Diyet yaparken tatlı krizi gelirse!

BinbirRenk

Guru
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
3.972
943
363
Merhaba, uzmanlar tatlı yerine meyvayı öneriyorlar fakat bazen meyva yetersiz kalıyor. İnsan yine de isteğine dur diyemiyor. Ben bu tarifi denedim çok nefis oluyor. Yalnız tarifteki tat az geldi birkaç tane günkurusu(siyah kayısı) da kattım. İstediğiniz tadı bulana kadar kayısı veya hurma katabilirsiniz. Kavanozla dolaba koydum. Günde 1 tatlı kaşığının bir zararı olmaz. Bu tarifte un, yağ, şeker olmadığından kalorisi daha az.a.s

Malzeme: 14 adet yumuşak kuru hurma, 1,5 su bardağı ceviz, yarım çay bardağı kakao, vanilya, yarım çay bard. az yağlı süt.
Yapılışı: Hurmanın çekirdeklerini çıkarıp blenderdan geçirin. 1 bardak cevizi de ekleyin. Çekmeye devam edin. Kakao ve vanilyayı katıp hamur kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. karışım kuru olursa yarım çay b. sütü de katın. En son yarım bardak cevizi de iri doğrayıp içine katın. Cam kabın içinde presleyin.süprizzzzz
Saklama süresi: buzdolabında 1 ay.

Kullanılışı: İstediğiniz zaman (öğün arası ya da öğünle birlikte) günde küçük parçalar halinde tüketilebilir.

Etki Mekanizması: Kansızlığı önler, kalbi korur, tatlı ihtiyacını azaltır, LDL- kötü kolesterolü düşürür.

Paylaşımın için teşekkürler arkadaşım.Tatlıyı çok seven ve diyet yapan biri olarak en kısa sürede deneyeceğim

Rica ederim canım. Hem birkaç dk.da hazırlanıyor hem de tam bir çikolata tadında. :icecream:Bu arada sıkı diyetlere, listelere karşıyım. Zaten yapılan araştırmalar sıkı diyet yapanların % 90ının 3 yıl içinde geri aldığını göstermiş.Çok üzgünüm çoook genetik mirasımızla fazla oynayamıyoruz ne yazık ki. Öğün aralarında 4 saati geçirmeyelim, sık ve sağlıklı beslenmeye özen gösterelim. Doğal beslenmeye önem vermeliyiz aslında. Herşey burada bitiyor ama nereden bulacağız işlenmemiş besinleri. Örn: Süt ve ürünleri doğalını tüketeyim desen hijyen değil deniyor, diğerlerinde katkı maddeleri. Ne yiyeceğimizi şaşırdık doğrusu.:roflol: Herkese sağlıklı zayıflamalar diliyorum.a.s

Canım bende çok sıkı bir diyet yapmıyorum.Zaten migren hastasıyım,aç kalamam.
Ne yapıyorum soğan suyu içiyorum,yarım saat kadar sonrada kahvaltımı yapıyorum yada yemeğimi yiyorum.
Öğün aralarındada yeşil çayımı içiyorum,çok acıktıysam bir galeta ve meyve yyorum.
Ekmek olarakta Uno nun light ekmeğini yiyorum bir dilimi bile epeyce tok tutuyor.

Hurma; Son araştırmalar hurmanın düzenli tüketildiğinde pek çok yararları olduğunu göstermiştir. Bilim adamları sadece ramazanda değil, her zaman azar azar tüketilmesini öneriyorlar.

• Protein içerir.
• Protein, yağ ve karbonhidrat (üçünü bir arada ) içeren tek meyvedir.
• Vücudun yaşlanma belirtilerini azaltır.
• Saf hurma cildi besler, hamilelik ve güneş lekelerini yok eder.
• İçerdiği demir sayesinde, kansızlığa iyi gelir.
• B1, B2 vitaminlerinin bir arada bulunmasından dolayı karaciğeri kuvvetlendirir.
• Boğaz ağrısına, öksürüğe iyi gelir.
• Kansere ve kalp damar hastalıklarına karşı koruyucudur.
• İçerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik hastalıklarına karşı koruyucu özellik taşır
Evet hurma veya kayısının 100gr.da 250 kalori var ama en azından doğal ve yararları alacağımız kalorisinden daha fazla. Zaten bu meyvelerden birkaç tane kullanıyoruz ve uzun zamana böldüğünde günde 1-2 tatlı kaşığının bir zararı olmayacağını düşünüyorum. Yani aralarda atıştırmalık yenen diyet bisküvilerden iyidir.a.s

Mısraa soğan suyunu hep duyuyorum ama tam olarak nasıl uygulandığını bilmiyorum. Hangi cins ve nekadar soğan, her gün mü yoksa belli aralıklarla kürler mi? Nasıl bir uygulama yaptığını gördüğün yararları anlatırsan memnun olurum.

evet canım denedim çok güzeldi gerçi bana kalmadı kızlarım ve eşim yediler
ama tadına baktım çok güzeldi
ben biraz az yaptım hurmam az kalmıştı
çok teşekkür ederim binbirrenkçim böyle güzel tariflerini bekliyoruz canıma.s.

Afiyet olsun haticecimopuyorumnanaktan. Olsun nasılsa çok kolay yine denersin. Beğendiğinize sevindim.
Yine diyet tarifler var ama esmer şeker veya esmer un var içinde genelde.
Bir elma tatlısı var az şekerli onu yazabilirim. Çok pratik.
Arada az kalorili tarif bulursam yine yazarım.

2 adet çok ince dilimlenmiş elma
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı,

1. İlk olarak fırınınızı 200 dereceye ayarlayıp ısınmasını sağlayın.
2. Fırın tepsinini yağlı kağıtla kaplayıp, elma dilimlerini dizin.
3. Ayrı bir kapta tarçın ve esmer şekeri karıştırıp, elmaların üzerine serpin.
4. Yaklaşık yarım saat kadar (elmalar kuruyana kadar) pişirin.
5. Fırından çıkarıp, servis yapıncokacimcoook

canım buda çok güzele benziyor en yakın zamanda bunuda deneyeyimolumunekankayizsmile

tatlı krizine girmemek için kullanılacak şey tarçın. ister yoğurda karıştır ister süte iç gitsin. tatlı aklına gelmiyor

canım tarifin çok güzeldi denedim
yalnız bende esmer şeker yoktu normal şeker kullandım 1 tatlı kaşığı kadar
ben çok beğendim tarifin için tekrar teşekkürlera.s.

canım tarifin çok güzeldi denedim
yalnız bende esmer şeker yoktu normal şeker kullandım 1 tatlı kaşığı kadar
ben çok beğendim tarifin için tekrar teşekkürlera.s.

Afiyet olsun canım. Forumun ennn iflah olmaz tatlıcıları biziz herhalde.
Senin de bildiğin diyet tatlılar varsa yaz haticecim.:icecream:

Çok güzel tarifler kriz anında çok işime yarıycaktır. Özelliklede elmalı olanı tam bana göre bugün deniycem binbirrenk paylaşımların için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…