Diyeti birakinca neden kilo aliyorum?

zeineb

Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2012
35
1
16
Balıkesir
bayanlar diyeti bırakınca 1-2 kilo almak normal midir? ben 50ye kadar indim. 1 aydır baya yiyip içiyorum.çikolatası keki alkolü simiti poğaçası aklınıza ne gelirse.. 52 kilo olmuşum.normal mi yoksa almaya devam edeceğim demek mi bu.

Diyeti bıraktığınız için normal olarak kilo alırsınız.

Diyet bırakıp üstüne böyle yanlış beslenme alışkanlığı oturtursanız kilo almaya devam edersiniz.

Sağlıklı beslenmeyi disiplin haline getirmeniz şart. Gün içinde yediklerinizi dengelemeli, kaloriyi kontrolsüzce aldığınızda mutlaka spor yaparak toplam günlük kalorinizi aynı sınırlar içinde tutmanız gerekiyor..

Yoksa, diyet öncesi kilonuza üstelik daha da fazlasıyla geri dönmeniz işten bile değil.

O yüzden hep derler; kilo vermek değil, kiloyu korumak önemli diye..

Diyeti bıraktığınız için normal olarak kilo alırsınız.

Diyet bırakıp üstüne böyle yanlış beslenme alışkanlığı oturtursanız kilo almaya devam edersiniz.

Sağlıklı beslenmeyi disiplin haline getirmeniz şart. Gün içinde yediklerinizi dengelemeli, kaloriyi kontrolsüzce aldığınızda mutlaka spor yaparak toplam günlük kalorinizi aynı sınırlar içinde tutmanız gerekiyor..

Yoksa, diyet öncesi kilonuza üstelik daha da fazlasıyla geri dönmeniz işten bile değil.

O yüzden hep derler; kilo vermek değil, kiloyu korumak önemli diye..

yok, demek istediğim vücudun kilo verirken kaybettiği su olabilir mi o.diyetisyenler de diyor ya ister istemez bikaç kilo su vereceksiniz diye.ben 67den indim 50 ye.kalori spor vs dengelerini çok iyi biliyorum :)

yok, demek istediğim vücudun kilo verirken kaybettiği su olabilir mi o.diyetisyenler de diyor ya ister istemez bikaç kilo su vereceksiniz diye.ben 67den indim 50 ye.kalori spor vs dengelerini çok iyi biliyorum :)

Dengeleri biliyorsanız zaten işiniz kolay..
Bir dünya kilo vermişsiniz, tebrikler bu arada.. :46:

Yok, su olamaz. Örnek vereyim. Spordan önce tartılın, terleten bir spor yapın, sonra tartılın. Aradaki fark buharlaşan sudur. Sonra üstüne 1-2 bardak su için. Tartılın. Spor öncesi kilosuna geri dönersiniz. Yani su verme alma işi kalıcı değil.. Aynı anda bile yok edilebilecek bir şey olduğu için böyle bir örnek verdim.

Sizin metabolizma şifreniz 67 kiloyu gördüğü için bunun altındaki her rakam vücut için SOS durumudur. Sizi yeniden 67 ye çıkartmak istediği için sağlıksız bütün beslenmelerinizi depoya çeker. Yeni kiloya adapta olması için, yani bu SOS durumunda çıkması için yeni kilonuzla (1-2 kilo eksik/fazla) 2 yıl devam etmeniz lazım..

Back
X