-18 yaşımdaki halimi.Lisede ve üniversiteye ilk geldiğimde aynı ben de böyleydim.Şimdi ise insanlardan bıktım kaçıyorum öyle söyleyim.Çünkü insanları çekmenin,muhabbet etmenin,iletişim kurmanın aslında ne kadar kolay olduğunu zor olanın yalnız kalmak olduğunu gördüm.Bu durumdan sıkıldıysan kendini değiştirmekten çekineceğin bir şey kalmadı demektir.Kendine güven,deli cesareti olsun.Ben şöyle düşünürdüm mesela,yardımcı olmuştur "Herkes seni yalnız bıraktı,herkes sana kazık attı,kimse seni istemiyor.O halde kaybedecek ne olabilir ki,gözlerinde zaten yoksam gözlerinden nasıl düşerim ki" diyerek insanlarla pat diye iletişime geçmeye,pat diye istediğim zaman tanımadığım insanlara bile istediğimi söyleyebilmeye başladım.Böyle böyle açıldım. Bence sen de yapabilirsin gibi geliyor.Çaresizlik insana cesaret verir.
Ama hiçbir zaman yalnızlıktan selam vermeyeceğin,tanışmayacağın tarzdaki insanlarla(özellikle erkeklere) iletişim kurma.Benim hatam bu oldu mesela sosyalleşme deneyimlerimde.Ne de olsa çok yalnızım diye abuk subuk insanları hayatıma soktum,sonra o bunalımlı dışlanmış halimi özler hale geldim.Sen doğru dürüst,temiz insanlarda dene şansını.
Sende resmen kendimi gördüm,benim de mesela kendisine çıkma teklifi eden erkekleri birbirleriyle yarıştırmaktan başka birşey konuşmayan kuzenlerim vardı,o ortama girmek zorunda kaldım.Ama sonradan anladım ki aslında girmek zorunda da değilmişim,onlar benim seviyeme gelene daha adamakıllı birşeyler konuşana,ergen kız muhabbetlerini aşana kadar beni zaten yanlarında haketmiyorlarmış,asilce o ortamlardan uzak durup kabuğuma çekilip kalitemi gösterebilirdim.Bunu yapmadığıma o abuk subuk sidik yarışlarını dinlediğime pişmanım şimdi,sen de pişman olmak istemiyorsan şimdiden uzak dur o ortamdan da.Diyelim onlara gittiniz,onların konuştuğu yere değil de başka yere otur,ağır takıl,kitap oku,tv izle,ortamdaki başka akrabalarınla konuş. Veya elinden geldiği kadar onlara gitme.Çünkü seni üzüyorlar,ve şimdiden sonra senin onlardan uzaklaşmanın,mesafeli durup tavır almanın hiçbir ayıbı yok, çünkü olan sana oluyor onların umrunda değil.
Umarım bunların hepsi işine yarar,senden birkaç yaş büyük biri olarak söylediklerimin işe yararlılığına yüzde yüz inanıyorum çünkü yaşadım.Eğer bu şekilde davranırsan sonradan ben gibi keşke deyip dizlerini dövmezsin..Nasıl davranman gerektiğine burada yazılmış tüm yorumlar ışığında düşünüp taşınıp kararlar alman işine yarayabilir diye düşünüyorum.