demekki tek değilim.
içimde şunun bunu uhtesi var diyemiyorum çünkü ne yapıldı ki yapılmayanlara uhte kalsın.
üniversiteden sonra nişanlandık. askerliğinı yapmamıştı daha nişanlım. 3 seneye yakın nişanlı kaldım. ayrı şehirlerde idik.
geldiler yalandan bi alyans ile söz taktılar. ama sadece yüzük aldılar.
ne geldiler ne gittiler ne arayıp sordular. sadece baskı ile 50 tl ye bi pantolun bi buluz aldılar sözden çook sonra.
3 sene boyunca oğlum askere gitmeden yapcam , yok oğlum izne gelince yapcam , yok askerden gelince yapcam dye diye 3 seneyi geçirdiler. 3 sene demek dile kolay. babamdan tokat bile yedim onların yüzünden. 6 bayram geçti birinde bırak gelmeyi nerdeyse biteceği günlerde aradılar yalandan. ayağıma bir çift çorap görmedim. derken eşim askerden geldi ikimizinde işi yok doğal olarak.
dediler elalem laf eder arımız namusumuz var hemen düğün yapalım bir iki ayda iş bulamazlarsa köye yanıma gelir dediler.
bende dedim elalem bi süre sonra konuşmaktan bıkıyolar çünkü banada sayenizde çok konuşuldu ama yoruldular sizin arınız namusunuz varda benim babamın yokmuyduda hiç arayıp sormadınız dedim. duymadılar bile.
geldik düğün zamanına. eşim ırakta yaptı askerliğini orda biriktirdiği para ile gelinliğimi aldı.
bütün eve eşya alıncak düşünün. 3,5 milyar ile gelmiş. beyaz eşyası mobilyaları aklınıza ne gelirse onunla yapacak aklı sıra.yatak odası alalımmı diyoruz ben bilmem çok lazımsa alın diyor. düşünün sadece iki mobilya aldılar okadar oda beğenmek şöle dursun sırf olsun diye oldu.
ne kınalık ne elbise ne çeyiz alışverişi(gecelik filan)ne saç baş yapılması hiç bişiy yapmadılar.
ev kiraladık bilmem kaç aylık peşin, depozitosu temizliği hiiç bişiye dokunmadılar ki bir haftalık yeni girmiştik işe para pul yok.
düğün gününü alırken setler , kaçtane bilezik diye söz verdi düğün günü onların orda gelinin boynu boş olursa ayıp olur diye bir günlük başkasının setini takmamı teklif etti.
netice öle yada böle evlendik.
mecburmu yapmaya değil tabiki ama en baştan abartarak fazlasıyla yapacağım deyip söz verip işimiz gücümüz çok yeniyken (1 ay gibi) tarih alıp bizi ortada bıraktı.
ben allaha havele ettim hepsini ne diyeyim ki. bunar devede kulak.