• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

diz ağrısı

Geçmiş olsun. Doktor değilim sadece benzer bir süreçten geçiyorum.
Tahminim mr raporunuza hepimize olduğu gibi kopyala yapıştır sacma sapan seyler yazıp geçmişler. Çok çok iyi bir doktora gidip mr raporunuzu degil mrınızı gösterip bir de elle muayene yaptırın. Mümkünse patellaya yani diz kapağına da özellikle yoğunlaşsınlar oraya hiç dikkat etmiyorlar. Bağlarda bir sorun olabilir o kadar kayma oluyorsa ya da patellada sorun olabilir. Menisküs de mümkün ama yırtık yoksa bu kadar yoğun sorun olmaması lazım. Hangi şehirdesiniz?
durumunuzu en iyi doktor bilir ben ameliyat gözünüzü korkutmasın demeye geldim. ben en ileri seviye menisküs yırtığından ameliyat oldum çünkü göründüğüm 4 ayrı doktor bana ameliyatlıksın demişti. ilk bir ay zor geçiyor yalan yok çünkü tek ayağın üstüne hiç basmadım. bakıma ihtiyacınız oluyor ama sonrası yavaş yavaş rahatlıyor. her şey insanlar için, ihmal etmeyin.

benim en büyük hatam, ameliyatsız dizimde 15 yıl önce çapraz bağ kopmuştu ve üstüne gitmemiştim. 15 yıl sonra düz yolda yürürken, sağlam sandığım diğer dizimde menisküs yırtıldı. meğer yıllardır o sağlam dize çok yükleniyormuşum. diz asla ihmale gelmiyor. bir an önce gidin
Ben İstanbul'da Merter Yalçınkayaya gittim ama o kemik tumorune bakıyor, ekip halinde çalışıyorlardı. Murat Gül de Spor hekimi, onunla beraber planlayıp yaptılar ameliyatımı. İkisi de alanında çok başarılı doktorlar. Programına uyarsa tavsiye edebilirim🙌🏻
hepinize mesajlarınız için çok teşekkür ederim
Ben mrımı ankara medicalparkta çektirmiştim ama bir yıl oldu tabi çektireli işin üzücü olan kısmı da öncekinde de gerçekten kaç kere doktora gitmeme rağmen Ağrının geçmemesiiydi ve sadece bunla yaşamayı öğreneceğim demiştim ve daha sonrasında geçmişti zaten sağlığımla ilgili bir yıldır çok kötü süreçlerden geçtim hatta bir bucuk ay önce maalesef kanser şüıhesiyle pet ct'ye girdim çok şükür temiz çıktı Allah o günleri yaşatmasın tekrardan tam her şey düzeldi derken bu lanet şey tekrar başladı zaten tahmin edersiniz ki artık yaşadığım zorlu şeylerden kaynaklı hastaneye bile gitmek istemiyorum bu arada fmf taşıyıcısım bunu da bu süreçte öğrendim ve doktorgen'in çok baskın bir gen olduğunu gerçek bir hasta gibi ataklar yaşayabileceğimi söyledi bu da öyle bir şey midir diye düşünüyorum ama öyle bir şey olsa bir haftadır ağrım giderek artmazdı bence özellikle çok oturduğum zaman araba sürdüğüm zaman vs daha çok ağrım oluyor şu an sadece ağrı bantlariyla geçiştirmeye çalışıyorum

Bir de o dönem reaktif artrit olabilir demişti doktorum ondan öncesinde boğaz enfeksiyonu geçirmiştim çünkü ama bir yıldır zaten sürekli hastayım bir yıldır agrimayan dizim neden ben iyiyken agrimaya başladı onu anlamıyorum

Bir de ağrı normalde sadece rahatsızlık şeklindeydi aslında böyle hani aklıma gelmediğin zaman başka bir şey yoğunlaştığı zaman ağrıyı unutuyordum böyle rahatsızlık gibiydi dediğim gibi ama bugün hem okulumdan kaynaklı hem de okulumun uzaklığından kaynaklı çok fazla araba sürmek zorunda kaldım ve masa başında oturmak zorunda kaldım o yüzden bugün gerçekten de dehşet bir ağrım var eve gelip uyudum sadece yani uyandığımda hiçbir şekilde azalma olmadığını fark ettim zaten umarım ciddi veya kötü bir durum yoktur

Ya o kadar iyi anlıyorum ki. Birkaç ay önce hamileyken ağrılarım dayanılmaz hale gelmişti, birkac gün uyuyamayip sadece agri çektikten sonra dedim ben simdi böyleyim 9 ay nasıl gecer, bu cocuga nasil bakarım. Sonra maalesef yüksek crp falan derken kaybettim 9.haftada. Şimdi ağrılarım yüzünden tekrar bebek planı yapamıyorum bile. Aylardir fizik tedavi, guclendirme yapıyorum faydası yok. Ameliyat icin de herkes ertele ya da yapma diyor. Ki memnun kalan da var mi bilmiyorum bile. Sen kıkırdağa işlem yaptirmamissin gerçi muhtemelen daha başarılı bir ameliyatın olmuştur. Umarım düzelir tamamen. Simdi yürüme ağrı vs ne durumda? Bebegi idare etmek, günlük hayat nasıl?
çok geçmiş olsun Allah sabır versin size😔

Aa benim alanımmm
Diz zor iş inşallah hafif bişeydir
Mrınız yeni değilse mutlaka 3 tesla cihazda bir me çektirin ve iyi bir ortopediste gidin.
Ben uzun süredir çekiyorum maalesef
hiçbir gelişme olmadı mı sizdenağrı nasıl acaba

Spor hekimine görünmenizi öneririm diz kapağı ve sorunları konusunda çok daha tecrübeli oluyorlar. Senelerdir siz problemleri olan ve üç ameliyat geçirmiş biri olarak söylüyorum 🫠
birde spor hekimini nereden bulacagım acaba yani randevuyu veya doktoru normal hastanelerde var mı ki

birde spor hekimini nereden bulacagım acaba yani randevuyu veya doktoru normal hastanelerde var mı ki
Hastane doktorlarına bakarken hepsinin alanı falan yazıyor. Bazı ortopedistler tümöre, bazıları omurga, bazıları omuz vs üzerinde uzmanlasiyolar. Siz spor yaralanmaları üzerine yoğunlaşan spor hekimini bulacaksiniz. Hangi sehirdesiniz?

Hastane doktorlarına bakarken hepsinin alanı falan yazıyor. Bazı ortopedistler tümöre, bazıları omurga, bazıları omuz vs üzerinde uzmanlasiyolar. Siz spor yaralanmaları üzerine yoğunlaşan spor hekimini bulacaksiniz. Hangi sehirdesiniz?
ankaradayım ben

ankaradayım ben
Yukarda arkadaş Murat Bozkurt u soylemisti mesela ona bakabilirsiniz. Ankara spor hekimi diye aratınca bile çıkıyor zaten sonuçlar. İlgi alanları, Eğitim ve çalışma yerleri, tecrübe süresi, yorumlar vs seklinde ufak bi arastirma yapıp kendinize uygun bı doktor bulabilirsiniz

Yukarda arkadaş Murat Bozkurt u soylemisti mesela ona bakabilirsiniz. Ankara spor hekimi diye aratınca bile çıkıyor zaten sonuçlar. İlgi alanları, Eğitim ve çalışma yerleri, tecrübe süresi, yorumlar vs seklinde ufak bi arastirma yapıp kendinize uygun bı doktor bulabilirsiniz
tamamdir cok tesekkur ederim bir de siz probleminizi mesela nasıl fark etmiştiniz nasıl bir ağrınız vardı acaba

ankaradayım ben
Tekrar geçmiş olsun. Bütçe sorununuz var mı bilemiyorum ama yeni bir kaliteli mr ve hastane değil de kendi muayenehanesi olan iyi bir doktor iyi bir kombinasyon olur. Bir doktordan bahsetmiştim, özelden muayene ücretini de yazayım hatta uyarsa gidersiniz. Olmazsa da hastanede çalışan spor yaralanması uzmanı bir doktor bakarsınız onlar biraz daha uygun olabilir. Gittiğiniz zaman patellaya, kıkırdağa yoğunlaşın, hatta bağlara da baksınlar çok kayma dönme hissi varmış.

Tam hatırlamıyorum ama yaklaşık 3 yıl oldu galiba aynı şikayetlerle gittim ..
2 ay 3 ay kadar oyalandim filmdi röntgendi.

Problem sol dizdeydibenim .meniskus bir kac yerden dejenerasyon vardı iki tanesi 1. Derece 1 tanesi 3. Derece falan .şimdi net hatirlamiyorim aklımda kalan bu

Öncelikle çömelme hareketi yapmayacaksin dizine yüklenecek tüm hareketleri yapmayacaksın..güvendiğin bir eczacidan diz sivisini arttırmak için kolajen takviyesi al .

Guneslen d vitamin i al .güneşlenmek kemikleri güçlendiriyor dolaylı yoldan eklemler de iyilesiyor ..

Hacamat/sülük yaptirabilirsen tavsiye ederim 2 kez hacamat 1 kere sülük yaptırdım

Koltukta sandalye de otururken ayağını popo altına alarak oturma mesela

Aklimq gelenler bunlar. Acıdığı dönemde acıyan dizinle merdiven çıkma...

Mesela sağ diz aciyorsa sol ile cik sağı aynı basamağa koy böyle böyle yiklenmedkce iyi oluyor

Tamamen geçmedi ama şükür ağrım yok. Diz cokmuyorum ..
.birde kiloluysan kilo vermek çok önemli.

Tam hatırlamıyorum ama yaklaşık 3 yıl oldu galiba aynı şikayetlerle gittim ..
2 ay 3 ay kadar oyalandim filmdi röntgendi.

Problem sol dizdeydibenim .meniskus bir kac yerden dejenerasyon vardı iki tanesi 1. Derece 1 tanesi 3. Derece falan .şimdi net hatirlamiyorim aklımda kalan bu

Öncelikle çömelme hareketi yapmayacaksin dizine yüklenecek tüm hareketleri yapmayacaksın..güvendiğin bir eczacidan diz sivisini arttırmak için kolajen takviyesi al .

Guneslen d vitamin i al .güneşlenmek kemikleri güçlendiriyor dolaylı yoldan eklemler de iyilesiyor ..

Hacamat/sülük yaptirabilirsen tavsiye ederim 2 kez hacamat 1 kere sülük yaptırdım

Koltukta sandalye de otururken ayağını popo altına alarak oturma mesela

Aklimq gelenler bunlar. Acıdığı dönemde acıyan dizinle merdiven çıkma...

Mesela sağ diz aciyorsa sol ile cik sağı aynı basamağa koy böyle böyle yiklenmedkce iyi oluyor

Tamamen geçmedi ama şükür ağrım yok. Diz cokmuyorum ..
.birde kiloluysan kilo vermek çok önemli.
yok kilolu degilim hatta zayıfım da acaba kas güçsüzlügü mü dedim ama dediklerinize cok dikkat edecegim tesekkur ederim sizin agrılarınız ne zamanngeçti acaba

yok kilolu degilim hatta zayıfım da acaba kas güçsüzlügü mü dedim ama dediklerinize cok dikkat edecegim tesekkur ederim sizin agrılarınız ne zamanngeçti acaba
Zaten comelme diz üstü oturma yada ayağınızı altınıza alarak oturmayı bıraktığınızda agri hafifliyor..ama uzun yürüyüşlere hissediliyor tekrar..

Dediklerimden kolajen ve güneşlenme yi yapsan çok büyük farkı görürsün. 1 yıldır kolajen kullanmıyorum ağrım yok ama doem dönem kullanıyorum.

Ama hala comelmiyorim yani dizimi 90 derece açıdan aşağı yapıp yüklenmiyorum

Zaten comelme diz üstü oturma yada ayağınızı altınıza alarak oturmayı bıraktığınızda agri hafifliyor..ama uzun yürüyüşlere hissediliyor tekrar..

Dediklerimden kolajen ve güneşlenme yi yapsan çok büyük farkı görürsün. 1 yıldır kolajen kullanmıyorum ağrım yok ama doem dönem kullanıyorum.

bildiginiz kolajen markası var mı acaba önerebileceginiz

ankarada günes görmüyoruz ki aylardır maalesef zaten d vitaminim düsüktü takviye kullanıyorum

bi de bu daha cok mekanik bi agrı gibi ilk başta eklem zayıflıgı agrısı gibiydi şimdi kötüleşti umarım geçer ya

Back
X