Doğacak bebegimin ismi sorun oldu!!yardım luyfrn

Ön isim illa babasının adı olucakmis istemiyorum babasının adı ali tamam güzel isim ama daha modern bi isimle beraber konabilir ilerde çocuk istediğini kullandım özellikle sen ne ekle sende ben ali yi kullanicam demesi beni üzdü seni umursamiyorum olarak algiliyorum

cumartesi günü çok tatlı bir Ali Aras gördüm

yalnız artık o iki isim olsun birini söyleyelim dönemi bitti

zira özellikle anaokulu ve devamında çocuklara iki isimleri birlikte söyleniyor

tüm arkadaşları çocuğa Ali Aras diye bağırıyor mesela ailesi tek isim söylese de

bir de ilerde de sıkıntı

bir tanıdığın oğlu var liseli neyse kadın hep oğlundan X diye söz eder herkes de onun hakkında konuşurken X der

bir gün onlara gittik çocuk geldi işte

benimle tanışmıyordu merhaba ben Y ya da siz de onlar gibi X deyin fark etmez dedi

iki ismi de kimlikte var ama o kendisine evdekilerin ve ailesini arkadaşlarının demediği ismi tercih ediyor

bence gıcık durum

çözüm mü

özellikle baba sağ ise ben onun adı olan bir çocuğa kızamam edemem zor olur nasıl babanın yanında aynı isimle sesleneyim annen seslense ikisi birden bakar vs vs diye alttan alta eşinizi işleyin

eşşek sıpası diye sevemezsiniz bile

bence evladın üzerinde anne babanın ortak hakkı vardır.
babası da annesi de isim koymada sorumludur.
Ali gayet güzel bir isim. konulabilir. ama 9 ay taşıyan doğuran aylarca uyku yüzü görmeye emzirmeden göğsü yara içinde kalan kadın da isim vermelidir.

Merhaba uzun zamandır siteyi takipteyim ama yeni üye oldum yardımcı olursniz sevinirim.hamileligim zor geçiyor küçük bi operasyon geçirdim lavabo dışında ayağa kalkmak yasak psikolojim çok bozuk üstüne şimdi de eşimin bebegime babasini n ismini koymak istemesi moralimi daha çok bozdu.bende ona koyalım isterim ama iki isim olsun ben babanin adı ikinci isim olur diğerini kullanırız dedim o da sen ne eklersen ekle ben babamın adını kullanicm diyo biraz karışık oldu galiba ama sizce ben ne yapayım nasıl bu fikri degistireyim benm çocuğuma o işimi kullanmak istemiyorum.yorumlarınizi bekliyrm teşekkürler

Kocan klasik dar kafali turk erkegi, kizina anasinin ogluna babasinin ismini koyup, bakin ben anama babama vefa borcumu oduyorum, bakin ben erkek gibi erkegim karimi karistirmiyorum bakin evde benim sozum geciyor demeye calisiyor. Etrafina esina dostune bunlarin benzeri geri kafalilik dolu mesajlar vermeye calisarak icindeki gariban ezik surekli erkekligini ispatlama geregi duyan zavalliyi gosteriyor.
Icler acisi yurdum erkegin, daha 5 yasinda tum akrabalar ve es dostun icinde buyuk eziyetlerle pipisi kesildiginde o korkudan aglarken oglum aglama erkek adamsin sen denilerek daha bit kadarken bu dusunceyi baskiyi beynine yukleyen hastalikli , kendisine ataerkil diye seslenen geri kafali toplumun eseridir.

Simdi ogluna babasinin adini verir one onu yazdirir sende birsey koyarsin, sen ve senin ailen senin koydugunu kocan ve kocanin ailesi ise kp in ismini kullanacaklardir senin inadina kucucuk cocuga dedesinin adiyla seslenip minciklayacaklar.
Sonra kizin olacak onada anasinin adini koyacak senin ayran gonulluk kus beyinli kocan sonra yine ayni terane..

Bizde bu kafalar oldukca daha cok cocugun psikolijisini bozariz biz bu bagnaz dusuncelerle.

Allah kolaylik versin bu kocayla size

Kocan klasik dar kafali turk erkegi, kizina anasinin ogluna babasinin ismini koyup, bakin ben anama babama vefa borcumu oduyorum, bakin ben erkek gibi erkegim karimi karistirmiyorum bakin evde benim sozum geciyor demeye calisiyor. Etrafina esina dostune bunlarin benzeri geri kafalilik dolu mesajlar vermeye calisarak icindeki gariban ezik surekli erkekligini ispatlama geregi duyan zavalliyi gosteriyor.
Icler acisi yurdum erkegin, daha 5 yasinda tum akrabalar ve es dostun icinde buyuk eziyetlerle pipisi kesildiginde o korkudan aglarken oglum aglama erkek adamsin sen denilerek daha bit kadarken bu dusunceyi baskiyi beynine yukleyen hastalikli , kendisine ataerkil diye seslenen geri kafali toplumun eseridir.

Simdi ogluna babasinin adini verir one onu yazdirir sende birsey koyarsin, sen ve senin ailen senin koydugunu kocan ve kocanin ailesi ise kp in ismini kullanacaklardir senin inadina kucucuk cocuga dedesinin adiyla seslenip minciklayacaklar.
Sonra kizin olacak onada anasinin adini koyacak senin ayran gonulluk kus beyinli kocan sonra yine ayni terane..

Bizde bu kafalar oldukca daha cok cocugun psikolijisini bozariz biz bu bagnaz dusuncelerle.

Allah kolaylik versin bu kocayla size
Harika anlatmissin yalnız.

Merhaba uzun zamandır siteyi takipteyim ama yeni üye oldum yardımcı olursniz sevinirim.hamileligim zor geçiyor küçük bi operasyon geçirdim lavabo dışında ayağa kalkmak yasak psikolojim çok bozuk üstüne şimdi de eşimin bebegime babasini n ismini koymak istemesi moralimi daha çok bozdu.bende ona koyalım isterim ama iki isim olsun ben babanin adı ikinci isim olur diğerini kullanırız dedim o da sen ne eklersen ekle ben babamın adını kullanicm diyo biraz karışık oldu galiba ama sizce ben ne yapayım nasıl bu fikri degistireyim benm çocuğuma o işimi kullanmak istemiyorum.yorumlarınizi bekliyrm teşekkürler
Bebekten önce bir gün çocuğumuz olursa adını ne koyalım muhabbeti yapar dururduk.
Eşim kız olursa Şehnaz erkek olursa Atılgan koyarım demişti bende o zaman kendin doğurduğun zaman koyarsın demiştim bir daha da lafını bile etmemiştim :D
Aradan zaman geçti ben hamile kaldım eşime adı ne olacak dedim babamın adı dedi bende o zaman benim de babamın adını veririm iki isim olur dedim eşimde iki isim olmaz ileride sorun yaşar falan dedi. O zaman bende dedim ki ikimiz ortak bir isim bulalım ikimizin de ailesinde sülalesin de olmasın kız olsun erkek olsun aynı isim olsun dedim eşiö de o zaman DENİZ olsun dedi.
Neyse bebeğimiz öldü isim falan veremedik şimdi yine hamileyim cinsiyetini öğrenmeden önce eşim bebeğimizin adı konuştuğumuz gibi Deniz olacak değilmi dedi bende evet dedim şimdi Deniz aşağı deniz yukarı bebeğimizi bekliyoruz inşaAllah Rabbim bu bebeğimizi bize bağışlar da sağlıkla kucağımıza alırız umarım. ;)
Bence sizde baba isimlerinde diretmeyin tek ve ortak bir isimde anlaşın canım.

Senden yine kocan istiyo ben daha piyasada yokken hem kiz hem oglan torun ismini kaynana cadisi belirlemis bile benim okuz de koycakmis

Ay bu muhabbetlerde baydı.ne ana baba ismi ya bu devirde.anne babanın ortak isteği olur.

Back
X