Diyanet: Dövmesini sildiremeyen Allah’tan bağışlamasını dilemeli

HanimKelesimiGetir

SüperAnneAnne
Pro Üye
20 Mart 2008
142.027
214.089
1.423
60
Diyanet: Dövmesini sildiremeyen Allah’tan bağışlamasını dilemeli
Oktay ENSARİ/KAYSERİ (DHA)
8 Ocak 2015
27309671.jpg
0
Paylaş
    • inPaylaşın
DİYANET İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun yeni yayınladığı fetvalar arasında dövme yaptıranların Allah’tan bağışlanma dilemesi istendi. Dövme konusundaki fetvada, "Vücudunda dövme bulunan bir kimse mümkünse, onu ortadan kaldırmalıdır. Bu mümkün olmazsa, Allah’tan bağışlama dilemelidir" denildi.
Din İşleri Yüksek Kurulu, kalıcı dövmelerin yanı sıra, geçici dövmelerin gusül ve abdeste mani olduğunu bildirdi.

Bu konuda yöneltilen soruya şu fetva verildi:
"Dövme yani vücuda iğneler batırarak deri altına boya zerk etmek sureti ile deri üzerinde çeşitli şekiller oluşturmak dinimizce yasaklanmıştır. Peygamberimiz şöyle buyurmuştur, ‘Dövme yapan ve yaptıran kadınlara, kaş ve yüzlerinden tüy yolan ve yolduranlara, dişlerini seyreltip inceltenlere ve bu şekilde Allah’ın yarattığı şekli değiştirenlere Allah lanet etmişti ‘. Dövme yaptırmak yasaklanmış olmakla birlikte, deri üzerinde suyun alta ulaşmasına engel olacak bir tabaka oluşturmadığı için gusül ve abdeste engel değildir."

Din İşleri Yüksek Kurulu, "Dövme yaptırmak, abdeste veya gusle engel midir?" ve "Kalıcı dövme ile geçici dövmenin bu konudaki hükmü aynı mıdır?” soruları üzerine, şu yanıtı verdi:
"Vücudunda dövme bulunan bir kimse mümkünse, sağlığına zarar vermeyecek yöntemlerle onu ortadan kaldırmalıdır. Bu mümkün olmazsa Allah’tan bağışlama dilemesi, yaptığına pişmanlık duyması gerekir. Yapıştırma yöntemi ile deri üstüne yapılan geçici ‘dövme’ ise suyun deriye ulaşmasına engel olacağından gusül ve abdeste engel olur."
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27918161.asp

estetik olan herkes nasıl eski haline gelecek acep.

dönemeyecekler artık yapacak bişey yok kutularında büyük hissediyorum:110:

o değil de göz göre göre çalan hırsızlık yapanlar iftira atanlar devleti soyup soğana çevirenler Allah'tan nasıl af dileyecek diyanet bir de buna açıklama yapsa keşke.

Kaş ve tüy yolduranlar ne alaka ya
Kadınlar öyle mi dolaşacakmış
O halde erkeklerde traş olmasınlar saç uzatsınlar ve bir çok politikacının yaptığı saç ekimi ve saç boyasını da yapmasın
En önemlisi şekilcilik yapmasınlar
Hepsi bir örnek badem , bence en büyük sıkıntıda burada simge gibi bıyıkları

"...yüzlerinden tüy yolan ve yolduranlara" diye yazıyor. yanlış mı okudum diye yeniden baktım da muhtelif bölgelerle alakası yok ki yazının.
Yazıyı desteklediğimden değil de yanlış anlaşılmış sanki.
Kaldı ki yüzdeki yolunmaması gerektiğini belirtmesi de bana göre de saçma ama yazıyı tam okumak önemli.

"...yüzlerinden tüy yolan ve yolduranlara" diye yazıyor. yanlış mı okudum diye yeniden baktım da muhtelif bölgelerle alakası yok ki yazının.
Yazıyı desteklediğimden değil de yanlış anlaşılmış sanki.
Kaldı ki yüzdeki yolunmaması gerektiğini belirtmesi de bana göre de saçma ama yazıyı tam okumak önemli.
evet yanlış anlamışım. ama bunun ayrımı ne . yani o tarafı al ama yüzünü alma. Allahın yarattığı şei değiştirmemekse amaç o bölgede değişim ne peki.
o bölgeyide Allah yaratmadı mı

evet yanlış anlamışım. ama bunun ayrımı ne . yani o tarafı al ama yüzünü alma. Allahın yarattığı şrei değiştirmemejkse amaç o bölgede değişim ne peki.
o bölgeyide Allah yaratmadı mı
Onun açıklamasını bilmiyorum aslında. Yüzdeki kıl tüyün alınmaması Allah’ın verdiğine saygı mı ondan emin değilim. Belki yanlış yorumlanan ya da sonradan eklenen bir şeydir. Ama şu devirde tüm dini kesimler dahil bu kurala uymadığı aşikar.

keşke yazılanlar yazıldığı gibi algılansa yazar yazdığından utanıyor daha sonra....
muhtelif bölgelerle ilgili cümle kurulmamış,malum hadesten taharet ,necasetten taharet denilen iki imanın şartı mevcut,neyse fazla yazmayayım saygılar.

Onun açıklamasını bilmiyorum aslında. Yüzdeki kıl tüyün alınmaması Allah’ın verdiğine saygı mı ondan emin değilim. Belki yanlış yorumlanan ya da sonradan eklenen bir şeydir. Ama şu devirde tüm dini kesimler dahil bu kurala uymadığı aşikar.
o kaş şeklinin değiştirilmesi ile ilgili bir durum yani bıyığındki ve yüzündeki tüyü almanla ilgili değil ,bu arada O okypete o malum bölgedeki kılı tüyü aldığında herhangi bir fiziki değişikliğe uğramazsın fakat kaşla insanın yüz şekli değişir..bu arada dipnpt geçeyim yanlış anlaşılmasın kaşını alan biriyim..

o kaş şeklinin değiştirilmesi ile ilgili bir durum yani bıyığındki ve yüzündeki tüyü almanla ilgili değil ,bu arada O okypete o malum bölgedeki kılı tüyü aldığında herhangi bir fiziki değişikliğe uğramazsın fakat kaşla insanın yüz şekli değişir..bu arada dipnpt geçeyim yanlış anlaşılmasın kaşını alan biriyim..
O malum bölgeden bahsetmemiş zaten yazıda, ben de iki kere okudum acaba ben mi kaçırdım diye de mümkün değil o mana bile çıkmaz. O da sonradan eklenmiş ya da genişletilmiş konu. Yanlış anlaşılmış zaten:KK76:

O malum bölgeden bahsetmemiş zaten yazıda, ben de iki kere okudum acaba ben mi kaçırdım diye de mümkün değil o mana bile çıkmaz. O da sonradan eklenmiş ya da genişletilmiş konu. Yanlış anlaşılmış zaten:KK76:
siyaset topiğinde her şey zaten metin dışı doğaçlama yapıldığı için sapıyor bu sebeple bu topiğe yazmayı sevmiyorum.

seninle mesajlaşmayacağım . lütfen beni etiketleme.

seninle mesajlaşmayacağım . lütfen beni etiketleme.
neden hakaret mi var iğneleme mi ha çok meraklı olduğumdan değil ama tarafsız ve adil olmak terimlerine uymuyor yazdığın haberin olsun ...bir daha etiketleyip muhattap almam merak etme saygı duyarım.

Söylenen söz Efendimiz e ait. Inanmayan kişiyi bağlamaz o halde. Dövme yaptırırken Güle oynayami yaptirdiniz yoksa azda olsa acı cekmediniz mi? Vücuda verilen her türlü acının hesabı var. Dövme namaza engel değildir diyor yaptıran da aforoz edildi demiyor. Sadece vücuda verdiği eziyet için Allah a Sığınsın diyor. Efendimizin sözleri uzerine ''komik'' vs yorumları yapanları kınıyorum. Inanmiyorsaniz o sozler sizi bağlamaz. Bu şekil Yorum yapmakta kimsenin haddine düşmez.

Kaş almıyorum,yüzümüde yolmuyorum buradan kurtardım hadi,dövmem var dişleride yaptırdım şimdi lanetlimi oldum yanii :KK12::KK12:
ablacım devir değişti kurallar değişmedi daha önce dövmenin günah olduğu ile ilgili bir şey duyduğumu hatırlamıyorum ben ,ha adam yanacaksınız biteceksiniz dememiş sanırım yanlış anlamıyorsam ,bence çok takılmamak lazım,ha ben çok itibar etmedim (kaşla ilgili gerçeği maalesef biliyorum ama aldık bi kere devam ediyo),bir de bir adamın demesiyle yanmazsınız her şeyi bile Allahtır sen bizden iyi bilirsin :KK66:
edit:dombikin dediği gibi vücuda verile ızdırapla ilgili bir nokta mevcut.

Back
X