Doğal Ev Temizliği, Doğal Temizlik Ürünleri, Doğal Sabunlar ve Deterjanlar

pinarsimsekk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2022
6
14
32
Merhaba, ayrı-ayrı pek çok konuda doğal temizlik ürünleri ile ilgili konu açıldığı için tek bir başlıkta tüm önerileri bir araya getirmek daha iyi olur diye düşünüyorum. Doğal ev temizliği için tüm önerileri bu konu başlığında yazabiliriz.

Benim kendi araştırmalarıma ve tecrübelerime göre en sevdiğim markaları bunlar;

- Sonett (Ürünleri gerçekten çok güzel, ürün içerikleri doğal. 3/4 yıl önce rahatlıkla alabiliyorduk. Ancak artık fiyatları can yakıyor. Sıvı El sabunu 150 TL - Bulaşık Deterjanı 70 TL :KK43: )

- Castile (Ürünleri çok ama çok güzel. Türkiye'de satılan temizlik ürünlerinden en doğal içerikli olan ürünler bu markanın ürünleri. Fiyatları son 1 yıldır neredeyse 2'ye katlandı. Ama hala diğer markalara göre en ekonomik seviyede olan marka bu.)

- Sodasan (Ürünleri oldukça güzel. Çamaşır için toz deterjanı çok iyiydi. Ancak fiyatları geçmişte de pahalıydı, şimdi daha da pahalı. Türkiye'de kim nasıl alabilecek bu fiyatlara bu ürünleri... )

Bu 3 marka içerisinde ürün çeşitliliği ile geçmişte en çok tercih ettiğim marka Sonett iken, fiyatları nedeniyle artık en çok tercih ettiğim marka Castile. Çamaşır makinesi için doğal toz deterjan almak istediğimde Sodasan organik çamaşır yıkama tozu'nu tercih ediyorum.

Bunlar bilgiler dışında çeşitlerine göre ilk 3 sıralamam şu şekilde:

1) Elde Yıkama Bulaşık Deterjanı:

- Sonett Organik Bulaşık Yıkama Sıvısı Limonotlu (Kokusu Muhteşem ancak parfüm içermesi hassas ciltler için sorun yaratabilirmi bilmiyorum, ılık suda yıkanınca parlaklığı bulaşıkların çok iyi, ancak 70 TL)

- Castile Doğal Bulaşık Sabunu (Kokusu yok, hassas ciltler için parfüm içermemesi çok iyi, ılık suda yıkanınca bulaşıkların parlaklığı çok iyi, 35 TL iken 20 adet aldım yedekledim.)

- Sodasan Limon Elde Bulaşık Deterjanı (Kokusu muhteşem ancak parfüm içeriyor. Parlaklığı soğuk suda yıkanınca da ılık suda yıkanınca da çok iyi. Diğer 2 marka ılık suda yıkanınca daha parlak sonuç verirken bu soğukta da parlatıyor. Fiyatı 65 TL )

2) Çamaşır Deterjanı

- Sodasan Organik Çamaşır Yıkama Tozu, toz deterjan kullanmak istediğimde bunu alıyorum. 20 yıkamaya kadar yetiyor. Fiyatı 85 TL. Fiyatı 30 TL Civarı olsa sürekli bunu alırdım.

- Sonett Organik Çamaşır Yıkama Sıvısı, sadece 1 paket kullanabildim. Memnundum ama fiyatından dolayı tekrar almadım. 140 TL'ydi ben aldığımda şuan 150 TL.

- Castile Doğal Çamaşır Sabunu Sıvı Çamaşır Makinesi, en çok bunu kullanıyorum. Yumuşatıcı kullanımı gerektirmiyor, çamaşırlar yumuşacık çıkıyor. Trendyol'da 3'lü set ilan - 5'li set ilan olarak alınca şişesi 28 TL'ye geliyor. Hayatım boyunca en çok sevdiğim sıvı çamaşır makinesi deterjanı bu oldu. Umarım fiyatları bu seviyede kalır.

3) El Sabunu

- Sonett Organik Sıvı El Sabunu Lavanta, bu ürün çok ama çok güzel. Parfüm değil, lavanta yağı var. Maddi durumu yeten için ilk tavsiyem. Çünkü 150 TL. :KK43:

- Castile Doğal Kastil Sabunu, bu ürün hassas ciltler için mucize. Eczacım egzama için bunu tavsiye etmişti. Parfüm içermiyor, kimyasal veya sentetik hiçbir şey yok. 800 ml Fiyatı 30-35-40 TL arasında değişiyor. Ben el yıkama - vücut şampuanı ve saç şampuanı olarak 2 yıldır bunu kullanıyorum. Çok memnunum.

- Sodasan Zeytinyağlı Kokusuz Hassas Sabun, 2 yıl önce bunu kullanıyordum. Çok memnundum. Gramajı çok az iken fiyatı çok yüksek. 300 ml'i 30-35 TL. Fiyatından dolayı bıraktım.

4) Yüzey Temizleyici ve Çok Amaçlı Temizleyici

Yer Temizliği ve dolap temizliği için bunları kullanıyorum. Çocuklu evler için tavsiye ediyorum. Çoğunlukla 3'lü Set alınca 50-60 TL Arası ücretleri.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı sabun olarak bu marka aldım ilk defa kullandiniz mi daha önce ?
 

Eklentiler

  • Screenshot_2022-05-06-23-06-30-779_trendyol.com.jpg
    Screenshot_2022-05-06-23-06-30-779_trendyol.com.jpg
    36,8 KB · Görüntüleme: 123
X