Ben de 3 yıldır boyuyorum saçlarımı. Sarı dışında her rengi denedim. Şimdi amacım tamamen doğal rengime kavuşup sarıyı saçlarımda görmek.
Ama direk boyamayacağım. Doğal saç rengim sarı yansımalı kumral. Yazın baya açılır açık kumral uçlara doğru sarı olur. İyice uzadığında papatya, ıhamur gibi doğal yöntemlerle açıp, açık sarı krepe balyaj yaptıracağım. Bu resimdeki gibi istiyorum;
![]()
Şu an baya geldi dipler. Saçlarımı toplayınca boyalı kısımlar gözükmüyor. Yanık zaten o kısımlar, rengi de berbat bakır yansımalı bir kumral, hava da sıcak olduğu için hep topluyorum. Sürekli uçlarından alarak boyalı kısımlardan kurtulmaya çalışıyorum.
Sürekli boyadığım ve yaktığım için yıllardır belime gelmedi saçlar. Boyadan tamamen kurtulup belime kadar uzatmak istiyorum.
Bu arada doğal siyah isteyenler olmuş. Saçları simsiyah dediğimiz insanların saçları aslında 3 numara koyu kahvedir, bunu göz önünde bulundurarak boyayın saçlarınızı. Boyayacağınız renk 3 numaradan açık olsun, 4, 5 gibi. Yansımalı renkleri kullanmayın, 5.0 gibi yansımasız renkleri tercih edin. Eğer saçlarınızda kızıl/turuncu yansıma varsa 5.1 gibi küllü renkleri de tercih edebilirsiniz. Oksidanı %6lık kullanın.
%6lık oksidan 30volümmü oluoyor canımbende loreal ana renkler 6.0 düşünüyorum dogal siyah gibi bir renk