Selam sensible, ben de yaklaşık 2 sene nişanlı kaldıktan sonra evlendim. Nişanlımın askere gitmesini ,geri gelmesini bekledim sonra iş buldu, para biriktirdi, benim de okulum bitsin derken 19 ay geçiverdi. Çevremde bana nişanlılığı uzatma vs. diyenler oldu ama ben bunlara hiç kulak asmadım.Nişanlı olmaktan gayet memnundum.Bir şeyler oturmadan da evlenmek istemedim.Ailelerimiz de hadi ne zaman ne zaman diye tutturmadılar. Zaten okulum vardı benim arkadaşlarımla vakit güzel geçiyordu vs. Önemli olan bu dönemde ailelerin karışmaması. İki taraf birbiri ile gereksiz yere görüşürse fazla muhabbet tez ayrılık getiriyor.Benim eşim de kısa dönem yaptığı askerliği bu arada.Vakit çabuk geçiyor şimdiden Allah kavuştursun diyorum. Sen zaten y.dışında olduğun için fazla yüz göz olma durumu zaten olmuyordur ailesi ile.Bu arada ya temmuz ya 2010 demişsin galiba 2011 yazmak istedin çünkü zaten önümüzdeki temmuz 2010 :) Ben olsam beklerdim arkadaşların değil de aileni dinle.Kayınvalidemle kalırım filan demişsin hiç o işlere girme bence, kendi evinizi açacak duruma gelin öyle bekleyin derim cnm ben.İlk evlendiğinde eşinle yalnız kalmak istiyorsun orası kesin.Sonra problem olmasın.Ayrılığa 1 sene daha dayanamam diyorsan gene de sen bilirsin ama bazı işler geç olsun güç olmasın derler.
Benim eşim de böyle aralıkta askere gitmişti, mayısta dönüp Aralık gibi evlenmek istiyordu olmadı, biz de 2009 yazını bekledik.Merak eme o da askerden dönünce hemen adapte olup, iş bulup , ev düzüp, evlenecek duruma gelmesinin zor olduğunu görecektir hatta belki o der bekleyelim diye.Askerlik erkekler için ilginç bir deneyim, hepsi dönünce biraz bunalımlı bir döneme giriyorlar ama gözün korkmasın anlayışlı davranınca her şey halloluyor.
Evet bunuda düsündüm canim. Askerden gelecek, ne oldugunu anlamadan dügündü, isti, evdi, o haliyle birde bunlara kosturacak. En iyisi yarin bu konuyu konusalim biz tekrar.
Simdiden hazirladim kendimi anlayisli olmaya. Zaten genelde hep alttan alip anlayisli davranan ben olurum, artik bunu bir fazlasini daha gösterecegiz sanirim:)
Sag saglim gidip gelsinde Allah'in izniyle, hersey bir sekilde olur insAllah.
Bu arada sizede tebrikler canim, Allah bir ömür boyu mutlu mesut yuvanizda huzurdolu yasatsin sizi.
Bence siz cok cabuk yorulmussunuz...
Biz esimle birbirimizi 6 sene bekledik... ben de yurtdisindayim...
Bence bekleyin ve kayinvalidenle oturma olayina hic girme...
Biraz toparlanasiya kadar düsünüyor olabilirsin, ama ayrilmasi zor olur sonradan...
Sabrin sonu selamettir; bence biraz daha bekleyin...
İnşallah nişanlın da bir an önce askerliğini sağsalim yapıp gelir, çok sağol canım, unutma sabreden derviş mutlaka muradına erermiş opuyorumnanaktan
Canım benim;
öncelikle hayırlı olsun inşallah..
Bence de beklemelisiniz..
Hayırlısı ile askerliğini tamamlasın,işini bulsun o arada çeyiz hazırlığı yaparsın sen de..
İnşallah sen de iş bulursun tabi..
İnan aceleye gelince o kadar çok detay gözden kaçıyor ki. Maddi anlamda değil bu söylediklerim,onu daha iyi tanımak,daha iyi bir yaşam tarzı vs.:1hug:
Çok çok mutlu ol inşallah birtanem..
Dur seni görmüşken de bir öpeyim kocaman..Şeniz
2010 eylülde evlenmek olmaz, madem annenler yanında olamayacak.. temmuza da yetişmesi zor gibi görünüyor.. bu kayınvalideyl yaşama fkrini nerden çıkardın ayrıca? sevgilin de isteiomuş zaten, aman aklını bulandırma boşver..
2011 yazı yerine belki bahar aylarında da evlenemez misiniz? şöyle mayıs filan çok üzel olur bence.. hem de biraz daha az beklemiş olursunuz...
Şekerimm kayınvalıden belkı cok ıyıdır ama ev ev ustune olmaz
sakın nişanlına bundan bahsetme
kuzucum bekleyin 2011 i emin ol sizin için çok daha iyi olacak
ayrıca sabrına gıpta ettiğim forumdaki en pozitif kişilerden birisin bunu da atlatırsınız emın ol
kayınvalidenin fikrini almayı düşündün mü hiç? bakalım o isteyecek mi seni yanında? ona da zor olur çünkü. ve nişanlımı bu konuda ikna etmem lazım dediğine göre o da biliyor annesinin fikrini.
hangi devirde yaşıyoruz canım yaa, kayınvalide yanında olmak vs, nedir bunlar? bence nişanlın gelsin bekle yeter ki kendi evinizde olun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?