Selamlar Herkese, sanırım kendime göre bir konu buldum sonunda umarım devamını getiririm.
36 yaşındayım. Şu anda 109 kiloyum (sabah tartıldım), boyum 1.65m. Benim kilo sorunum ve zayıflama sevdam sanırım asırlardır sürüyor. Herhangi bir sağlık problemim yok, buna kolestrol, kalp rahatsızlıkları, şeker ve hormon rahatsızlıkları dahil. O kadar uzun süredir kiloluyum ki sanki zayıflarsam güçsüz olacağımı düşünüyorum. 10 yaşında 55 kiloydum, ailem hiç bir zaman kilomla ilgilenmedi, sadece arada zayıflarsan iyi olur gibi cümleler kurdular. Şimdiki anneleri görüyorum, genç kızlarının bu sorunu olduğunda aktif şekilde ilgileniyorlar. Kilo verme maceralarıma gelirsek:
Üniversiteye girdiğimde aşık oldum, 19-20 yaşındaydım sanırım. 85 kilodan 62 kiloya düştüm 2 ay içerisinde, sonunda hastanelik oldum çünkü neredeyse hiç bir şey yememiştim bu 2 ayda ve midemi, mide üst kapağını mahvetmiştim. En ufak şey yediğimde kusmaya başlıyordum. Tedavi falan derken üniversitenin sonunu yine 90 kilo ile bitirdim.
2007 yılının ocak ayının başında tartıda 100 kiloyu gördüm, korkmuştum. Bundan bir hafta sonrada ayak bileğimi kırdım ve 1 ay alçıda kalacağı söylendi. Daha çok korktum. 1 ay alçı dmek en az 8-10 kilo daha demekti ve zayıflamaya karar verdim. 5 ayda 28 kilo verdim ve 72 kiloya düştüm. Bu arada aşık olmuştum yine :)) (Bu seferki ile evlendim)
Mayıs 2007 de 72 kilo iken, tam 1 sene sonra 85 kilo çıkmıştım. O gün bugündürde düzenli olarak çıkıyorum. 98 kiloda epey bir kaldım ve şu son 10 kilomu sanırım 4 ayda aldım.
Hayat tarzıma gelince:
evliliğimin 10. yılı içerisindeyim, çocuğumuz olmadı eşimden kaynaklanan problemler nedeniyle, olmayacak gibide duruyor, home ofis ve çok yoğun bir işim var, günde en az 12 saat çalışıyorum, eşimle birlikte çalışıyoruz, sürekli oturuyorum hareketim ev işleri haricinde neredeyse yok, son gittiğim diyetisyen bu kilo ile spor yapmamamı belirtmişti, bu kilo ile yürümek dizlere ve diğer eklemelere, omurlara ciddi hasarlar verebiliyor, en azından 90 kilonun altına düşünce yürüyüşe başlamamı, 80 kilonun altına düşünce de spor yapmaya başlamamı önermişti. Ki haklı. Nedenlerini uzun uzun anlatmiyim.
Eskiden sporla çok uğraştım, judosundan yüzmeye, tenisinden voleybola hatta mağaracılık ve dağcılığa kadar, vucudum o nedenle dayanıklı ve sağlam, bu kiloya göre epey düzgün bir vücudum var denebilir(artık ne kadar düzgün olacaksa), hala mavi jeansin 36 beden mona kotuna girebiliyorum. (Artık son demleri gerçi, 2-3 kilo daha alırsam olmayacak)
Sanırım son 15 senede 20 kadar diyetisyene gittim, hiç birinden sonuç alamadım. Sonuç alamadım derken hepsini bıraktım çünkü o listelerdeki yemekleri yapacak ne zamanım var ne de uğraş gücüm. Birde hayat tarzıma oturmadığından verdikleri listeler, en ufak değişiklikte kilo almaya devam ettim. Benim istediğim ömrüm boyunca uygulayabileceğim bir düzen. Diyetlerini uygularken herşey güzel ama bunu hayat tarzı yapamaz iseniz çok daha fazla kilo alıyorsunuz sonrasında. Bunu defalarca yaşadım. Zayıflama konusunda teknik bilgim oldukça sağlam, deneyimlerim fazla ama açıkçası yemek yemeyi seven, çoğu zaman yemek konusunda aç gözlü ve gözü bile doymak bilmeyen biriyim.
Bugün tartıda 109 kg ı görünce şunu dedim, 36 senedir yiyorum 1 senede yemeyeyim artık. Ama dediğim gibi olay hayat düzenini değiştirmekte. Senelerdir buna uğraşıyorum. Herhalde ömrüm boyunca diyetlerle toplam verdiğim kilo 100 kg ı geçmiştir. Ama hep fazlasıyla geri aldım. Bugün yeniden başladım diyete. Günde 2 öğünlük vaktim var belki 1-2 atıştırma ekleyebilirim o kadar. Oturup yine yemek yapacak vaktim yok. Çok doğrumu değil ama bunu değiştirmem de mümkün değil. Yaptığım protein diyetleri sebebiyle etten, tavuktan da soğudum. Göresim bile yok. Şimdilik planım şu şekilde:
Sabah:
2 yumurta
peynir
domates
Öğlen:
1 bardak süt
Akşam:
bakliyatlı salata (dün haşlanmış börülceli salata yedik mesela, bakliyatlar bitene kadar bunu düşünüyorum, sonrasında tavuklu salata, ton balıklı salata vs olabilir. Bakliyat olarakta kuru börülce, barbunya, kuru fasülye, yeşil mercimek güzel oluyor salatada )
yoğurt
Yatmadan 3 saat önce:
süt yada yoğurt
ölçü belirtmediklerimde sınır yok, yoksa hayatta doyamam diye düşünüyorum. Çikolata krizlerim yoktur hatta sevmem. Sütlü tatlıları çok özlüyorum sadece diyetlerimde, onuda biraz tatlandırıcılı süt ile giderebilirim diye düşünüyorum çok kriz gelirse.
İlk hedefim 90 kg, sonrada 75 kg. Öyle çok zayıf hatta zayıf olmak gibi bir hayalim yok, dediğim gibi 50 kg olup iki poşet kaldıramamaktansa, 75 kg olup her işimi kendim görmeyi yeğlerim.
Amacım zayıflama arkadaşı bulmak tabiki. 20 kilo kadar vermek isteyen birileri var ise özel mesajdan haberleşebilriz. Forumu takip etmek sürekli bazen zor olabiliyor. Sürekli iletiler geldiğinden sayfalarca okumak zor olabiliyor.