Doctor Who

dids

f & d
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
6.481
22
358
44

O, zaman lordlarının sonuncusu... O Victoria döneminden kalma telefon kulubesiyle o zaman diliminden bu zaman dilimine atlayan bir maceraperest...

Evet, yukarıdaki resimden (yazıdan) de anlaşılacağı üzere o "Doctor Who"!

BBC'nin ve dünyanın en uzun soluklu dizilerinden olan ve 1963'ten 1989'a kadar tam 26 yıl devam etmiş olan klasik Doctor Who'nun maceralarının devamı diyebiliriz 2005 yapımı Doctor Who için (ayrıca Doctor Who'nun daha önceden yayınlanmış kitapları da var). Dizinin türü için macera/bilimkurgu denilebilir.

Dizinin pilot bölümünde Londra'da tezgahtarlık yapan Rose'un diznin baş kahramanı Doktor'la tanışmasını ve ona katılıp maceradan maceraya koşmaya karar vermesine tanık oluyoruz.

Doktor yaşayan son zaman lordu. Zaman lordları ve en büyük düşmanları Dalekler arasında yaşanan son zaman savaşında bütün zaman lordları ve gezegenleri Gallifrey yok olmuştur, sadece Doktor kurtulmuştur. Zaman lordları zamanda yolculuk edebildiği gibi 'yenilenme' güçleriyle vücut şekillerini baştan oluşturabilir ve kopan organlarını tekrar çıkarabilirler. Bu yüzden ölümsüzdürler (ki Doktor 900 küsür yaşındadır).

Dizinin ilk sezonunda Doktor'u Christopher Eccleston (kendisi diziyi daha ciddi roller için engel oluşturmasın diye bırakmış) canlandırıyordu. Fakat ilk sezonun sonunda Doktor bir 'yenilenme' sonrasında bedenini değiştirdi ve ikinci sezondan itibaren David Tennant tarafından canlandırılmaya başladı.

Doctor Who'nun yayınlanan 4 sezonu da 13 bölüm + bir yılbaşı özel bölümünden oluşuyor ve genelde bölümler birbirinden bağımsız. İlk sezon daha komik ve eğlenceli olsa da sonraki sezonlarda da eğlence, macera ve bilimkurguya doyuyoruz.

Bazen absürd bazen aksiyon dolu ama her zaman sürükleyici bir bilimkurgu serüveni izlemek isterseniz Doctor Who tam size göre!

Alıntıdır

1 bolum izledim kacinci bolumu oldugunu bilmiyorum ama dunyanin 1000 yil sonrasina gidiyolardi
ve coook eglenceliydi..
sevdim ben bu diziyi sanirim takip ettiklerim arasinda yer alacak.

Doctor Who çoğu yerde gelmiş geçmiş en iy. bilim kurgu dizisi olarak geçiyor.Bir aralar 4. Doktor'un maceraları TRT'de yayınlanıyordu.Hatta Torchwood diye bir yan dizisi var o da TRT'de yayınlanıyor.Bu dizi gerçekten kült bir dizidir.Bu sezon Cnbc-e 'de yayınlanmasına çok sevindim.

bence bu son versiyonu oldukça başarılı olmuş, doktoru canlandıran adam "hayatımda hiç daha önce doctor who izlemedim, ve rol bana geldiğinde izlemek de istemedim kendimden birşeyler katıp yepyeni bir doktor meydana çıkartmak istedim" diyor. bence iyi de yapmış, çok tatlı olmuş zira :asigim:

ya ben bu yeni doctoru beyenmedim,:hulya:

kız türklere benziyo ama demi
sempatiksalakcinni

ya ben de ikinci bolumde sikildim..hosuma gitmedi. sacma buldum sanirim... bir daha da bakmadim. belki de onyargili davrandimbilmiyorumkismile

ya ben de ikinci bolumde sikildim..hosuma gitmedi. sacma buldum sanirim... bir daha da bakmadim. belki de onyargili davrandimbilmiyorumkismile

aslında konsept tamamen aynı ama...
hatta yeni doktorda eskisini taklit ediyo gibi, konuşmaları mimikleri aynı...

bu diziyi sırf the big bang theorie' deki sheldon'ın her cumartesi sabah 6.15 de kalkar mısır gevreğimle doctor who yu izlerim repliği üzerine izlicem. en kısa zamanda bakalım dedikleri kadar iyi miymiş...CADIARZU

ben bu dizinin tam anlamıyla hastasıyım ama doktor değişti yeni doctorda diziyi bu derece izletirmi bilmiyorum.....

Çok güzel bir dizi.İzlediğim diziler arasında en güzeli.David, doktor rolüne çok uygun birisiydi kendisini de çok sevdirdi.Değişmesine çok üzüldüm.Değiştiği bölümde gözyaşlarımı tutamayıp ağlamıştım hatta.Ama yeni doktor da david gibi kendisini çok sevdireceğine eminim.

David Tennant tabii ki bugüne kadar gelen en iyi doctor'du. Fakaaat... Her ne olursa olsun, yeni sezonda oynayan Matt Smith de hiç fena değil diye düşünüyorum ben, ayrıca Rory ve Amy de hareket getirdiler diziye. İzlediğim en iyi sezondu diyebilirim 6. sezon için...

Bu dizinin topiğini dün gördüm ve merak edip birinci sezonun ilk iki bölümünü izledim. Çok beğendim. Az sonra 3. bölümü seyredicem. Daha önce nasıl seyretmemişim ben bu diziyi hayretler içerisindeyim

Az sonra 3. sezon 5. bölümü izlicem. Çok feci tutuldum bu diziye

Favorim <3 Ama David Tennant'ı çok seviyordum ben Yeni bölümü gelse de izlesek .

Ya sorma ben de David'i çok seviyordum, bu adama alışamadım ama başka sitelerde okuduğum yorumlarda alışan çok olmuş :44: Ben 6.sezondayım şimdi, 7.sezon ne zaman başlayacak ya da başladıysa kaçıncı bölümde biliyor musunuz?

Matt Smith bence bir Tenant kadar oldu. Bakalım Peter Capaldi nası bir doktor olacak :)

Sekizince Sezon başladı, hadi bakalımmmm. Çok heyecanlıyım. Şimdiye kadar yapılmış en iyi bilim kurgu dizisidir bence. Ve 1960lardan beri sürdüğü de düşünülürse hayran olmamak elde değil.

Ben de 10. bölümdeyim kızlar,yeni başladım diziye Açıkcası bilim-kurguya yeni yeni alışmaya çalışan biri olarak bazı bölümler çok abest gelse de izliyoruz bakalım...

Sezonun ilk üç bölümü geldi. Peter Capaldiye alışamadım doktor olarak. Matt Smith'in hareketliliğnden sonra Peter çok renksiz ve durgun geldi. bölüm senaryoları yine şahane o ayrı.

Eveet ben de 2. sezona geçtim ve doktor değişti,sanırım daha sonra da değişiyor bu doktor öyle mi :) Bakalım 3. kere değişmesinin sebebini ne olarak açıklayacaklar dizide..Merakla bekliyorum o bölümleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…