• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dışlanmak ve yalnızlık çok acı

en yakın arkadaşım dışardan çok soğuk görünür hep öyle derler ama bence öyle insanlar genelde daha iyi çıkıyor :)eminim sen de öylesindir
bence ,kesın öyleler,benımde kardesım hemsıre,kımse saat soramaz yanına gıdıp ama yapısı öle ıste.....

Tam beni tarif etmişsin. Bi arkadaşım da sebep yokken engelledi beni ve ben de arkadaş ortamında sürekli dışlanmış hissediyorum. Belki de en kötüsü kalabalığın içinde yalnız hissetmek derler ya gerçekten de öyle.. Allah bizim durumumuzda olanlara sabır versin. Belli bi tedavisi de yok ki bunun kader gibi saki.. Şu an ünide okuyorum arkadaş ortamımda dışta kaldığımı hissediyorum. Aşk hayatım da bunalım. Ama bi konuda şanslıyım ki ailem çok iyi. Annem ve kardeşimle arkadaş gibiyiz. Ama sürekli yanımda olamıyorlar işin kötüsü bu.
Bence yapabileceğimiz en iyi şey aldırmamak olacaktır. Üstüne düşüp kafa yormaya değmez..Sen elinden geldiği kadar gayret etmişsin soğuk göründüğünü söylesemişsin ama buna rağmen çabalamışsın. Elinde en azından iyi anlaştığın insanlar var bence onlara odaklanmalısın. Diyorum ya, benim sadece ailem var. Keşke daha fazla yardımcı olabilsem ama ben de aynı durumdayım kelin merhemi olsa kendi başına sürer derler ya çözüm arayışındayım..:/

Bende yalnızım. Bi kac yakın arkadaşım vardı ama lise bitince onlarla cok sık gorusemez olduk. Okula başladım herkes cok cabuk kaynastı yakın arkadas oldu ama ben sadece meraba meraba. Yalnızlık zor..

Gerçekten söylediğin gibi elimde olan bir şey değil diyorum ya kahretsin karakterim artık sırtımda bir kambur gibi gibi tek getirdiği yalnızlık.Düşünüyorum insanlara elimden geldiğince yardım ederim dertlerini dinlerim iyiliklerini isterim aslında konuşkan,esprili biriyim gezmeyi tozmayı severim ama ne bileyim niye böyle oluyor bir kaç yakın insanda olmasa ne yapacağımı bilmiyorum...
Ahhhh ahh aynı durumdayız bende yalnızım ve bazen çok sıkılıyorum

Arkadasim bende tipki senin gibi disardan fazlasiyla soguk gozuken biriyim.hatta oyle sogukmusumki bi cocuk benden hoslanmis ama korkusundan ciddi anlamda diyirum korkusundan hic soyleyemedi bana .bende baskalarindan öğrendim. Aslinda konusuldugunda cok neseli biri oluyorum hatta beni yakindan taniyanlar cok cok kimik oldugumu soyler.ama gel girki tanimayanlar neler der neler.mesela benim yuzum biraz asık durur .yeni girigim ortamda iakadar cekinirimki kimseyle ne tanisabilirim ne de konuşabilirim.ama zamanla alisinca sunu farkettim. Ben cekindigim icin aralarina giremiyorum onlarda benden cekindigi icin aralarina davet edemiyolar.hatta bi kiz arkadaim var beni ilk gördüğünde 'bu kizla kesinlikle anlasamicaz bol bol kavga edicez ' demis :) ama sonra gayet iyi oldu aramiz. Dicegim su ki ortama girmekten ksinlikle çekinme. Ama illede cok cekiniyorum utanıyorum dersen bosver boyle kal disardan acatip cool ve havali gozukursun :)

Canım benim ya... acaba mizacın mı soğuk geliyor insanlara? annen neden senden sogusunki, yada arkadasın neden durup dururken seni engelleyip siliyo her yerden, allah allah.... çok merak ettim suan seni

20 yaşlar herkes için zor ,herkes bir dönem o duyguları yaşıyor
bence senin yapınla alakalı değil
çok ta acımasız eleştiri yapmış kendinle ilgili , kendini sev , iyilik yap, ama en önemlisi elindekilere şükret ,
diğer insanlarada takılma , farklı olmak bir ayrıcalıktır ve bir zenginliktir , ama biri sana nazar etmiş buna izin verme artık negatif duygularını bir tarafa bırak

Ben de uzunca bi sure sebebini biturlu bilemedigim yalnizlikla bogustum. Artik cok mutlu biriyim
Sebebini bulamazsan eger asla ama asla sucu kendinde arama. Cunku bunu yaparsan varolan ozguvenini baltalamis olursun ve gelecekte karsina cikacak olan insanlari engellersin. Bende sosyal fobiyi tetiklemisti bu durum.
Mesleki cabalarinin haricinde ekstra bi hobi edinmelisin. Bu senin ozguvenini arttirir ve kafani kotu dusuncelerden arindirir. Resim ciz ya da kitap oku belki de ibabet et yoga falan yap. Ne yaparsan yap bunaliminin esiri olup evden disari cikmamazlik etme. Gun isigi gormenin ruh haline olan faydasi cok ama cok yogun.
Telefon rehberini ya da sosyal hesaplarindaki kisi listelerine yavasca goz at. 10 yildir gorusmedigin bi arkadasina ulasip eski gunleri yad edebilirsin, bunu hickimse yadirgamaz. Denememezlik etme. Olumsuz sonuclansa dahi caba gostermemekten daha iyidir.
Benim bu sureci atlatmam icin bunlar yeterli oldu. Oncelikle ozguvenli ol

Ne mal olduklarını bildiğimiz halde eksikliğini arıyoruz ya o arkadaşların bu düzene nalet olsun.:)
Ben ilk önce toplumu dışladığım için şimdi dahil olamıyorum ama seninki enteresan çünkü kendimle kıyasladığımda bi dönem bende derslerimde başarılıydım ve sınıf arkadaşlarım bunun için yaklaşırlardı ama her ortama da çağırırlardı beni sadece ders için değil.
Ben şimdi bi ortama girsem konuşcak laf bulamadığımdan konuşamam sen konuşkanım eğlenceliyim diyosun ama neden hala böyle acaba?

Konu açılalı baya olmuş o zaman konuyu kendime çevireyim.
Ya bende çok yalnızım topluma girince kimseyle konuşmak istemiyorum lafı hemen kısa kesiyorum ama bi taraftan da arkadaşım olsun istiyorum.Napmalıyım acaba :)

Bosvereceksin.
Güçlü duracaksin.
Bi evladını takacaksin kafana bu hayatta.
Yalnizsan yalnizsin.
Belki yarın farklı olur.
Bu düşüncelere dalma.
Kariyerine okuluna yoğunlaş.
Kendine değer ver.
Elalem düşünsün bırak. .

Back
X