Oksidan kullanmak yerine doğal yöntemlerle saç rengini açabileceğim söylendi. Gerek bal ve sirke gerek papatya çayı işe yarıyormuş. Papatya çayını uyguladım fakat elle tutulur bir sonuç alamadım. Peki bal ve sirke ya da başka şekilde saçının rengini açmayı başarabilen var mı? Bu arada saç rengim açık kumral ve saçımda perma var. Herhangi bir uygulama permama zarar verir mi?
perma konusunda bişey diyemem belki biraz etkileyebilir..ben de bal ve limonla açmayı düşünüyorum ama emin değilim kararsızım araştırıyorum. Saçım kendi rengi koyu kahve ama çok beyazlar var, yıllardır kına yapıyorum saçım gölgeli gibi duruyor. Kahve üzeri bakır gölgeli duruyor yani doğal görüntüsü hiç boyalı gibi değil. Güneşte karamel parlıyor seviyorum rengi ama çok uzun zaman oldu hep aynı renk baydı artık.. Biraz açmayı düşünüyorum aralarda açık tonlar gölgeler ve belki biraz ombre olsun istiyorum. Cesaret edemedim ama çok sıkıldım artık sanırım yapıcam ..
Planım şöyle :
Bal, limon, sirke, bira vs. ( herhangi bir doğal açıcıyla) saçı komple bir kaç ton açmak
Uçlarına ve önlerden bir kaç perçem açıcıyla diplere sürmeden sarartmak o kısımları iyice açmak
Sun in diye bir sprey duydum onu ya komple ya da saçın sadece üst kısımlarına uygulamak
Son sorun bu saç uzadıkça diplere yine kına uygularsam yıkarken sararttığım yerleri turuncu yaparmı diye endişem var o yüzden kararsızım belki de dipler için başka bi formül bulmalıyım bulursam yazarım..
c vitamini + karbonat ve sampuanla yapılıyor birde yalnız boyalı saçları 3 4 tona kadar açıyor.Ben denemiştim bunu geçen yıl sanırım evet açıyor ama biraz keçe gibi oluyor bir kaç gun saç nedense :)
kızımın saçları papatya çayıyla bayağı açıldı
ama yılmadan birkaç kez yapmak lazım ve saç rangının bayagıaçık olması lazım
bir sayfaya resimm yukledim saçlarınoınn bir abk istersen canım