• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dnnz zamannda iinizde kalanlar

bekar oluşuma rağmen,çok yerinde bi konu olmuş..
benim şimdiden plan yapmama rağmen düğünümde içimde kalacak çok eksik olacak..hayallerim vardı o gün için ama yer ve imkanlar dahilinde daha farklı bi düğün olacak.ben izmitteyim,e.arkadaşım istanbulda çalışıyo ama ailesi bandırmada.. neymiş efendim nerde oturursak oturalım düğün yine bandırma da olucakmış.. dğün gecesi artık bi otele mi gideriz naparız. oysa ben gelinliğimle kendi evime girmek isterim.kendi eşyalarımı kullanmak.. ilk gecemizi herkesin kaldığı bir otel odasında geçireceğimizi düşünmek deli ediyo beni.. :umursamaz: en önemlisi de hiç bi arkadaşım ve çevrem düğünümde olmıcak. 5 saatlik yola kimse gelmez mafoldumben gelselerde dönmek sorun olur gecenin bi vakti.. of offf niye herşey yolunda gitmez ki

:çok üzgünüm:konuyu görünce benim yasadıklarım aklıma geldi
tuttuğumuz ev kaynanama uzak diye kıyameti koparmış içime sindirmemişti
ve kardesiyle nerdeyse bana nişan bozulsun diye iftira atmıştı
kınamde el gibi oturarak beni istenmeyen gelin pozisyonuna düşürmüştü insanlara karşı
düğünümde suratı mahkeme duvarından beterdi bilezik takarken elleri titriyordu fotoğrafları görmek istemiyorum
çeyizimi almaya babamın evine gelmediler sanki tasınıyormuş gibi çıktı çeyizim
tüm bunlara rağmen ailemde bende insanlığımızı bozmadık
evlendik bu seferde oğluna duygu sömürüleri kışkırtmalar beni şikayetler basladı
hasta ruhu ve beyni kıskançlığa çalışıyordu
bu arada görümcelerimde aynı şekildeydi fesatlıkları yüzüne vurmuştu
yinede ağzımı açmadım terbiyemi bozmadım
aradan zaman gecti artık fesatlıkları sökmüyor oğlu ne olduğunu anladı bile
sadece kendini basitleştirmekle kalıyor
cok sükür su an mutluyum ilerde kızıma bunları yasatan bi kaynana görümce olursa
parçalarım kendim çektim ama kızıma çektirtmem
şu an görüşüyorum ama hersey usulen öylesine laf olsun diye ve artık o korkaklığım çekingenliğim yok
ne eşimden ne ailesinden yine huzursuzluk yasatmaya kalkarsa bin pişman olur

düğün günü kimsenin işlerinin 4 4 lük yürüdüğünü sanmıyorum. illaki istemediğiniz şeyler yaşayabiliyoruz. örneğin benimde düğün fotograflarımı çektirirken kısıtlı vaktim olduğudan , gelinliğimin arka ipleri bollaşmıştı düzeltirme fırsatı bulamadığımdan fotograflarımın çoğunda kol altı hafif potlu duruyor. o gün bir de zaman yetmemişti hiçbirşeye. sabahtan gitmeme rağmen kuaföre beni vaktinde çıkartamadı ve her şey tamamlandığında aynaya baktım ve kendimi inanılmaz çirkin bulmuştum. ve ağlamaya başlamıştım hıçkırıklarla tek söylediğim ben böyle gelin olmayı hayal etmemiştim düğünü iptal edin diyordum. herkes şaşkınlık içinde ne yapacaklarını bilemedi. eşim beni aldı ve boş bir odaya geçtik. beni rahatlatıcı bir konuşma yaptı ve biraz sakinleştim. odadan çıktığımda saçlarımı bozdurdum makyajımı sildirdim ve doğal bir gelin oldum. şimdi düşünüyorumda her kadın için o gün de çok önemli ama daha da önemlisi o günden sonraki yaşanacak günlermiş.

arkadaşalrının gelememesine diyecek bir şeyim yok ama otelde kalma fikri bence güzel. benim evim düğünümün yapıldığı yere yarımsaatlik bir mesafede olmasına rağmen otelde kalmak o gecenin yorgunluğundan sonra iyi geliyor.

bekar oluşuma rağmen,çok yerinde bi konu olmuş..
benim şimdiden plan yapmama rağmen düğünümde içimde kalacak çok eksik olacak..hayallerim vardı o gün için ama yer ve imkanlar dahilinde daha farklı bi düğün olacak.ben izmitteyim,e.arkadaşım istanbulda çalışıyo ama ailesi bandırmada.. neymiş efendim nerde oturursak oturalım düğün yine bandırma da olucakmış.. dğün gecesi artık bi otele mi gideriz naparız. oysa ben gelinliğimle kendi evime girmek isterim.kendi eşyalarımı kullanmak.. ilk gecemizi herkesin kaldığı bir otel odasında geçireceğimizi düşünmek deli ediyo beni.. :umursamaz: en önemlisi de hiç bi arkadaşım ve çevrem düğünümde olmıcak. 5 saatlik yola kimse gelmez mafoldumben gelselerde dönmek sorun olur gecenin bi vakti.. of offf niye herşey yolunda gitmez ki

ben de bursalı değilim ailem başka bir yerde ama düğünüm bursada oldu.
kendi memleketimde kına gecesni düğün gibi yaptık oradaki eş dost akrabamız oraya geldi.düğün de bursada oldu oraya da en yakın akrabalarım ve çok sevdiğim dostlarım geldi beni yalnız bırakmadılar sağolsunlar üstelik bursa da bizimkilere 4-5 saatlik uzaklıkta.kalacak yer bulunuyor onlara illaki dönen dönüyor bi tane otobüs tutmuştuk alkol alanlar onla dönsün diye.ev konusu evet ben de olsam otelde geçrimek istemem ilk geceyi ama biçok insan o şekilde yapıyor.biz bursada oturacağımızdan bursada evimize gelmiştik ama sonuçta genellikle ilk gece uyuyarak geçiyor yorgunluktan dolayı o yüzden ertesi gün evinize geçebilirsiniz ya da gözünüzü karartıp istanbulda oturacaksanız istanbula gidebilirsiniz.tek derdiniz bu olsun.mutluluklar..

benimde içinde kalan cok fazla bişeyim yok ama kalanlarıd aklımama getirmemeye calışıyorum bende unutulan hiçbirşei kızında unutmadı ve yaptırdı işte o zaman içime oturmuştu olsun eşimşnde benimde canım sağolsun ev aldık tasındık yeni evlendiğim evimde yapamadağım herşeyi şimd, yaprım kimseye minnet etmeden allah sağlık versinde gerisi oluyor zaten

allaha şükür herşey istediğim gibi oldu. evet bizde sorunlar yaşadık. hatta düğün sabahı kaçmayı düşündüm. bir şişe pasiflorayı dikip sakinleşince benden güzel yoktu valla. :lepi: olanlarıda unuttum gitti. sadece güzellikleri hatrlyorum.

Benimde düğünümde bir sürü aksaklık oldu .kuaförde 4 saat bekledim .yanımda sadece kızkardeşim vardı.makyajım istediğim gibi olmadı.

düğün günü hiç bişey yemedim .sabah evden çıkmadan iki lokmayla kuaföre gitmiştim akşam 8 e doğru fotoğraf sütüdyosundan zor çıktık.başım ağrıdan çatlıyodu .eşimin ailesinden kimse benimle ilgilenmedi.düğün salonuna girdiğimizde fazla kalabalık değildi moralimiz bozulduğu halde gülümsüyorduk.
düğünde takı merasimi sonunda görümcem eşimin üstündeki takıları almaya çalıştı .verirmiyim hiç gerginlik oldu.
Eşimin kolasına fazla votka koymuşlar biz düğün sonunda fotoğraf bile çektiremedik .eşim 1 saat kıyafetlerle duşun altında kaldı.
Kaynanam aşağıda akrabalarına yemek veriyodu .bizim eve yiyecek koyacaktı bi lokma koymamıştı.annem ne olur ne olmaz diye bisküvi koymuştu .onları yedim
Düğünün ertesi günü görümceyle kaynana eşime takıları soruyolar kavga ettik.
Ogünden beri konuşmuyom.
kendi düğünümden sonra ilk gittiğim düğünde ağladım kendi düğünüm geldi aklıma.halada etkileniyorum

kız isteme merasimi rezaletti kaynanam yüzünden 5 karış suratla oturdu agzını açmadı
kına gecesine misafir gibi geldi bir köşeye geçti oturdu kına yakılırken millet kaynana arıyo kalkıp gelmedi
düğündede bütün düğün boyunca agladı herkes kızı zorlamı alıyolar ne bukadar aglamak sanki kız veriyo diye konuştu zor duruma düştüm
balayımın ertesi sabahı oglunu arayıp kahvaltı hazırladım nolur gel diyip sabahın köründe bizi yollara döktü
ne düğünümden ne yeni evliliğimden hiçbişey anlamadım!!!

düğün günü hiç bişey yemedim .sabah evden çıkmadan iki lokmayla kuaföre gitmiştim akşam 8 e doğru fotoğraf sütüdyosundan zor çıktık.başım ağrıdan çatlıyodu .eşimin ailesinden kimse benimle ilgilenmedi.düğün salonuna girdiğimizde fazla kalabalık değildi moralimiz bozulduğu halde gülümsüyorduk.
düğünde takı merasimi sonunda görümcem eşimin üstündeki takıları almaya çalıştı .verirmiyim hiç gerginlik oldu.
Eşimin kolasına fazla votka koymuşlar biz düğün sonunda fotoğraf bile çektiremedik .eşim 1 saat kıyafetlerle duşun altında kaldı.
Kaynanam aşağıda akrabalarına yemek veriyodu .bizim eve yiyecek koyacaktı bi lokma koymamıştı.annem ne olur ne olmaz diye bisküvi koymuştu .onları yedim
Düğünün ertesi günü görümceyle kaynana eşime takıları soruyolar kavga ettik.
Ogünden beri konuşmuyom.
kendi düğünümden sonra ilk gittiğim düğünde ağladım kendi düğünüm geldi aklıma.halada etkileniyorum

bizim takılarıda kaynana paldır küldür üstümüzden toplayıp bi torbaya doldurmuştu
bişey diyemedim
düğünden sonra takılar onda kaldı saymamıştık
balayından döndük sağolsunlar görümceyle paraları sayıp demetlemişler
altınları küçük büyük diye ayırmışlar
bide demezlermi sizde sayın diye:1shok:

nişanım-kınam-düğünüm
hepsi dört dörtlüktü herşey gönlümüzce olmuştu çok şükür
ailelerimiz sağolsunlar hiç birşey aklımızda kalmadı keşke şunuda yapabilseydik dedirtmediler

bende aynı şekilde sağlık ile ilgili durumu göz önünde bulundurup
şükrederim.

benimde hiç bir sorunum olmadı.herşeyim istediğim gibi oldu.

gönül isterdiki en güzeli olsun;40-50.000 ytl lik düğün yapalım,küçük bir saraya ev kuralım;eşyalarım antika olsun o saraya layık şekilde..şakkıdı
yani gönül ister de ister..sonu yok bunun..
şartlarının en güzeli oldu.zorlanmadan,boçlanmadan,alnımızın akıyla çıktık heşeyin içinden.gerek benim ailem gerek eşimin ailesi..
Allah sağlık sıhhat huzur versin arkadaşım.gerisi gerçektende boş.
inan yukarda saydığım o sosyete düğünlerinden birini yapsaydım eminim bu kadar huzurlu olamazdım.çünkü şu anda dibimde yatan adam;ayağıyla bacaklarımı ısınmak için sarmış horul horul uyuyan adam olmazdı belkide..:asigim::nazar:

kızım ve kocam yanımda olsun;gerisi boş..opuyorumnanaktan

vereliniortakvereliniortakvereliniortakvereliniortakvereliniortak canım sana katılıyorum vede seni ayakta alkışlamak istiyorum

Bütün aşamaları rüya gibi yaşadık, hiç sorun çıkmadı diyen o kadar azdır ki.
Mutlaka bir şeyler olcaktır.
İki farklı aile, farklı düşünceler, istekler vs.
Geçmişi düşünüp vahlanmanın kimseye yararı yok. İyisiyle kötüsüyle yaşandı geçti.
İyi hatıraları analım.
Bizimkinde sorun yaşanmadı. Çünkü söz, nişan bir yapıldı. Nikahtan balayı.
Eminim söz, nişan, kına, düğün olsaydı mutlaka birinde sorun çıkardı.
Şu anda sağlıklı mıyım, huzurlu muyum benim için önemli olan o.
Hiçbir şey içimde ukte kalmadı.zemuszemus

maddi durumlar el verdikce hepsini yapmaya calıstık esimin ben ailesi benim ailem elinden gelen herseyi yaptılar..ama insan herseyin en iyisini ister benimde kaldı içimde bazı sler evimden gelin cıkarken paldur küldür cıktım temmuzun ayında nasıl bi yagmur yagdı anlatamam. bazen yeri gelirde sölerim evden gelin oluptamı cıktım yoksa kimseden habersiz apar tpar kactımmı bilmiorumm valla..
sonra dügün salonumun daha büyük olmasını isterdim bide dügünümde oynayamadım dogru düzgün bi kameraman gelmemiş ondan cıkamadık gelin odasından sonra nikah memuru gec geldi ondan cıkamadık gelinligim cok güzeldi ama sacım olmamıstı bunun gibi düşününce neler neler gelir insanın aklına hee bide balayına cıkamadık ona cok üzülürüm..

ama bunların hiçç bi önemi yok maddi manevi bazı sartlar el vermedi daha iyisini yapmaya içim rahat kocamıda ailesinide seviyorum sag olsunlar

benimde çok şükür söz kahvesi,nişan,kına,düğün çok güzel geçti ....hiçbirşey içimde kalmadı tek üzüldğüm birşey var kına fot.tamamen gitti pc çöktü gerigetirmek için eşim ve kuzeni çok uğraştı ama olmadı:((((((((((

geçen yıl komşumuzn kızının düğünü oldu çok ufak bi nedenden dolayı kavga çıktı neyse sakinleştirmeye çalıştılar 5 dk sonra yine millet birbirene girdi olan geline daamata oldu.gelinin annesi,damat,damadın babası hastanelik oldu düğün 1 saat içinde bitti :((((((((

kız isteme merasimi rezaletti kaynanam yüzünden 5 karış suratla oturdu agzını açmadı
kına gecesine misafir gibi geldi bir köşeye geçti oturdu kına yakılırken millet kaynana arıyo kalkıp gelmedi
düğündede bütün düğün boyunca agladı herkes kızı zorlamı alıyolar ne bukadar aglamak sanki kız veriyo diye konuştu zor duruma düştüm
balayımın ertesi sabahı oglunu arayıp kahvaltı hazırladım nolur gel diyip sabahın köründe bizi yollara döktü
ne düğünümden ne yeni evliliğimden hiçbişey anlamadım!!!

canım bende yasadım boyle ıkıde bır cagırırdı oglunu...daha evlılıgımızın ılk haftası..ama oglunu ...gelın oglum yok...gel oglum...gıtmedıgı gunlerdede gelıp bakardı sabah sabah kahvaltı yaptınmı oglum gel ben hazırladım ordan yer gıdersın...sankı ben hazırlayamam...bı defa hıc unutmam gelın gıttıgım evle kayınvalıdemın arası baya vardı...usenmemıs sabah sabah bı fıncana sut doldurmus o yokuslu yolları asarak ogluna bır fıncan sut getırmıs ıcsın oglu dıye...hay allahım hadı sabah sabah yenı evlılerın evıne damlamanı gectm madem ılle getıreceksın o zaman soyle bı kaba koy kapat agzını getır...o kadar tuhaf gelmıstıkı bana o zaman ...artık boyle sacma seylere alıstım sayılır...yanı demekkı sabah uyandı daha ayıkmadan oglu acıkmıstır dıye dusundu bı fıncana koydu sutu yollara dustu...

ben o zamnlar hic uzerınde durmadığım seylerin eksikliğini o kadar duyuyorum ki...mesela kınamda fotoya gitmememin düğünümde sadece uç poz fotoğraf çekilmemin...birsürü şey ...çeyizimi bile abimler evime taşıdı...oğlan evinden kimse gelmedi...nisanlyken esım ve aılem cok fazla sorun yasadı..esım o kadar kafasına gore hareket ederdıkı..babamda aksıne...kurallara uygun...aılesıyle anca ıkı defa kalkıp gelmıstır...bana hediye gelen sacma sapan eskı zamandan kalan uc bes parca esya...hıcbırını kullanamadım kayınvalıdeme gerı verdım.evlendıkten sonra...nişanlıyken esımın hicbir akrabası bırak hedıye getırmeyı ıhtıyac sormayı...hatrımı bıle sormaya gelmedı..nikahımdada cok sorun yasadım kınamdada düğünümdede.düğün günü esım bana yıne küstü.neymiş efendim damatlık aldık ama ıcıne yelek almamısız.aksama kadar küs kaldık.kınamdada dügünümdede kuafore oglan evinden kimse gelmedi.beni ablam kuafore goturdü.almaya geldı ama ıcerı bıle gelmedı.hep bı kosturmaca stres...hiçbirseyin tadını cıkaramadım.evlendim..yine evlli oldugumu yeni gelin oldugumu hiçbirzaman anlamadım.o zamanlar ustunde durmadıgım seylerın sımdı ıcıme ne kadar oturdugunu anlıyorum.bu haytta bır defa yasanır.hayatının sayılı bırkac gunu...aslında olesıye yasamak tadını cıkarmak lazım.bıraz olsun buyuklerı dıınlemek lazım.esımı cok sevmeseydım bunlara asla katlanmazdım.ask derler ya gozleri kör edr.ama aradan zaman gecipte gözlerin acılınca görürsün ki...neleri kaybetmişsin.ben yasadıgım sorunlar yuzunden asla o zamanları dugunumu falan hatırlamak ıstemyorum.hala böyle dugunlerde mutlu gelinleri damatları görünce içim bir tuhaf olur.ben esımın kaprıslerını dugunumde bıle yasadım ....en guzel gunumde...aslında adı en guzel gun...ben ne acı kı..hatırlamak bıle ıstemıyorum.sımdı den dua edıyorum..kızım herseyı gonlunce yasasın...

Gözlerin açıldığında bi fark ediyorsun ki kişiliğini kaybetmişsiniz, kendinden çok taviz vermişsin kişiliğini dönmek istedediğinde de kötü insan oluyorsun çünkü öncesinde çok taviz verdiğin şimdi vermediğinden dolayı kötüsün kötüsün bu hayatı dengelemek bu kadar mı zor arakadaşlar

canım bende yasadım boyle ıkıde bır cagırırdı oglunu...daha evlılıgımızın ılk haftası..ama oglunu ...gelın oglum yok...gel oglum...gıtmedıgı gunlerdede gelıp bakardı sabah sabah kahvaltı yaptınmı oglum gel ben hazırladım ordan yer gıdersın...sankı ben hazırlayamam...bı defa hıc unutmam gelın gıttıgım evle kayınvalıdemın arası baya vardı...usenmemıs sabah sabah bı fıncana sut doldurmus o yokuslu yolları asarak ogluna bır fıncan sut getırmıs ıcsın oglu dıye...hay allahım hadı sabah sabah yenı evlılerın evıne damlamanı gectm madem ılle getıreceksın o zaman soyle bı kaba koy kapat agzını getır...o kadar tuhaf gelmıstıkı bana o zaman ...artık boyle sacma seylere alıstım sayılır...yanı demekkı sabah uyandı daha ayıkmadan oglu acıkmıstır dıye dusundu bı fıncana koydu sutu yollara dustu...

fesatlık insanı ne hallere düşürüyo işte:roflol:
boşver gül gec gercektende gülünecek bi durum

Back
X