Doğuma Hazırlık Doğacak Oğlumuzun İsmi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

iki isim arasinda kaldik. sizin fikriniz nedir oglumuzun ismi ne olsun :)

• Mustafa Gökalp

OY: 32 94,1%
  • Mustafa Candar

OY: 2 5,9%

• Ankete Katılan
    34

myadesmom

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2014
6.990
7.293
Merhaba hanımlar.
doğru yerde mi konu actim bilemiyorum. Ama zaten konu 7 gun sonra kapaniyomus. Esimin de istegi uzerine sizin de fikirlerinizi almak istedim.
Mustafa benim eylul ayinda kaybettigim dayimin ismi. O zaman hamile oldugumu bilmiyodum ama eger hamileysem ve erkek bebegimiz olursa bi ismi mustafa olacak demistim esim de kirmadi beni sagolsun. Hem de peygamber efendimizin isimlerinden. buraya kadar sorun yok asıl sorun ikinci isimde.
1) Gökalp : özTürkçe bi isim. Göklerin yiğidi bahadır demek. Biz ailecek ülkücü oldugumuz icin bunu dusunduk ilk basta hem de kulaga cok guclu geliyo.
2) Candar : memleketimizin bulunduğu yer eskiden candarogullari beyliginin himayesindeymis. Tahmin edebilceginiz uzre Candar da beyligin kurucusunun isimlerinden, ayni zamanda osmanlida muhafiz anlamina geliyo.
biz ikinci isim konusunda karar veremiyoruz. Bunlar haricinde de onerilerinizi de bekliyorum. Simdiden tesekkurler :)

Son düzenleme:
Ben inşallah erkek çocuğum olursa Ateş yada Demir isimlerinden birini istiyorum çünkü ikisi de güç anlamına gelen kelimeler ve genelleme olarak baktığımda nadir bulunan isimlerden hemde bence çok karizmatikler benim önerim Ateş yada Demir. :)

Rabbim sağ salim kulağınıza almayı nasip etsin inşallah. Mustafa ile başka bi isim kombinlemek zor. Pek uymuyor ama gökalp kulağa daha iyi geliyor. Eşinizi de tebrik ederim cok anlayışlı. Annemin babamın adı olacak diye tutturanlardan değilmiş Allahtan.

Bence candar ismi cok farkli ve soylenisi hos..pek kimsede oldugunu sanmiyorum hosuma gitti :KK66: benimde oglum olacak erkek bebeklere isim bulmak ne kadar zor aklimiza hic bise gelmiyor :KK43:

X