• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyetisyen Listem (Bir ayda 8 kilo 300 gram)

denizimsiii

How can it feel this wron
Kayıtlı Üye
27 Mart 2013
61
0
26
İzmir
Kuşadasındaki ünlü bir diyetisyenimin verdiği listem. 66 kilo ile başladım şuan 57 kiloyum. Ama daha fazla bir atak olsun diye bıraktım çünkü kilo vermem durdu ve bünyem normal yeme alışkanlığı olarak görmeye başladı sanırım. Artık haftada 1 kilo anca verebiliyordum. Daha sonra biraz kendimden bir şeyler katarak normal beslenme alışkanlığımı bunun biraz geniş versiyonu olarak edineceğim.

Başlangıç Kilo: 66,700 gram
Şuan ki Kilo: 57
Boyum: 1.70

Sabah:

- Bir dilim ince kepek ekmeği
- Bir yumurta / Bir ince dilim light peynir.
- Bir orta boy domates
- 5 tuzu alınmış zeytin
- Limonlu şekersiz çay.

Yarım saat sonra sirke-bal karşımı.

Ara:

2 adet gün kurusu
3 ceviz için.

Öğlen:

( her öğüne light yoğurt koy bir bardak yağ yakıcı özelliği var )

- Yeşil salata yağsız ve tuzsuz.
- Light dardanel ton veya (üç yağsız köfte, biftek, tavuk)
- Bir dilim ekmek (ben yemedim)

Ara:
(bunu spordan önce enerji versin ve zinde tutsun diye yapıyorum ve evet tamamen kafa açıyor.)

Bir muz - Bir şekersiz kahve (normalde muzun kalori değeri yüksek olsa da bilen bilir muz ve kahve sporcuların altınıdır)

Akşam:

- Bir kase yoğurt
- Bir Çorba (hazır olmayacak, yağsız ve tuzsuz olacak)
- Az zeytinyağlı yarım porsiyon yani yarım tabak sebze yemeği. (bezelye-havuç-patates yasak)
- Bir dilim ekmek.

Buna nazaran ben siyah çay yerine kiraz sapı ve mısır püskülü içtim. Bu bana ödem attırdı.
Onun dışında regl dönemlerinde 200 gram bitter çikolata gibi bir lüksüm vardı. Diyetistenim buna izin vermişti.
Ben bıraktım diyeti bu arada. Kendime göre yapıyorum artık siteden baktığım bir ay bu şekilde beslenmekten sıkıldım çünkü ve çok uçuk bir fiyatı olduğu içinde yeni liste almadım diyetisyenden.

Son düzenleme:
Merhaba benim listemi görmüşsünüzdür :) Sizinki çok iyi geldi uygulamak istiyorum. Fakat bir şey sorabilir miyim ? 8 kilo vermeden önce kaç kiloydunuz ve kardiyo mu yapıyorsunuz? Kaç saat? Ben 17 yaşındayım,herkese göre aynı listemi uygulanıyor onuda bilmiyorum.

Birde mesela spordan gelince akşamki o listedeki şeyleri biraz değiştirsem, ton balığı yesem yağlarından arındırılmış? Ve o dardanel yerine.

Teşekkürler.Ve birde saatlerini nasıl ayarlayabilirim

Son düzenleme:
Merhaba benim listemi görmüşsünüzdür :) Sizinki çok iyi geldi uygulamak istiyorum. Fakat bir şey sorabilir miyim ? 8 kilo vermeden önce kaç kiloydunuz ve kardiyo mu yapıyorsunuz? Kaç saat? Ben 17 yaşındayım,herkese göre aynı listemi uygulanıyor onuda bilmiyorum.

Birde mesela spordan gelince akşamki o listedeki şeyleri biraz değiştirsem, ton balığı yesem yağlarından arındırılmış? Ve o dardanel yerine.

Teşekkürler.Ve birde saatlerini nasıl ayarlayabilirim

Ben acıktığımda yedim açıkcası ara öğüne ihtiyaç duymadığım zamanlarda oldu.
Öğle yemeğinle yer değiştirebilirsin tabiki. Ve çok güzel diyet yemekleri var kendimce de bir şeyler uydurdum ben zahmetsiz olarak.

Spor olarak cardio ile başladım.
Daha sonra evde devam ettim spor salonunu beğenmedim bilgisiz geldi eğitmenler.
Bir video var 45 dklık tamamen cardio ve benim 1 saat yaptığım ortalama cardio dan kat kat daha iyi. Tüm vücut haraketleri var içinde ki ben voleybol oynamış bacak kasları olan biri olmama rağmen kasılmıştım ilk bir hafta o programla. Onun dışında bugün yeni bir şey ekledim programıma squat yapıyorum 50 ile başladım.

Kilo başlangıcım 66.800 dü.
Şuan 57.300 gram gösteriyor tartı.

Ben acıktığımda yedim açıkcası ara öğüne ihtiyaç duymadığım zamanlarda oldu.
Öğle yemeğinle yer değiştirebilirsin tabiki. Ve çok güzel diyet yemekleri var kendimce de bir şeyler uydurdum ben zahmetsiz olarak.

Spor olarak cardio ile başladım.
Daha sonra evde devam ettim spor salonunu beğenmedim bilgisiz geldi eğitmenler.
Bir video var 45 dklık tamamen cardio ve benim 1 saat yaptığım ortalama cardio dan kat kat daha iyi. Tüm vücut haraketleri var içinde ki ben voleybol oynamış bacak kasları olan biri olmama rağmen kasılmıştım ilk bir hafta o programla. Onun dışında bugün yeni bir şey ekledim programıma squat yapıyorum 50 ile başladım.

Kilo başlangıcım 66.800 dü.
Şuan 57.300 gram gösteriyor tartı.

Öncelikle çok teşekkürler.Bende buna devam edicem.Umarım kilo veririm.Bende spor yapıyorum 1.30 saat sürüyor. Yalnız ben o eski listemi uyguladığım zaman bile çok doyuyorum,bunu uygularsam sizce kilo alır mıyım;?

diyet listeni sevdim bende uygulamk istiyorum..acaba sabah kalktığından itibaren neler yaptığını anlaıtrmısın ? bende 66 kiloyum 55 olmak istiyorum ama bir türlü veremedim. yardımcı olursan sevinirim:5:

Öncelikle çok teşekkürler.Bende buna devam edicem.Umarım kilo veririm.Bende spor yapıyorum 1.30 saat sürüyor. Yalnız ben o eski listemi uyguladığım zaman bile çok doyuyorum,bunu uygularsam sizce kilo alır mıyım;?

Bulgur yersen tabiki doyarsın :)

Bu liste normal yeme alışkanlıklarını edinmen için zaten ve kalorisi sanırım günlük ortalama bir insanın ihtiyaç duyduğu kalori çerçevesinde. Ben 66 kilo 1.70 boya göre 1800 kcal ihtiyacındaydım. Ara öğünler çok acıktığımda sadece beni tıkıyordu.

Her şeyden önce diyetle kilo verirken kötü yeme alışkanlıklarını aza indirgiyorsun.
Ve senin için ideal bir liste olduğunu düşünüyorum 17 yaşındaysan. Tabi ki diyetisyen değilim kilonu ve boyunu günlük aktiviteni bilemiyorum.

Yaşım: 19
Kilom: 66 şuan 57 civarı.

Oncelikle tebrik ederim sormak istedigim bisey var kk.da 10 gunde 10 kg diyeti var orada mesajiniz var uyguladinizmi o diyeti merak ettim

merhaba

diyet listenizi çok beğendim ve uygulamak istiyorum. mesajlarınızın birinde 45 dakikalık bir cardio videosuyla spor yaptığınız yazıyordu, o videoya nereden ulaşabilirim?

Diyete bugun başladım,sırf kahvaltı için erken kalktım :D Tam spora gidecekken regl olduğumu öğrendim.Artık akşam ufak tefek hareketler yaparım..

dün gece yazmıştım ama yazımı görmediniz sanıyorum. daha ayrıntılı bir biçimde anlatabilirmisiniz nasıl yapıyorsunuz hangi sporları videosu varsa gönderebilirmisiniz? ayrıca gün içinde genel olarak nelere dikkat ediyor ve neleri sıkça yapıyorsunuz zayıflamanızı ve incelmenizi sağlan unsuru ne olarak görüyorsunuz? kısaca daha ayrıntlı bir şekilde bilgi verirseniz çok sevinirim ve kardio videosu varmı gönderebilirmisiniz yada linki varsa atabilirmisniz? iyi günler saygılarr...:8:

Arkadaslar youtube cardio egzersiz yazin bi dolu video cikar karsiniza mesela zumba turbo fire leslie walk ya da tam bir saatlik ve 1000 kg yaktiran fitness blender cardio var bunların hepsi cardio egzersizler idir hemde en bomba egzersizlerler bakmanizi tavsiye ederim

Çok çok özür dileyerek hemen yardımcı oluyorum. Yeni bir diyet yaptığım için sinirli ve yorgunum. Ama 56,300'e kadar düştüm.

Her gün düzenli yaptığım cardio programım.

The Original Buns of Steel (Greg Smithey) Full Workout Video - YouTube

Bu arada ben iki gündür yeni bir cardio programı yapıyorum ve sanırım iyi gelecek. Arkadaşım olumlu sonuçlar aldı.
Squat öneriyorum kızlar bakın! Bunu lütfen 1 aylık program haline getirin.

Ben resmen bu kadar kilo verince "keşkül" kıvamına gelmiştim tabiri caizse, göğüslerim dahi küçüldü ve yumuşadı.
Ama bacaklarım sallanyordu squat kurtardı. Kaslı bacak ve dik popo istiyorsanız tabi.

Ek olarak; ben günlük yaşamım da ne yapıyorsam yeme ve içme olarak onları yapıyorum çok belirsiz bir hayat düzenim var. Araba kullan, ordan bir yere git ama günlük haraket oranım düşük. Uyku düzenim yok vesaire. Soru şeklinde yöneltirseniz çılgın bilgilerimi paylaşabilirim. Çünkü son iki aydır 7 yıllık obeziteden zayıflığa dönüş yapan arkadaşımla araştırmadığımız, konuşmadığımız tecrübeli insan kalmadı.

Bu arada o programı uygulayın hem eğlenceli hem de benim için en faydalı cardio programı net.

Squat cardio programi degil ki popo kaldirma-eritme hareketi...hergun 5 er artırılarak bir ay yapilan bi programi var diye biliyorum

Ben ne demişim yazdığımda? Cardio mu demişim, yoksa kaslı bacaklar ve kalkık bir popo istiyorsanız mı demişim.

Guzelim bu ne gerginlik olabilir yanlis anlasilma malum ramazan yanlis algilama dimi sakinnn ol bunun yerine ben de oyle demek istemiştim aslinda falan yazabilirdin uslup coook yanlis sanirim diyetten sabirr diliyorum sana

Ben ne demişim yazdığımda? Cardio mu demişim, yoksa kaslı bacaklar ve kalkık bir popo istiyorsanız mı demişim.

Guzelim bu ne gerginlik olabilir yanlis anlasilma malum ramazan yanlis algilama dimi sakinnn ol bunun yerine ben de oyle demek istemiştim aslinda falan yazabilirdin uslup coook yanlis sanirim diyetten sabirr diliyorum sana

Kuşadasındaki ünlü bir diyetisyenimin verdiği listem. 66 kilo ile başladım şuan 57 kiloyum. Ama daha fazla bir atak olsun diye bıraktım çünkü kilo vermem durdu ve bünyem normal yeme alışkanlığı olarak görmeye başladı sanırım. Artık haftada 1 kilo anca verebiliyordum. Daha sonra biraz kendimden bir şeyler katarak normal beslenme alışkanlığımı bunun biraz geniş versiyonu olarak edineceğim.

Başlangıç Kilo: 66,700 gram
Şuan ki Kilo: 57

Sabah:

- Bir dilim ince kepek ekmeği
- Bir yumurta / Bir ince dilim light peynir.
- Bir orta boy domates
- 5 tuzu alınmış zeytin
- Limonlu şekersiz çay.

Yarım saat sonra sirke-bal karşımı.

Ara:

2 adet gün kurusu
3 ceviz için.

Öğlen:

( her öğüne light yoğurt koy bir bardak yağ yakıcı özelliği var )

- Yeşil salata yağsız ve tuzsuz.
- Light dardanel ton veya (üç yağsız köfte, biftek, tavuk)
- Bir dilim ekmek (ben yemedim)

Ara:
(bunu spordan önce enerji versin ve zinde tutsun diye yapıyorum ve evet tamamen kafa açıyor.)

Bir muz - Bir şekersiz kahve (normalde muzun kalori değeri yüksek olsa da bilen bilir muz ve kahve sporcuların altınıdır)

Akşam:

- Bir kase yoğurt
- Bir Çorba (hazır olmayacak, yağsız ve tuzsuz olacak)
- Az zeytinyağlı yarım porsiyon yani yarım tabak sebze yemeği. (bezelye-havuç-patates yasak)
- Bir dilim ekmek.

Buna nazaran ben siyah çay yerine kiraz sapı ve mısır püskülü içtim. Bu bana ödem attırdı.
Onun dışında regl dönemlerinde 200 gram bitter çikolata gibi bir lüksüm vardı. Diyetistenim buna izin vermişti.
Ben bıraktım diyeti bu arada. Kendime göre yapıyorum artık siteden baktığım bir ay bu şekilde beslenmekten sıkıldım çünkü ve çok uçuk bir fiyatı olduğu içinde yeni liste almadım diyetisyenden.

bence gayet makul bi liste bazı diyetisyenler aşırı abartıyor ramazandan sonra uygulamayı düşünüyorum canım :34: 57 kiloyum 52 olsam yeter..zaten metforminde kullanacağım..tavsiye ettiğiniz sporuda yapacağım..teşekkürler :34:

Back
X