Fedakârlığın huzuru
Hutbede ayrıca, “Günümüzde niceleri yavrusu, anne - babası, yakınları komşuları, kardeşleri ve kutsal değerleri için feda göstermesi gerektiğinde bundan uzak durabilmektedir” denilerek fedakârlığın getirdiği ‘huzur ve bereket iklimi’ anlatıldı.
Geçenlerde bir söz okumuştum.Zenginimiz bedel verir şehidimiz fakirdendir diye.
Secimlerden önce şehitlerin sayisi bile aciklanmiyordu,açılım sabote ediliyor diye.Şehit var diyenleri de şehit kanıyla beslenmekle suçluyorlardı.
Şimdi ne değişti de şehit cenazeleri canlı yayında verilir oldu.Birilerinin istikbali için nice canlar gidiyor.
Bunda payi olan kim olursa olsun,bunun hesabını verecektir.
Ben biraz benzerini diyorum?Evet kimin payi varsa hesabini verecek. Sehitlerimizi kim sehit ediyo sovulmesi gereken onlar degilmi. Sizin hesabiniza gore pkk degilde savunma yapan devlet suclu. Askerlik niye var diyin tam olsun
Ben biraz benzerini diyorum?
Zorunlu askere alınan gençleri niye itin köpeğin karşısına yem gibi çıkartıyorlar diyorum. Profesyonel askerler bile o arazi koşullarında, o çatışmalarda, o teröristlerin karşısında zorlanırken okulunu yeni bitirmiş ana kuzularını niye oralara atıyorlar diyorum.
Zorunlu askere alınanların, seferberlik ilan edilmesi dışında terör operasyonlarına gönderilmemesi gerektiğini de düşünüyorum. Liseyi üniversiteyi yeni bitirmiş 18-20 yaşındaki çocuğun eline hayatında ilk kez silah verip, Şırnak'ın dağına orada yıllardır çatışan teröristin karşısına gönderilmemeli diye düşünüyorum.
Terörle mücadele profesyonel askerin işi olmalı diyorum. Hayatının 6 ayını askerde geçiren çocuğun değil.
Milliyetcilik 75 milyonu ırkından ve sagcı solcu türk kürt alevi demeden kuçaklaya bilmektir!!..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?