Hamur İşleri Dızmana-Resimli

emilia

Emina
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
900
5
643
Ankara
hpim0443yc8ma1.jpg

Hamur

- 1 kg. un

- ½ litre su

- 80 gr. maya (2 küp)

- 1 çorba kaşığı sıvıyağ

- 2 tatlı kaşığı tuz

- 500 gr. ekşimik ya da ezilmiş beyaz peynir

Sos

- 1 yumurta

- 1 küçük su bardağı yoğurt ( bardak 200 ml.)

- 1 küçük su bardağı süt

- ½ bardak sıvıyağ

- biraz tuz

1- Hamuru iyice yoğurun ve sıcak bir yerde üstü kapalı olarak mayalandırın. Hacmi 2,5 katı kadar oluyor.

2- Mayalanmış hamurdan yaklaşık 4 cm. genişliğinde ve 1 cm. kalınlığında şeritler açın. Şeritlerin ortasına ekşimik yayın ve hamuru biraz çekerek üste dogru kapatın. (Pide gibi oluyor).

3- Kapatılmış şeritlerden 4 cm’lik parçalar kesin ve ek yeri alta gelecek şekilde yağlanmış bir tepsiye dizin. Parçalarin arasında biraz boşluk kalması gerekiyor.

4- Pişirme anına kadar, ama en az yine 2 saat üstü kapalı olarak mayalandırın.

5- Fırına vermeden hemen önce yumurta,yoğurt, süt ve yağı karıştırarak bir sos hazırlayın. İsterseniz biraz tuz da ekleyebilirsiniz. Hamurların üstüne bolca sürün. Üstleri kızarana kadar fırında pişirin.

6- Fırından çıkardıktan hemen sonra hamurların üstüne elinizle su serpin ve üstünü kapatın. (Tepsinin içinde oluşan buhar dızmananın kabuğunu yumuşatıyor.)

ay sen de bulgaristanlı mısın :teytey:
ben bayılırım dizmanaya ismi çok komik ama tadı süper kaydirigubbakcemile2
annem çok güzel yapar
bence bir de bunu çükündür denilen şeker pancarı balıyla yiyeceksiniz asıl mmmm yeme de yanın da yat :sm_cool:

eklediğin için teşekkürlerkaydirigubbakcemile5

ay sen de bulgaristanlı mısın :teytey:
ben bayılırım dizmanaya ismi çok komik ama tadı süper kaydirigubbakcemile2
annem çok güzel yapar
bence bir de bunu çükündür denilen şeker pancarı balıyla yiyeceksiniz asıl mmmm yeme de yanın da yat :sm_cool:

eklediğin için teşekkürlerkaydirigubbakcemile5

ya boyol macır gızanıyız :) evet çükündür balıyla çok iyi oluyor..nede olsa bizim yöremizin büreği becanım :)

bu tarifi denemek istiyorum daha önce çalıştığım okuldaki yemeklerimizi yapan bayan yapardı ama kaymakta koyduğunu söylemişti.bilen varsa yardımcı olabilir mi acaba öyle güzel ki tadı diyet bozduran koymuştuk adını:56:

Back
X