Diyet yapan misafire ne ikram edilir?

diyetliyiz diye gelip hazırladıklarını az bulmasınlar sonra :KK70:
en uygunu çay yanına badem ceviz beyaz leblebi işte kuruyemiş
sonra meyve salatası yada meyve tabağı
en son da şekersiz türk kahvesi bitter çikolata
için rahat etmiyorsa bir de kurabiye yap belki yerler diye yemezlerse de bir şey olmaz dolapta bir aya kadar saklanan kurabiyeler var en olmadı ertesi gün bir iki komşunu misafir alır yersiniz
ne güzel misafirlermiş böyle bana misafir geldiğinde elim ayağım birbirine dolanıyor kek pasta börek çörek diye

Boregin icine ispanak koyunca borek olmaktan cikmiyor ne yazik ki. Hele karnibahar kizartmasi falan denmis insaf ya kizartma kizartmadir..
Su an link veremiyorum fakat google a diyabetik yulafli kurabiye yazarsaniz cikan tarifi yulaf ezmesiyle hazirlayin seker cok az veya hic koymayin. Icinde kuru meyveler var cunku, incir uzum ceviz koyun. Kahvenin yanina sahane gider.

eğer misafirleriniz yurt dışından gelecekse, kahveyle ağırlamak hafif kaçar.
Bence çay menüsü hazırlayın. bol yeşillikli kısır, ıspanaklı börek, yoğurtlu salata, zeytinyağlı karnıbahar kızartması gibi.. tatlı olarak da sütlü tatlı tercih edersiniz..
Bence kuruyemiş daha iyi olur yaninada burcak gibi yulafli biskuviler cok hos olur :))

Yurtdisindan mi geliyorlar orayi kacirmisim. Haliyle yemekte gerekir. Bunlar da uygun konu sahibi. :KK19:

Boregin icine ispanak koyunca borek olmaktan cikmiyor ne yazik ki. Hele karnibahar kizartmasi falan denmis insaf ya kizartma kizartmadir..
Su an link veremiyorum fakat google a diyabetik yulafli kurabiye yazarsaniz cikan tarifi yulaf ezmesiyle hazirlayin seker cok az veya hic koymayin. Icinde kuru meyveler var cunku, incir uzum ceviz koyun. Kahvenin yanina sahane gider.
ee evine misafir geliyor, ne kadar diyette olsa da, gözünü ve gönlünü hoş tutacak bir masa görmek ister.. diyetteyse dahi, tadımlık yer. diyeti de bozulmaz.. ne ikram etsin konusahibi. haşlanmış karnıbahar ve brokoli mi?

Yurtdışından geleli bir kac gun oldu.
Yeni gelmiyorlar.
Yemek hazirlamicam ya :/

Tembel, :KK53: bak sadece kisir iyi olur. Beni dinle.

Ardindan da bir kahve ikram edersin. Burdan bir arkadas kaysiya ceviz batiriyordu. Lezzetli oluyormus. Ben meyve yemiyorum ama kacamak olabilir.

Ben niye kendimi paraliyorum ki. Sanki ben gelicem sana. :KK70:

Slim, suan haftalik diyet yemeklerini hazırlayıp buzluga atmış biri olarak tavsiyem meyve ve kuruyemiş tabağı hazırlaman olacak.

Servis tabağınin bir kısmına yarım muz doğrayipp üstüne çok hafif bal gezdirerek biraz tarçın serpebilirsin.
Kivi de olur.
Diğer kısmınada incir,ceviz,badem türü gibi.

Hem şık bir sunum olmuş olur,
Hemde onlara hitap ettiğin için hoşlarina gider.

Bizde gecrn gun misafrligr gittik esim diyetteydi digrr ailedrn dr arkadas diyettrydi. Ev sahibi karisik yapmisti. Diyet yapmayanlar icin manti borek vardi. Diyettekiler de salata burokoli vr zeytinyaglilar vardi. Sende yesil salata yapip yanina diyet biskuvi galeta alabilirsn.

ee evine misafir geliyor, ne kadar diyette olsa da, gözünü ve gönlünü hoş tutacak bir masa görmek ister.. diyetteyse dahi, tadımlık yer. diyeti de bozulmaz.. ne ikram etsin konusahibi. haşlanmış karnıbahar ve brokoli mi?
Diyetteki insanın gönlünü hoş edecek en son şey zeytinyağlı sarma, pasta, börek ve türevleridir herhalde. Aslında bu biraz da diyet yapan kişinin ciddiyetine bağlı. Kimisi kaçamak gıdaları ağzına dahi sürmez, kimisiyse pasta börek yapılmış olsa da şu diyete bi ara versem der. Ben diyetteysem asla yemem, en nefret ettiğim cümle de "diyetini evinde yap burda yiyeceksin" tarzı laflardır. Hele de önceden belirtilmişse bence insanların hassasiyetlerine saygılı olunmalıdır. Ben diyetteyim diyip gittiysem pasta gördüğümde bu adam benimle dalga mı geçiyo yoksa pastaya karşı sabrımı mı sınıyo derim. Ha yarım yamalak sürekli diyette olan tiplerdensem o ayrı..

Tam buğday unundan yağsız şekersiz kurabiye ya da lor peynirli muffin yapabilirsin.
Kuruyemişlerin de hepsi olmaz zaten.
çiğ badem ve sarı leblebi en iyisi.
Meyve şekeri zararlı olduğu için yemeyebilirler.
Ama ben diyetteyken ısrarla bir şey ikram edilmesinden hiç hazzetmezdim.

Yoğurtlu salatalar yapabilirsiniz. Annem mor bi salata yapıyor sanırım lahana o. Aşırı sevilir. Dilerseniz tarifini atabilirim basit de bir şey. 3 çeşit bir şey bulursanız çayla ikram güzel olur. :)

Ama sadece kahve ikram edecekseniz hazır diyet bisküvilerden alabilirsiniz.

Kizlar selam.
Sevgililer gununuz kutlu olsun. ♡♡
Direk konuya giriyorum.
Yurtdisindan arkadaslarim gelecek. Gunduz oturmasi.
Fakat ikisi de diyette olduklarini ve kahveye geldiklerini belirttiler. Bir sey hazirlama diye de eklediler.
Ben ne hazirlayacagim?
Hicbir sey hazirlamadan da olmaz sanki, evime ilk gelisi birinin.
Meyve, yarım yağlı kaliteli peynir ve ev yapımı çubuk. Yada müsli kuru meyve ( kayısı kuru üzüm) ile yapılmış unsuz ve esmer şekerle yapılmış kurabiye.

diyet kanepe yap. iki kepek ekmeğin arasına peynir domates salatalık gibi koy. kürdanı batır, küçük parçalara böl. hem şık durur.

Kisir yesinler bir sey olmaz.
Ya da mercimek koftesi diyet icin iyidir (yagini az koymak sartiyla)
Coleslaw yapabilirsin ama mayonezi eksi olmayan yogurtla degistirerek.
Fasulye veya mercimek salatasi da olabilir.
Ben olsam booool yesillikli bi kisir tercih ederdim.
Ama bu saydiklarim kahvenin degil iyi demlenmis bir cayin yaninda gider :)

Back
X